Türk Kadınlar Birliği’nden Eşitliğe Karşı Ortak Hareket

BÖLGE GÜNDEMİ 13.10.2021 - 10:55, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1234+ kez okundu.
 

Türk Kadınlar Birliği’nden Eşitliğe Karşı Ortak Hareket

Türk Kadınlar Birliği Derneği tarafından yürütülen “Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıkla Mücadelede Güvencelerimiz” Projesinin ikinci Bölge Toplantısı” Ordu’da yapıldı.
      Türkiye’de yaşanan pandeminin getirdiği ağır koşullar nedeniyle yoğun olarak dijital ortamlarda sürdürülen projenin bundan sonra her bölgede   yüz yüze ve birlikte sürdürülmesi planlandı ve Ordu Bölge toplantısı Anemon Otel’de gerçekleştirildi.         PROJE ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR         Projenin ikinci bölge toplantısı Amasya, Erzurum, Gümüşhane, Ordu ve Trabzon illerinden gelen çeşitli kadın örgütlerinin katılımıyla yapıldı. 35 ilde sürdürülen proje faaliyetlerine 167 hak temelli çalışan kadın örgütü katıldı. Eğitim, eylem planı hazırlama, kapasite artırma çalışmaları yanında, yerel örgütlerle deneyim paylaşımı, birlikte düşünme, birlikte çalışma heyecanı yaşandı.             2022 HAZİRANA KADAR SÜRECEK           Türk Kadınlar Birliği Derneği tarafından proje ile ilgili şu açıklama yapıldı:  Proje ile ulusal ve uluslararası yasal güvencelerin hayata geçirilmesine katkı verilmesi amaçlanıyor. Yerellerde bu amaca yönelik gerçekleştirilen faaliyetler, ilgili kesimler ile iletişim ve iş birliğinin gelişmesini de sağlayacak. Öte yandan gerçekleştirilecek bu faaliyetler hedef illerdeki sivil toplum örgütlerinin yerellerindeki kurum ve karar verme mekanizmalarıyla tanışmalarına vesile olarak, katılımcılık açısından da önemli bir artı değer sağlayacaktır. Proje çalışmaları Haziran 2022 yılına kadar devam edecektir.”             PROJE NE AMAÇLIYOR?         Türk Kadınlar Birliği, kadına yönelik şiddetin önlenmesi, cinsiyete dayalı ayrımcılığın ortadan kaldırılması ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması bakımından son derece önemli ulusal ve uluslararası hukuki güvenceler sağlayan sözleşmeler ve mevzuatın yaygınlaştırılması, farkındalığın artırılması ve uygulanmasının sağlanması amacıyla, AB Delegasyonunun desteğiyle, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneğinin de ortak olarak katkı verdiği “Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıkla Mücadelede Güvencelerimiz” Projesini 2020 Ocak ayında başlattı. Bu kapsamda  kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıkla mücadelede uluslararası sözleşmelerin ve ilgili ulusal mevzuatımızın tanınırlığını ve uygulanmasını sağlamak için yerellerdeki aktörlerin farkındalığının artırılması, sözleşmelerin/yasaların hayata geçirilmesini sağlayacak izleme ve savunuculuk becerilerinin güçlendirilmesi amaçlanmaktadır.    
Türk Kadınlar Birliği Derneği tarafından yürütülen “Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıkla Mücadelede Güvencelerimiz” Projesinin ikinci Bölge Toplantısı” Ordu’da yapıldı.

 

 

 

Türkiye’de yaşanan pandeminin getirdiği ağır koşullar nedeniyle yoğun olarak dijital ortamlarda sürdürülen projenin bundan sonra her bölgede   yüz yüze ve birlikte sürdürülmesi planlandı ve Ordu Bölge toplantısı Anemon Otel’de gerçekleştirildi.

 

 

 

 

PROJE ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

 

 

 

 

Projenin ikinci bölge toplantısı Amasya, Erzurum, Gümüşhane, Ordu ve Trabzon illerinden gelen çeşitli kadın örgütlerinin katılımıyla yapıldı. 35 ilde sürdürülen proje faaliyetlerine 167 hak temelli çalışan kadın örgütü katıldı. Eğitim, eylem planı hazırlama, kapasite artırma çalışmaları yanında, yerel örgütlerle deneyim paylaşımı, birlikte düşünme, birlikte çalışma heyecanı yaşandı.  

 

 

 

 

 

2022 HAZİRANA KADAR SÜRECEK

 

 

 

 

 

Türk Kadınlar Birliği Derneği tarafından proje ile ilgili şu açıklama yapıldı:  Proje ile ulusal ve uluslararası yasal güvencelerin hayata geçirilmesine katkı verilmesi amaçlanıyor. Yerellerde bu amaca yönelik gerçekleştirilen faaliyetler, ilgili kesimler ile iletişim ve iş birliğinin gelişmesini de sağlayacak. Öte yandan gerçekleştirilecek bu faaliyetler hedef illerdeki sivil toplum örgütlerinin yerellerindeki kurum ve karar verme mekanizmalarıyla tanışmalarına vesile olarak, katılımcılık açısından da önemli bir artı değer sağlayacaktır.

Proje çalışmaları Haziran 2022 yılına kadar devam edecektir.”

 

 

 

 

 

 

PROJE NE AMAÇLIYOR?

 

 

 

 

Türk Kadınlar Birliği, kadına yönelik şiddetin önlenmesi, cinsiyete dayalı ayrımcılığın ortadan kaldırılması ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması bakımından son derece önemli ulusal ve uluslararası hukuki güvenceler sağlayan sözleşmeler ve mevzuatın yaygınlaştırılması, farkındalığın artırılması ve uygulanmasının sağlanması amacıyla, AB Delegasyonunun desteğiyle, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneğinin de ortak olarak katkı verdiği “Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıkla Mücadelede Güvencelerimiz” Projesini 2020 Ocak ayında başlattı. Bu kapsamda  kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıkla mücadelede uluslararası sözleşmelerin ve ilgili ulusal mevzuatımızın tanınırlığını ve uygulanmasını sağlamak için yerellerdeki aktörlerin farkındalığının artırılması, sözleşmelerin/yasaların hayata geçirilmesini sağlayacak izleme ve savunuculuk becerilerinin güçlendirilmesi amaçlanmaktadır.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.