Üçüncü sondaj gemisi geliyor: Kanuni Akdenizʹe açılacak

BÖLGE GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.09.2020 - 12:34, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2269+ kez okundu.
 

Üçüncü sondaj gemisi geliyor: Kanuni Akdenizʹe açılacak

Mersinʹin Silifke ilçesine bağlı İncekum mevkiindeki NATO Limanı’nda bakım, güncelleme ve geliştirme süreci başlayan Kanuniʹnin, Türkiyeʹnin üçüncü sondaj gemisi olarak sulara açılmasına az bir zaman kaldı.
    2012 yılında Güney Koreʹde Sertao ismiyle üretimi tamamlanan gemi, 2020 yılına kadar Brezilyaʹda enerji firması Petrobras tarafından kullanıldı. Türkiyeʹye getirilen ve ʹKanuniʹ ismi verilen sondaj gemisi, 11 bin 400 metre derinliğe inebilirken, 3 bin metrede sondaj açabilme kapasitesine sahip.Kanuni, altıncı nesil ultra deniz sondaj gemisi olarak da biliniyor.    BAKIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR   Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, mart ayında yaptığı açıklamada, 35 Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı personeliyle Türkiyeʹye giriş yapan Kanuniʹye koronavirüs tedbirleri çerçevesinde giriş ve çıkışın yasak olduğunu, Covid-19 önlemleriyle ilgili sürecin tamamlanmasının ardından geminin bakım, güncelleme ve geliştirme sürecinin başlayacağını açıklamıştı.   DIŞ GÖVDESİ KIRMIZI-BEYAZA BOYANDI   Dış gövdesi kırmızı-beyaza boyanan gemiye bölgede tatilini sürdüren vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor. Sahile gelerek geminin NATO Limanı’ndaki bakım ve güncelleme çalışmalarını izleyen vatandaşlar, Akdeniz’e açılıp arama çalışmalarına katılmasını da dört gözle bekliyor.
Mersinʹin Silifke ilçesine bağlı İncekum mevkiindeki NATO Limanı’nda bakım, güncelleme ve geliştirme süreci başlayan Kanuniʹnin, Türkiyeʹnin üçüncü sondaj gemisi olarak sulara açılmasına az bir zaman kaldı.

 

 

2012 yılında Güney Koreʹde Sertao ismiyle üretimi tamamlanan gemi, 2020 yılına kadar Brezilyaʹda enerji firması Petrobras tarafından kullanıldı. Türkiyeʹye getirilen ve ʹKanuniʹ ismi verilen sondaj gemisi, 11 bin 400 metre derinliğe inebilirken, 3 bin metrede sondaj açabilme kapasitesine sahip.Kanuni, altıncı nesil ultra deniz sondaj gemisi olarak da biliniyor. 

 

BAKIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, mart ayında yaptığı açıklamada, 35 Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı personeliyle Türkiyeʹye giriş yapan Kanuniʹye koronavirüs tedbirleri çerçevesinde giriş ve çıkışın yasak olduğunu, Covid-19 önlemleriyle ilgili sürecin tamamlanmasının ardından geminin bakım, güncelleme ve geliştirme sürecinin başlayacağını açıklamıştı.

 

DIŞ GÖVDESİ KIRMIZI-BEYAZA BOYANDI

 

Dış gövdesi kırmızı-beyaza boyanan gemiye bölgede tatilini sürdüren vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor. Sahile gelerek geminin NATO Limanı’ndaki bakım ve güncelleme çalışmalarını izleyen vatandaşlar, Akdeniz’e açılıp arama çalışmalarına katılmasını da dört gözle bekliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.