TMO, İlgi Olmayınca Alım Merkezini Kapattı

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 12.11.2019 - 08:57, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1155+ kez okundu.
 

TMO, İlgi Olmayınca Alım Merkezini Kapattı

Gölköy Ziraat Odası Başkanı Murat Çelik, serbest piyasa TMO rakamlarını geçtiği için TMO’nun Gölköy’de alım merkezini kapattığını söyledi.
Bu sene Gölköy genelinde rekoltenin düşük olduğunu ifade eden Gölköy Ziraat Odası Başkanı Murat Çelik, “Her zaman olan fındık olmadı. Yani az fındık oldu. Ben kendi bahçemden örnek verirsem 12 tonluk bahçeden 3 ton fındık aldım. Bunu göre diğer bahçeleri de kıyas yapabilirsiniz. Fındık az oldu ama kaliteli oldu. Şöyle diyebilirim ki Gölköy’de 54 randımanın altında fındık olmadı.” dedi.               ÜRETİCİ 20 LİRAYI BEKLİYOR Tüccarın fiyatının TMO’yu geçtiği için üreticinin ürününü tüccara götürdüğünü aktaran Gölköy Ziraat Odası Başkanı Çelik, “Şu anda Gölköy’de fındık fiyatı 18-19 arasında değişiyor. O nedenle üretici TMO’ya fındık götürmeyince TMO da buradaki birimini kapattı. Hala da 20 lirayı yada daha da üstünü bekleyen üreticiler var. Bazı üreticiler de ürün az olduğu için TMO yerine tüccara verdi ancak yine düşük fiyattan vermedi.” diye konuştu.     İYİ Kİ VARSIN TMO TMO’nun bu sene çok iyi biri görev gördüğünü belirten Çelik, “TMO, fiyatı sezon öncesi açıkladı ve alıma başladı. Bu müthiş bir şey oldu. Bu nedenle Gölköy’de hiç kimse fındığını 16,5 liranın altında satmadı. Ben TMO’ya teşekkür etmek istiyorum. Bundan sonraki yılların da böyle devam etmeli. O zaman üretici ezilmez. Hiç kimse mağduriyet yaşamaz. Ya da üretici çaresiz kaldığı için birilerinin sömürüsüne açık kalmaz.” şeklinde konuştu.   EMANET YOK SÖMÜRÜ YOK Bu yılın bir başka özelliğinin de emanet olduğunu belirten Çelik, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu yıl üreticimiz emanete fındık vermemeyi öğrendi. Böylece bir ziraat odası başkanı olarak bana büyük bir memnuniyet yaşattılar. Önceden emanete fındık veren üretici kendi ürünüyle rezil duruma düşüyordu. Bu sene bu olmadı. İnşallah bundan sonraki sene de böyle devam eder. Hatta Gölköy’de emanet fındık alamadığı için 5-6 tüccar hiç fındık alım yapamayacak duruma geldi.”
Gölköy Ziraat Odası Başkanı Murat Çelik, serbest piyasa TMO rakamlarını geçtiği için TMO’nun Gölköy’de alım merkezini kapattığını söyledi.

Bu sene Gölköy genelinde rekoltenin düşük olduğunu ifade eden Gölköy Ziraat Odası Başkanı Murat Çelik, “Her zaman olan fındık olmadı. Yani az fındık oldu. Ben kendi bahçemden örnek verirsem 12 tonluk bahçeden 3 ton fındık aldım. Bunu göre diğer bahçeleri de kıyas yapabilirsiniz. Fındık az oldu ama kaliteli oldu. Şöyle diyebilirim ki Gölköy’de 54 randımanın altında fındık olmadı.” dedi.

             

ÜRETİCİ 20 LİRAYI BEKLİYOR

Tüccarın fiyatının TMO’yu geçtiği için üreticinin ürününü tüccara götürdüğünü aktaran Gölköy Ziraat Odası Başkanı Çelik, “Şu anda Gölköy’de fındık fiyatı 18-19 arasında değişiyor. O nedenle üretici TMO’ya fındık götürmeyince TMO da buradaki birimini kapattı. Hala da 20 lirayı yada daha da üstünü bekleyen üreticiler var. Bazı üreticiler de ürün az olduğu için TMO yerine tüccara verdi ancak yine düşük fiyattan vermedi.” diye konuştu.  

 

İYİ Kİ VARSIN TMO

TMO’nun bu sene çok iyi biri görev gördüğünü belirten Çelik, “TMO, fiyatı sezon öncesi açıkladı ve alıma başladı. Bu müthiş bir şey oldu. Bu nedenle Gölköy’de hiç kimse fındığını 16,5 liranın altında satmadı. Ben TMO’ya teşekkür etmek istiyorum. Bundan sonraki yılların da böyle devam etmeli. O zaman üretici ezilmez. Hiç kimse mağduriyet yaşamaz. Ya da üretici çaresiz kaldığı için birilerinin sömürüsüne açık kalmaz.” şeklinde konuştu.

 

EMANET YOK SÖMÜRÜ YOK

Bu yılın bir başka özelliğinin de emanet olduğunu belirten Çelik, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu yıl üreticimiz emanete fındık vermemeyi öğrendi. Böylece bir ziraat odası başkanı olarak bana büyük bir memnuniyet yaşattılar. Önceden emanete fındık veren üretici kendi ürünüyle rezil duruma düşüyordu. Bu sene bu olmadı. İnşallah bundan sonraki sene de böyle devam eder. Hatta Gölköy’de emanet fındık alamadığı için 5-6 tüccar hiç fındık alım yapamayacak duruma geldi.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.