TMO Fındık Alımlarına Başlıyor

EKONOMİ 08.08.2019 - 10:15, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 5547+ kez okundu.
 

TMO Fındık Alımlarına Başlıyor

Toprak Mahsülleri Ofisi fındık alımlarına başlayacağı tarihi açıkladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fındık taban fiyatını açıklamasının ardından TMO’nun bayramdan sonra alımlara başlayacağını ifade etmişti. TMO tüm hazırlıklarını tamamlayarak fındık alımına başlayacağı günü bekliyor. 6 Ağustos’ta resmen başlayan fındık hasadı devam ederken TMO’nun alım şekli de belli oldu. TMO 50 sağlam iç fındık esasına göre; 1-Giresun kalite kabuklu fındıkları 17,00 tl./kğ 2-Levant kalite kabuklu fındıkları 16,50 tl/kğ 3-Sivri kalite fındıkları ise 15,50 tl./kğ.fiyattan satın alacak. TMO’nun Kabuklu Fındık Alım Esasları; 1-Sağlam iç fındık oranı 40 ve üzeri 2-Rutubet oranı 6’ya kadar 3-Buruşuk İç Fındık oranı 10’na kadar 4-Çürük ve bozuk iç fındık oranı 3 ve altı 5-Çatlak,kırık ve kabuklu fındık içerisinde bulunan iç fındık oranı 5 ve altı 6-Yabancı madde oranı (taş,toprak ve benzeri) 0,5 ve altı olan tüm fındıklar satın alınacak. Yapılan açıklamada, “Üreticilerimizin ürünlerini kurutarak sağlıklı olarak korunabilecek çuvallar içerisinde alım noktalarına getirmelerini,il/ilçe Tarım ve orman Müd.ile irtibata geçerek ÇKS belgelerini güncellemelerini ve randevu aldıkları tarihte ürünlerini TMO alım noktalarına getirmeleri. TMO’ya fındık veren üreticilerimizin ürün bedeli ödemeleri en geç 20 gün içerisinde yapılacaktır. Üreticilerimiz randevularını 19.08.2019 tarihinden itibaren internet üzerinden http://www.tmo.gov.tr veya http://randevu.tmo.gov.tr adreslerinden alabileceklerdir. Alıma başlama tarihi ise Ünye’de 21.08.2019 olarak belirlendi” denildi.
Toprak Mahsülleri Ofisi fındık alımlarına başlayacağı tarihi açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fındık taban fiyatını açıklamasının ardından TMO’nun bayramdan sonra alımlara başlayacağını ifade etmişti.

TMO tüm hazırlıklarını tamamlayarak fındık alımına başlayacağı günü bekliyor. 6 Ağustos’ta resmen başlayan fındık hasadı devam ederken TMO’nun alım şekli de belli oldu.

TMO 50 sağlam iç fındık esasına göre;
1-Giresun kalite kabuklu fındıkları 17,00 tl./kğ
2-Levant kalite kabuklu fındıkları 16,50 tl/kğ
3-Sivri kalite fındıkları ise 15,50 tl./kğ.fiyattan satın alacak.

TMO’nun Kabuklu Fındık Alım Esasları;
1-Sağlam iç fındık oranı 40 ve üzeri
2-Rutubet oranı 6’ya kadar
3-Buruşuk İç Fındık oranı 10’na kadar
4-Çürük ve bozuk iç fındık oranı 3 ve altı
5-Çatlak,kırık ve kabuklu fındık içerisinde bulunan iç fındık oranı 5 ve altı
6-Yabancı madde oranı (taş,toprak ve benzeri) 0,5 ve altı olan tüm fındıklar satın alınacak.

Yapılan açıklamada, “Üreticilerimizin ürünlerini kurutarak sağlıklı olarak korunabilecek çuvallar içerisinde alım noktalarına getirmelerini,il/ilçe Tarım ve orman Müd.ile irtibata
geçerek ÇKS belgelerini güncellemelerini ve randevu aldıkları tarihte ürünlerini TMO alım noktalarına getirmeleri. TMO’ya fındık veren üreticilerimizin ürün bedeli ödemeleri en geç 20 gün içerisinde yapılacaktır. Üreticilerimiz randevularını 19.08.2019 tarihinden itibaren internet üzerinden http://www.tmo.gov.tr veya http://randevu.tmo.gov.tr adreslerinden alabileceklerdir. Alıma başlama tarihi ise Ünye’de 21.08.2019 olarak belirlendi” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.