TMO, 20 bin ton fındık satacak

EKONOMİ 02.04.2020 - 09:48, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 5175+ kez okundu.
 

TMO, 20 bin ton fındık satacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, TMO stoklarından 20 bin ton fındığın daha satışa sunulacağını bildirdi.
Pakdemirli, "Levant ve Giresun tipi fındıklar, kilogramı 21 liradan satışa sunulacak" dedi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) fındık satışına ilişkin bilgi verdi. Nisanda 20 bin ton fındığın daha satışının yapılacağını belirten Pakdemirli, "Levant ve Giresun tipi fındıklar, kilogramı 21 liradan satışa sunulacak. Yurt içi tüketimde kullanılan Giresun tipi fındıkta fiyat değişikliği yapmıyoruz" ifadelerini kullandı. Satışlar 6 Nisan’da başlayacak Öte yandan TMO’dan yapılan açıklamada ise; “Kurumumuz, faaliyet alanında olan ürünlerin piyasalarını yakından izlemekte olup gelinen noktada üreticimizin elinde fındık stokunun kalmadığı, piyasalara arzın yavaşladığı gözlenmiş, fındık ihracatımızın kesintiye uğramaması ve stoklarımızda bulunan kabuklu fındıkların değerlendirilmesi amacıyla Mart ayında başlayan satışlarımıza Nisan ayında da devam edilecektir. Bu kapsamdan 2019 yılı mahsulü kabuklu fındıklar yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre 16 bin ton Levant kalite, 4 bin ton Giresun kalite olmak üzere toplam 20 bin ton kabuklu fındık 6 Nisan tarihinden itibaren KDV hariç olmak üzere peşin bedel mukabilinde satışa açılmıştır” denildi. Fiyatlar 30 Nisan’a kadar geçerli Açıklamanın devamında, “ Maliyet unsurlarının değerlendirilmesi sonucu belirlenen satış fiyatlarımız; levant ve Giresun kalite kabuklu fındıklar 21,00 TL, talep edilmesi halinde numune fiyatı 25,00 TL’dir. Daha çok yurt içi kuruyemiş piyasasında değerlendirilmesi sebebiyle Giresun Kalite fındıkta fiyat değişikliği yapılmamıştır. Açıklanan satış fiyatları 30 Nisan 2020 tarihine kadar geçerlidir. Firmalar talep miktarlarını 30 Mart-2 Nisan tarihleri arasında ürün almak istedikleri Şube Müdürlüğümüze yazılı olarak bildireceklerdir. Talep miktarlarına göre teslimat programı yapılarak ürün bedelleri için tahsilatlar yapılacaktır. Satışlar; Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun ve Derince Şube Müdürlüklerince yapılacak olup bilgi alınabilecek Şube Müdürlüklerimizin irtibat bilgileri aşağıda yer almaktadır” ifadelerine yer verildi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, TMO stoklarından 20 bin ton fındığın daha satışa sunulacağını bildirdi.

Pakdemirli, "Levant ve Giresun tipi fındıklar, kilogramı 21 liradan satışa sunulacak" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) fındık satışına ilişkin bilgi verdi. Nisanda 20 bin ton fındığın daha satışının yapılacağını belirten Pakdemirli, "Levant ve Giresun tipi fındıklar, kilogramı 21 liradan satışa sunulacak. Yurt içi tüketimde kullanılan Giresun tipi fındıkta fiyat değişikliği yapmıyoruz" ifadelerini kullandı.

Satışlar 6 Nisan’da başlayacak

Öte yandan TMO’dan yapılan açıklamada ise; “Kurumumuz, faaliyet alanında olan ürünlerin piyasalarını yakından izlemekte olup gelinen noktada üreticimizin elinde fındık stokunun kalmadığı, piyasalara arzın yavaşladığı gözlenmiş, fındık ihracatımızın kesintiye uğramaması ve stoklarımızda bulunan kabuklu fındıkların değerlendirilmesi amacıyla Mart ayında başlayan satışlarımıza Nisan ayında da devam edilecektir. Bu kapsamdan 2019 yılı mahsulü kabuklu fındıklar yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre 16 bin ton Levant kalite, 4 bin ton Giresun kalite olmak üzere toplam 20 bin ton kabuklu fındık 6 Nisan tarihinden itibaren KDV hariç olmak üzere peşin bedel mukabilinde satışa açılmıştır” denildi.

Fiyatlar 30 Nisan’a kadar geçerli

Açıklamanın devamında, “ Maliyet unsurlarının değerlendirilmesi sonucu belirlenen satış fiyatlarımız; levant ve Giresun kalite kabuklu fındıklar 21,00 TL, talep edilmesi halinde numune fiyatı 25,00 TL’dir. Daha çok yurt içi kuruyemiş piyasasında değerlendirilmesi sebebiyle Giresun Kalite fındıkta fiyat değişikliği yapılmamıştır. Açıklanan satış fiyatları 30 Nisan 2020 tarihine kadar geçerlidir. Firmalar talep miktarlarını 30 Mart-2 Nisan tarihleri arasında ürün almak istedikleri Şube Müdürlüğümüze yazılı olarak bildireceklerdir. Talep miktarlarına göre teslimat programı yapılarak ürün bedelleri için tahsilatlar yapılacaktır. Satışlar; Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun ve Derince Şube Müdürlüklerince yapılacak olup bilgi alınabilecek Şube Müdürlüklerimizin irtibat bilgileri aşağıda yer almaktadır” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.