Torun: Bu millet bu enflasyonla nasıl yaşayacak

SİYASET 05.06.2018 - 00:20, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2009+ kez okundu.
 

Torun: Bu millet bu enflasyonla nasıl yaşayacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, ilçe başkanları ve parti yöneticileriyle seçim çalışmalarına Perşembe ve Fatsa ilçesi ziyaretleriyle devam etti.
 Perşembe’de halk pazarını gezen CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, enflasyon rakamlarının 15 yılın zirvesine ulaşmasına tepki gösterdi. Mayıs ayı enflasyon rakamının son 15 yılın zirvesine ulaşarak 12,15’a çıktığını, bu milletin bu enflasyonla yaşamasının mümkün olmadığını belirtti. SARAYIN TUZU KURU AMA ÇARŞI PAZAR YANIYOR ‘Enflasyon rakamlarını açıkladılar, Mayıs ayı enflasyonu zirve yapmış, bu iktidar bu ülkeyi yönetemiyor nokta. Ekonomi politikaları çöktü, halk inim inim inliyor, bunlar işsizlikte rekor, dolarda rekor, enflasyonda rekor kırmaya devam ediyorlar, ne olacak bu vatandaşın hali, sarayın tuzu kuru tabi, çarşıdan, pazardan haberleri yok, bu ülkenin köylüsü, işçisi, memuru, dar gelirlisi evine nasıl ekmek götürecek,  mutfak  cayır cayır yanıyor, vatandaşın cebinde para kalmadı. Bakan çıkmış baz etkisi diyor, ÜFE’yi niye söylemiyorsun.  Milleti kandırıyorlar, ÜFE yüzde 20,16 önümüzdeki iki ay sonra fiyatlar daha da uçacak’ diyen Torun milyonlarca çalışanın ücretlerinin enflasyon karşısında buz gibi hızla eridiğini söyledi. DENİZ BİTTİ, BORÇ 453 MİLYAR DOLAR, BU İKTİDARDAN KURTULMAK ŞART OLDU Perşembede esnaf ziyaretleri yapan, sokaktaki vatandaşın sorunlarını da dinleyen Torun ‘Bu iktidardan kurtulmak şart oldu, tek haneli enflasyon Türkiye için artık hayal, böyle giderse bozulan gelir dağılımı daha da bozulacak.  Yalan söylüyorlar, dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisiyiz diyorlar, 10 yıldır Türkiye’nin büyüme rakamı ortalama yüzde 3,5. Cumhuriyet tarihi boyunca yüzde 5,6 , bunlar halka değil, faizciye, rantçıya hizmet ediyor, üreticinin belini büktüler, fındık, üzüm, buğday ne varsa el birliğiyle tarımımızı bitirdiler, bizi ithalata mahkum ettiler, memleketin tüm varlıklarını sattılar, 129 milyar dolar borcu 4’e katladılar, 453 milyar dolar borç yarattılar, ne vatandaşa söyleyecek sözleri kaldı, ne bakacak yüzleri, deniz bitti,  artık tamam, yolu yok gidecekler, bu milletin dayanacak gücü kalmadı.’diye konuştu.  
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, ilçe başkanları ve parti yöneticileriyle seçim çalışmalarına Perşembe ve Fatsa ilçesi ziyaretleriyle devam etti.

 Perşembe’de halk pazarını gezen CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, enflasyon rakamlarının 15 yılın zirvesine ulaşmasına tepki gösterdi. Mayıs ayı enflasyon rakamının son 15 yılın zirvesine ulaşarak 12,15’a çıktığını, bu milletin bu enflasyonla yaşamasının mümkün olmadığını belirtti.

SARAYIN TUZU KURU AMA ÇARŞI PAZAR YANIYOR

‘Enflasyon rakamlarını açıkladılar, Mayıs ayı enflasyonu zirve yapmış, bu iktidar bu ülkeyi yönetemiyor nokta. Ekonomi politikaları çöktü, halk inim inim inliyor, bunlar işsizlikte rekor, dolarda rekor, enflasyonda rekor kırmaya devam ediyorlar, ne olacak bu vatandaşın hali, sarayın tuzu kuru tabi, çarşıdan, pazardan haberleri yok, bu ülkenin köylüsü, işçisi, memuru, dar gelirlisi evine nasıl ekmek götürecek,  mutfak  cayır cayır yanıyor, vatandaşın cebinde para kalmadı. Bakan çıkmış baz etkisi diyor, ÜFE’yi niye söylemiyorsun.  Milleti kandırıyorlar, ÜFE yüzde 20,16 önümüzdeki iki ay sonra fiyatlar daha da uçacak’ diyen Torun milyonlarca çalışanın ücretlerinin enflasyon karşısında buz gibi hızla eridiğini söyledi.

DENİZ BİTTİ, BORÇ 453 MİLYAR DOLAR, BU İKTİDARDAN KURTULMAK ŞART OLDU

Perşembede esnaf ziyaretleri yapan, sokaktaki vatandaşın sorunlarını da dinleyen Torun ‘Bu iktidardan kurtulmak şart oldu, tek haneli enflasyon Türkiye için artık hayal, böyle giderse bozulan gelir dağılımı daha da bozulacak.  Yalan söylüyorlar, dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisiyiz diyorlar, 10 yıldır Türkiye’nin büyüme rakamı ortalama yüzde 3,5. Cumhuriyet tarihi boyunca yüzde 5,6 , bunlar halka değil, faizciye, rantçıya hizmet ediyor, üreticinin belini büktüler, fındık, üzüm, buğday ne varsa el birliğiyle tarımımızı bitirdiler, bizi ithalata mahkum ettiler, memleketin tüm varlıklarını sattılar, 129 milyar dolar borcu 4’e katladılar, 453 milyar dolar borç yarattılar, ne vatandaşa söyleyecek sözleri kaldı, ne bakacak yüzleri, deniz bitti,  artık tamam, yolu yok gidecekler, bu milletin dayanacak gücü kalmadı.’diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.