Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Hıdrellez dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

SİYASET 06.05.2019 - 14:59, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1765+ kez okundu.
 

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Hıdrellez dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Hıdrellez dolayısıyla yayımladığı mesajda, yüzyıllardır kutlamakta olan Hıdırellez’in, vatandaşların kaynaşmasına ve toplumsal huzurun artmasına vesile olduğunu söyledi.
Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Hıdrellez dolayısı ile bir mesaj yayımladı.   Doğanın yeniden uyanışının, baharın ve güneşli günlerinin gelişinin müjdecisi, Türk dünyasında Hıdrellez olarak bilinen günü kutladığını ifade eden Başkan Tavlı, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türk kültüründe olduğu gibi birçok farklı kültürde de yazın başlangıcı olarak görülen Hıdırellez Günü, Hz. Hızır ile İlyas Peygamber’in yılda bir defa bir araya geldikleri gün olarak kabul edilmektedir.Kültürümüzü oluşturan örf, adet ve geleneklerimiz hayatın vazgeçilmez unsurları olduğu gibi bu değerlerimiz birlik ve beraberliğimize güç katmaktadır.Doğayla iç içe yaşayan milletimizin, dostluk ve kardeşliği pekiştirmek adına yüzyıllardır kutlamakta olduğu Hıdırellez, vatandaşlarımızın kaynaşmasına ve toplumsal huzurumuzun artmasına vesile olmaktadır. Toplumumuzu ayakta tutma ve birleştirme hususunda hayati öneme sahip bu kutlamalar, nesilden nesile, kuşaktan kuşağa geçerek varlığını bugün de devam ettirmektedir. Tıpkı Nevruz gibi, dil, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin farklı kültürlerin bir arada kutladığı, hoşgörü ve yardımlaşma anlayışı üzerine kurulu olan Hıdrellez, dünya barışına da katkı sağlayabilecek geleneklerimiz arasında yer almaktadır.   Ülkemizin yanı sıra, Ortadoğu başta olmak üzere tüm dünyada da barışın ve dostluğun hâkim olduğu güzel günlere vesile olması temennisiyle, tüm vatandaşlarımızın Hıdırellez Günü’nü kutluyor, sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum.”
Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Hıdrellez dolayısıyla yayımladığı mesajda, yüzyıllardır kutlamakta olan Hıdırellez’in, vatandaşların kaynaşmasına ve toplumsal huzurun artmasına vesile olduğunu söyledi.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Hıdrellez dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

 

Doğanın yeniden uyanışının, baharın ve güneşli günlerinin gelişinin müjdecisi, Türk dünyasında Hıdrellez olarak bilinen günü kutladığını ifade eden Başkan Tavlı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türk kültüründe olduğu gibi birçok farklı kültürde de yazın başlangıcı olarak görülen Hıdırellez Günü, Hz. Hızır ile İlyas Peygamber’in yılda bir defa bir araya geldikleri gün olarak kabul edilmektedir.Kültürümüzü oluşturan örf, adet ve geleneklerimiz hayatın vazgeçilmez unsurları olduğu gibi bu değerlerimiz birlik ve beraberliğimize güç katmaktadır.Doğayla iç içe yaşayan milletimizin, dostluk ve kardeşliği pekiştirmek adına yüzyıllardır kutlamakta olduğu Hıdırellez, vatandaşlarımızın kaynaşmasına ve toplumsal huzurumuzun artmasına vesile olmaktadır. Toplumumuzu ayakta tutma ve birleştirme hususunda hayati öneme sahip bu kutlamalar, nesilden nesile, kuşaktan kuşağa geçerek varlığını bugün de devam ettirmektedir. Tıpkı Nevruz gibi, dil, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin farklı kültürlerin bir arada kutladığı, hoşgörü ve yardımlaşma anlayışı üzerine kurulu olan Hıdrellez, dünya barışına da katkı sağlayabilecek geleneklerimiz arasında yer almaktadır.

 

Ülkemizin yanı sıra, Ortadoğu başta olmak üzere tüm dünyada da barışın ve dostluğun hâkim olduğu güzel günlere vesile olması temennisiyle, tüm vatandaşlarımızın Hıdırellez Günü’nü kutluyor, sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.