Torun: Sefer iptalleri araştırılsın

BÖLGE GÜNDEMİ 30.12.2018 - 22:00, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1229+ kez okundu.
 

Torun: Sefer iptalleri araştırılsın

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun bir soru önergesi vererek Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a Ordu – Giresun Havalimanında sık yaşanan uçuş iptallerinin nedenlerini sordu.
İptallerin teknik cihaz eksikliğinden mi yoksa personel yetersizliğinden mi kaynaklandığını soran Torun, “ Uçuş iptalleri bölge halkını ekonomik ve sosyal anlamda olumsuz etkilemektedir. Sebebi neyse giderilmeli ve bu sorun acilen çözülmelidir” dedi.   UÇUŞ İPTALLERİNİN SEBEPLERİ ARAŞTIRILSIN   Seyit Torun, Ordu – Giresun Havalimanında sık sık uçuşların iptal olduğunu belirttiği soru önergesinde halkın bu durumdan oldukça rahatsız olduğunu söyledi. Uçuş iptaline neden olan konunun derhal araştırılması ve gerekli önlemlerin alınmasını isteyen Torun verdiği soru önergesinde şu sorulara cevap istedi:     Uçuş iptalleri hangi sebeplerden dolayı yaşanmıştır?   Ordu-Giresun Havalimanının üç yıl önce açılmış olmasına rağmen teknik cihaz eksikliği var mıdır?   Ordu-Giresun Havalimanında yeterli sayıda teknik personel çalışıyor mu?   Ordu-Giresun Havalimanında uçuşların güven, düzen ve etkinliğinin arttırılması ve uçuş emniyetinin sağlanabilmesi için uçuş başlamadan önce uçuşla ilgili bilgilerin, uygulamaların, kısıtlamaların ve düzenlemelerin planlamasının yapıldığı Havacılık Bilgi Yönetimi (AIM) birimi kaç personelle çalışmaktadır?   Havacılık Bilgi Yönetimi (AIM) birimi Ordu-Giresun Havalimanında 24 saat çalışmakta mıdır?   Ordu-Giresun Havalimanı, Havacılık Bilgi Yönetimi (AIM) hizmetini normal çalışma saatleri dışında, hafta sonu ve resmi tatil günlerinde Trabzon Havalimanından mı alıyor?   Teknik personel yetiştirme ve sertifikasyon konusunda dışa bağımlılığımız var mıdır?
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun bir soru önergesi vererek Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a Ordu – Giresun Havalimanında sık yaşanan uçuş iptallerinin nedenlerini sordu.

İptallerin teknik cihaz eksikliğinden mi yoksa personel yetersizliğinden mi kaynaklandığını soran Torun, “ Uçuş iptalleri bölge halkını ekonomik ve sosyal anlamda olumsuz etkilemektedir. Sebebi neyse giderilmeli ve bu sorun acilen çözülmelidir” dedi.

 

UÇUŞ İPTALLERİNİN SEBEPLERİ ARAŞTIRILSIN

 

Seyit Torun, Ordu – Giresun Havalimanında sık sık uçuşların iptal olduğunu belirttiği soru önergesinde halkın bu durumdan oldukça rahatsız olduğunu söyledi. Uçuş iptaline neden olan konunun derhal araştırılması ve gerekli önlemlerin alınmasını isteyen Torun verdiği soru önergesinde şu sorulara cevap istedi:

 

 

  • Uçuş iptalleri hangi sebeplerden dolayı yaşanmıştır?

 

  • Ordu-Giresun Havalimanının üç yıl önce açılmış olmasına rağmen teknik cihaz eksikliği var mıdır?

 

  • Ordu-Giresun Havalimanında yeterli sayıda teknik personel çalışıyor mu?

 

  • Ordu-Giresun Havalimanında uçuşların güven, düzen ve etkinliğinin arttırılması ve uçuş emniyetinin sağlanabilmesi için uçuş başlamadan önce uçuşla ilgili bilgilerin, uygulamaların, kısıtlamaların ve düzenlemelerin planlamasının yapıldığı Havacılık Bilgi Yönetimi (AIM) birimi kaç personelle çalışmaktadır?

 

  • Havacılık Bilgi Yönetimi (AIM) birimi Ordu-Giresun Havalimanında 24 saat çalışmakta mıdır?

 

  • Ordu-Giresun Havalimanı, Havacılık Bilgi Yönetimi (AIM) hizmetini normal çalışma saatleri dışında, hafta sonu ve resmi tatil günlerinde Trabzon Havalimanından mı alıyor?

 

  • Teknik personel yetiştirme ve sertifikasyon konusunda dışa bağımlılığımız var mıdır?
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.