Ünye Belediyesi 2020-2024 Stratejik Planını Belirledi!

BÖLGE GÜNDEMİ 05.09.2019 - 11:05, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2239+ kez okundu.
 

Ünye Belediyesi 2020-2024 Stratejik Planını Belirledi!

Ünye Belediyesi 2020-2024 Stratejik Planı ile 2020 yılı Performans Programını karara bağlandı.
Ünye Belediyesi Eylül ayı olağan Meclis Toplantısı Belediye Meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda dört gündem ve bir gündem dışı madde görüşüldü. Toplantıda konuşan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Belediyemizi, bu süreçte kaynaklarıyla birlikte daha etkili, daha ekonomik ve daha verimli kullanmak ve faaliyetlerimizi daha planlı yürütmek adına elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Ama bu yıl özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında Karadeniz’de ve Ünye’mizde aşırı yağış münasebeti ile yaptığımız çalışmalar sizinde malumunuz önemli ölçüde zarar zordu. Bunların yeniden hayata geçirilmesi için elimizden gelen gayretleri gösterdiğimizi ifade etmek istiyorum. Tabi bizim 85 mahallemizde aynı anda aynı performansı bütün sokaklarımızda göstermek mümkün değil. Ancak sıkıntıları gidermek üzere bu çalışmaları yürütmenin ve eksiklikleri gidermenin gayreti içerisinde olduğumuzu özellikle ifade etmek istiyorum. Lütfen atıkları kanallara atmayalım… Yine buradan basın mensupları aracılığıyla hemşehrilerimizden özellikle rica ediyorum; kırsal kesimde bahçelerimizin atıklarını, evimizin, mahallemizin ve sokaklarımızın atıklarını yol kenarı kanallarına atmayalım. Bunların yağmur yağdığında yollarımızın bozulmasında çok etkili olduğunu görüyoruz. Yapılan hizmetleri sadece belediye personelimizin sahiplenmesi değil Ünye halkı olarak hep birlikte sahiplenmemiz gerektiğini de özellikle buradan ifade etmek istiyorum” dedi. Otogardan Geçen Yolu Bedelsiz Devretmeliyiz Meclis toplantısında görüşülen otogar alanına ilişkin maddeye dair açıklama yapan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Otogarın bulunduğu alan içerisinde binanın olduğu yerden yol geçiyor. Tabi bu yol gerekli olan bir yol değil, daha önce imardan kaldırılmış ama hala Ünye Belediyesi’nin uhdesinde gözüküyor.  Yolun geçtiği bölümün bedelsiz Büyükşehir’e devredilmesi gerekiyor.” Bizim kaygımız var Başkan Tavlı’nın açıklamasının ardından söz alan Saadet Partisi Belediye Meclis Üyesi Kerim Ateş, şunları söyledi; “Bizim yol konusundaki kaygımız burada Ünye Belediyesi’nin hakkının ya da gelirinin ortadan kalkması. Konu anlatıldığı gibi bu kadar basit ise sıkıntı yok. Ama yarın burada bizim bir kaybımız olursa kesinlikle karşı dururuz.” dedi. Çöp Alanı ve Çamlık Çalışmalarımız Sürüyor Başkan Tavlı, “Çöp alanına ilişkin çalışmalar devam ediyor. Çamlık ile ilgili çalışmalarımızı bir miktar ön hazırlık yaparak STK’larla da birlikte değerlendirmemizi yaptıktan sonra Ünye ile paylaşmak istiyoruz. OSB konusunda ise, oradaki kamulaştırma için 11 Eylül’de son mahkeme var. Oda tamlandığında parası hazır, onu da ödediğimizde ondan sonraki süreç tamamen alt yapı projesinin çizilmesi ve ihaleye çıkılması. Bunun da hızlı şekilde hayata geçmesi için gayret içindeyiz. Özellikle şunu ifade etmek istiyoruz.” dedi. Toplantının son gündem maddesinde Ünye Belediyesi’nin 2020 – 2024 stratejik planı ve 2020 yılı performans programı görüşüldü. Meclis üyelerine planla ilgili bilgi verilirken görüşler de alındı.
Ünye Belediyesi 2020-2024 Stratejik Planı ile 2020 yılı Performans Programını karara bağlandı.

