Torun: Ordu'nun 19 ilçesi büyümemiş ,kim büyüyor?

SİYASET 13.06.2018 - 09:31, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1735+ kez okundu.
 

Torun: Ordu'nun 19 ilçesi büyümemiş ,kim büyüyor?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun doğduğu topraklardan, memleketi Ulubey’den seslendi: ‘KİM BÜYÜDÜ’
Torun memleketi Ulubey’deydi. Hemşerileri tarafından coşkuyla karşılanan Torun, esnafı dolaştı, sokaktaki vatandaşlarla konuşarak dertlerini dinledi. Torun açıklanan büyüme rakamlarıyla ilgili ‘İktidar Türkiye’nin ilk çeyrekte yüzde 7,4 büyüdüğünü açıklıyor, ama bakıyoruz ki, çiftçi büyümemiş, esnaf büyümemiş, dar gelirlinin geliri artmamış, ülkenin tarımı, sanayisi büyümemiş, bu büyümeden kim faydalanmış. Memleketimdeyim, Ulubey’de bir gelişme yok, Ordu bu büyümeden payını almamış, ülkenin dört bir köşesindeki esnafımız, işçimiz, çiftçimiz feryat ediyor, kim büyüdü o zaman’ diye konuştu. İLK ÇEYREKTE CARİ AÇIK 16,4 MİLYAR DOLAR 2017 yılının ilk çeyreğinde 8, 4 milyar dolar olan cari açığın 2018 yılını ilk çeyreğinde 16,4 milyar dolara çıktığını söyleyen Torun, üretime yönelik değil tüketim üzerinden bir büyüme algısı yaratıldığını söyledi. ‘İthalatla büyüyorsun, ihracatla değil, fındık ihracatımızı bile 3 milyar dolardan 1,5 milyar dolara indirdiniz. Üreten kesim rakamlara değil cebine giren ve cebinden çıkana bakar. Mazot fiyatlarına bakın, girdi maliyetlerine bakın, icralık olan üreticilere ve esnaflara bakın, bu millet artık bunlara inanmıyor, Türkiye’de 30 milyon insanımız yoksul.’ EKONOMİ DEĞİL YOKSULLUK BÜYÜYOR, YOKSULLUK  Ekonomi büyümüyor, yoksulluk büyüyor, yoksulluk, ekonomi büyüdüyse 6 milyon işsiz neden var, işsiz sayısından korkup kıraathane açacağını söyleyen bir zihniyet var, okumayı önemsiyorsan Türkiye’nin eğitimini neden felakete sürükledin, enflasyon yüzde 12’nin üzerinde rekor kırıyor, milleti perişan ettiler, mutsuz bir Türkiye, umutsuz bir Türk milleti yarattılar.’ diyen Torun, 24 Haziran’da Türkiye’nin bu iktidardan kurtulmak istediğini, artık tamam diyeceğini  söyledi.  
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun doğduğu topraklardan, memleketi Ulubey’den seslendi: ‘KİM BÜYÜDÜ’

Torun memleketi Ulubey’deydi. Hemşerileri tarafından coşkuyla karşılanan Torun, esnafı dolaştı, sokaktaki vatandaşlarla konuşarak dertlerini dinledi. Torun açıklanan büyüme rakamlarıyla ilgili ‘İktidar Türkiye’nin ilk çeyrekte yüzde 7,4 büyüdüğünü açıklıyor, ama bakıyoruz ki, çiftçi büyümemiş, esnaf büyümemiş, dar gelirlinin geliri artmamış, ülkenin tarımı, sanayisi büyümemiş, bu büyümeden kim faydalanmış. Memleketimdeyim, Ulubey’de bir gelişme yok, Ordu bu büyümeden payını almamış, ülkenin dört bir köşesindeki esnafımız, işçimiz, çiftçimiz feryat ediyor, kim büyüdü o zaman’ diye konuştu.

İLK ÇEYREKTE CARİ AÇIK 16,4 MİLYAR DOLAR

2017 yılının ilk çeyreğinde 8, 4 milyar dolar olan cari açığın 2018 yılını ilk çeyreğinde 16,4 milyar dolara çıktığını söyleyen Torun, üretime yönelik değil tüketim üzerinden bir büyüme algısı yaratıldığını söyledi. ‘İthalatla büyüyorsun, ihracatla değil, fındık ihracatımızı bile 3 milyar dolardan 1,5 milyar dolara indirdiniz. Üreten kesim rakamlara değil cebine giren ve cebinden çıkana bakar. Mazot fiyatlarına bakın, girdi maliyetlerine bakın, icralık olan üreticilere ve esnaflara bakın, bu millet artık bunlara inanmıyor, Türkiye’de 30 milyon insanımız yoksul.’

EKONOMİ DEĞİL YOKSULLUK BÜYÜYOR, YOKSULLUK

 Ekonomi büyümüyor, yoksulluk büyüyor, yoksulluk, ekonomi büyüdüyse 6 milyon işsiz neden var, işsiz sayısından korkup kıraathane açacağını söyleyen bir zihniyet var, okumayı önemsiyorsan Türkiye’nin eğitimini neden felakete sürükledin, enflasyon yüzde 12’nin üzerinde rekor kırıyor, milleti perişan ettiler, mutsuz bir Türkiye, umutsuz bir Türk milleti yarattılar.’ diyen Torun, 24 Haziran’da Türkiye’nin bu iktidardan kurtulmak istediğini, artık tamam diyeceğini  söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.