TMO üreticiyi soğutup uzaklaştırıyor!

BÖLGE GÜNDEMİ 21.09.2020 - 12:30, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2170+ kez okundu.
 

TMO üreticiyi soğutup uzaklaştırıyor!

Toprak Mahsulleri Ofisi’ne, beklenen fındık gitmiyor. Üreticiler alım politikasını beğenmedikleri TMO’ya fındık götürmek istemiyor.
Fındığını TMO’ya götürdüklerinde gördükleri yanlışlıkları dile getiren bazı üreticiler, Ofis’in fındık alımından memnun olmadıklarını, bunun da üreticinin kurumdan soğuyup uzaklaşmasına sebep olduğunu belirtiyorlar. Gazetemiz köşe yazarlarından Fiskobirlik’ten emekli eski bir Fındık Eksperi Muhammed Sıddık Öz'e bilgi veren fındık üreticisi Fahri Olgun konuyla ilgili olarak şunları dile getirdi; “TMO Fındık Alım Sahasında yaptığımız incelemelerde bazı olumsuz hadiselere rastlanılmaktadır. Alım memurları zaten sahaya pek az gelen fındık üreticilerine, ‘İsterseniz fındığınızı tüccara götürün, ayni fiyata onlar da alıyor ve parasını hemen peşin veriyorlar" gibi sözler söylüyorlar. Randıman yaparken fındık sahibini ayrı bir bölmede tutarak randıman yapımını uzaktan ekrandan izlemesine neden oluyorlar. Fındığı iyi tanımadıklarından özürlü fındık ayırımında çok yanlış kararlar vererek üreticinin zararına sebep oluyorlar. İtiraz edecek olanları açıkça, ‘Sen de ne çok itiraz ediyorsun’ diye tersliyorlar. Randıman esnasında fındıkları kesip, ezip, dağıtarak zarar veriyorlar. Kabuklu randıman fındıklarını tartarken iri ve ağır fındıkları geri alıp küçük hafif ve boş ya da buruşuk içli fındıkları tartıya koyuyorlar. Üreticiyi TMO’dan soğutup uzaklaştırıyorlar Bu ve benzeri acemiliklerle üreticileri zarara sokup TMO dan soğutup uzaklaşmalarına sebep oluyorlar. Sık sık ‘İsterseniz fındığınızı tüccara götürün, paranızı da peşin alırsınız. Biz iki üç gün sonra ödeme yapabiliyoruz’ diyerek üreticileri devlet kuruluşundan soğutup zor duruma düşürüyorlar. Bu gibi olumsuz  ve sorumsuz davranışlarla  alım sahasına çok az fındık gelmesine sebep oluyorlar."
Toprak Mahsulleri Ofisi’ne, beklenen fındık gitmiyor. Üreticiler alım politikasını beğenmedikleri TMO’ya fındık götürmek istemiyor.

Fındığını TMO’ya götürdüklerinde gördükleri yanlışlıkları dile getiren bazı üreticiler, Ofis’in fındık alımından memnun olmadıklarını, bunun da üreticinin kurumdan soğuyup uzaklaşmasına sebep olduğunu belirtiyorlar.

Gazetemiz köşe yazarlarından Fiskobirlik’ten emekli eski bir Fındık Eksperi Muhammed Sıddık Öz'e bilgi veren fındık üreticisi Fahri Olgun konuyla ilgili olarak şunları dile getirdi;

“TMO Fındık Alım Sahasında yaptığımız incelemelerde bazı olumsuz hadiselere rastlanılmaktadır. Alım memurları zaten sahaya pek az gelen fındık üreticilerine, ‘İsterseniz fındığınızı tüccara götürün, ayni fiyata onlar da alıyor ve parasını hemen peşin veriyorlar" gibi sözler söylüyorlar. Randıman yaparken fındık sahibini ayrı bir bölmede tutarak randıman yapımını uzaktan ekrandan izlemesine neden oluyorlar. Fındığı iyi tanımadıklarından özürlü fındık ayırımında çok yanlış kararlar vererek üreticinin zararına sebep oluyorlar. İtiraz edecek olanları açıkça, ‘Sen de ne çok itiraz ediyorsun’ diye tersliyorlar. Randıman esnasında fındıkları kesip, ezip, dağıtarak zarar veriyorlar. Kabuklu randıman fındıklarını tartarken iri ve ağır fındıkları geri alıp küçük hafif ve boş ya da buruşuk içli fındıkları tartıya koyuyorlar.

Üreticiyi TMO’dan soğutup uzaklaştırıyorlar

Bu ve benzeri acemiliklerle üreticileri zarara sokup TMO dan soğutup uzaklaşmalarına sebep oluyorlar. Sık sık ‘İsterseniz fındığınızı tüccara götürün, paranızı da peşin alırsınız. Biz iki üç gün sonra ödeme yapabiliyoruz’ diyerek üreticileri devlet kuruluşundan soğutup zor duruma düşürüyorlar. Bu gibi olumsuz  ve sorumsuz davranışlarla  alım sahasına çok az fındık gelmesine sebep oluyorlar."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.