Ünye Belediyesi Eylül ayı olağan Meclis Toplantısı Belediye Meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda dört gündem ve bir gündem dışı madde görüşüldü.

Toplantıda konuşan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Belediyemizi, bu süreçte kaynaklarıyla birlikte daha etkili, daha ekonomik ve daha verimli kullanmak ve faaliyetlerimizi daha planlı yürütmek adına elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Ama bu yıl özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında Karadeniz’de ve Ünye’mizde aşırı yağış münasebeti ile yaptığımız çalışmalar sizinde malumunuz önemli ölçüde zarar zordu. Bunların yeniden hayata geçirilmesi için elimizden gelen gayretleri gösterdiğimizi ifade etmek istiyorum. Tabi bizim 85 mahallemizde aynı anda aynı performansı bütün sokaklarımızda göstermek mümkün değil. Ancak sıkıntıları gidermek üzere bu çalışmaları yürütmenin ve eksiklikleri gidermenin gayreti içerisinde olduğumuzu özellikle ifade etmek istiyorum.

Lütfen atıkları kanallara atmayalım…

Yine buradan basın mensupları aracılığıyla hemşehrilerimizden özellikle rica ediyorum; kırsal kesimde bahçelerimizin atıklarını, evimizin, mahallemizin ve sokaklarımızın atıklarını yol kenarı kanallarına atmayalım. Bunların yağmur yağdığında yollarımızın bozulmasında çok etkili olduğunu görüyoruz. Yapılan hizmetleri sadece belediye personelimizin sahiplenmesi değil Ünye halkı olarak hep birlikte sahiplenmemiz gerektiğini de özellikle buradan ifade etmek istiyorum” dedi.

Otogardan Geçen Yolu Bedelsiz Devretmeliyiz

Meclis toplantısında görüşülen otogar alanına ilişkin maddeye dair açıklama yapan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Otogarın bulunduğu alan içerisinde binanın olduğu yerden yol geçiyor. Tabi bu yol gerekli olan bir yol değil, daha önce imardan kaldırılmış ama hala Ünye Belediyesi’nin uhdesinde gözüküyor.  Yolun geçtiği bölümün bedelsiz Büyükşehir’e devredilmesi gerekiyor.”

Bizim kaygımız var

Başkan Tavlı’nın açıklamasının ardından söz alan Saadet Partisi Belediye Meclis Üyesi Kerim Ateş, şunları söyledi; “Bizim yol konusundaki kaygımız burada Ünye Belediyesi’nin hakkının ya da gelirinin ortadan kalkması. Konu anlatıldığı gibi bu kadar basit ise sıkıntı yok. Ama yarın burada bizim bir kaybımız olursa kesinlikle karşı dururuz.” dedi.

Çöp Alanı ve Çamlık Çalışmalarımız Sürüyor

Başkan Tavlı, “Çöp alanına ilişkin çalışmalar devam ediyor. Çamlık ile ilgili çalışmalarımızı bir miktar ön hazırlık yaparak STK’larla da birlikte değerlendirmemizi yaptıktan sonra Ünye ile paylaşmak istiyoruz. OSB konusunda ise, oradaki kamulaştırma için 11 Eylül’de son mahkeme var. Oda tamlandığında parası hazır, onu da ödediğimizde ondan sonraki süreç tamamen alt yapı projesinin çizilmesi ve ihaleye çıkılması. Bunun da hızlı şekilde hayata geçmesi için gayret içindeyiz. Özellikle şunu ifade etmek istiyoruz.” dedi.

Toplantının son gündem maddesinde Ünye Belediyesi’nin 2020 – 2024 stratejik planı ve 2020 yılı performans programı görüşüldü. Meclis üyelerine planla ilgili bilgi verilirken görüşler de alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.