Ünye Belediyesi Ekim Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı Gerçekleşti

BÖLGE GÜNDEMİ 17.10.2018 - 09:55, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2112+ kez okundu.
 

Ünye Belediyesi Ekim Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Ünye Belediyesi Ekim ayı olağanüstü meclis toplantısı, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar Başkanlığında gerçekleşti.
Ünye Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşen ve 5 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, imar ile ilgili olarak görüşülen bir madde İmar Komisyonu’na havale edildi. Gündemde görüşülen maddelerden ilkinde 2019 Mali yılı gelir ve gider bütçesi görüşülerek Ünye Belediyesi 2019 Mali yılı bütçesi 113 Milyon lira olarak kabul edildi. İkinci gündem maddesi olan Kaledere Mahallesindeki “aykırı nizam 4 kat” olarak planlanan kat adedine yapılan itirazı konusu kabul edilerek karara bağlandı. Gündemde görüşülen bir diğer madde olan, Atatürk Mahallesi devlet Sahil yolunda bulunan içkili yerler krokisine dahil edilmiş alanda canlı müzik yapılması konusu görüşülerek içkili yerler belirleme komisyonuna havale edildi. Gündemde görüşülen diğer iki madde ise Güzel Yalı Mahallesinde ki iki alanın içkili alan krokisine dahil edilmesi konusu görüşülerek reddedildi.Meclis Toplantısına Arif Ergün izinli olarak katılamadı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, dün trafiğe açılan Cevizdere köprüsü hakkında bilgiler verdi.  Ardından Başkan Çamyar şunları söyledi; “2014 yılının bütçesi 2013 yılında hazırlandığı yani Büyükşehir olmadan hazırlandığı için 2014 bütçesi 75 milyon 650 bin lira. 2015 yılında Büyükşehir ile beraber daralan bir bütçe yapısı var. Dolayısıyla 2015 bütçesi 75 milyondan direk 44 milyon liraya düşüyor. Daha sonra bizim atmış olduğumuz adımlar, bütçemizde ki gelir kalemlerini arttıracak olan hamleler, gider kalemlerini kısmamızla 2016-2017 bütçelerimiz 80 milyon liralara çıkmış oldu. 2018 yılı bütçemiz 97 milyondu. Şuanda gerçekleşme oranı yüzde 859,81 yıl sonu itibariyle bu oran 65-70’ler bandına çıkacak. Bütçe yapımız itibariyle büyüyen bir yapıyı ortaya koyduk. 2019 yılı bütçemiz ise 113 milyon olarak belirlendi.” Dedi.
Ünye Belediyesi Ekim ayı olağanüstü meclis toplantısı, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar Başkanlığında gerçekleşti.

Ünye Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşen ve 5 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, imar ile ilgili olarak görüşülen bir madde İmar Komisyonu’na havale edildi.

Gündemde görüşülen maddelerden ilkinde 2019 Mali yılı gelir ve gider bütçesi görüşülerek Ünye Belediyesi 2019 Mali yılı bütçesi 113 Milyon lira olarak kabul edildi.

İkinci gündem maddesi olan Kaledere Mahallesindeki “aykırı nizam 4 kat” olarak planlanan kat adedine yapılan itirazı konusu kabul edilerek karara bağlandı.

Gündemde görüşülen bir diğer madde olan, Atatürk Mahallesi devlet Sahil yolunda bulunan içkili yerler krokisine dahil edilmiş alanda canlı müzik yapılması konusu görüşülerek içkili yerler belirleme komisyonuna havale edildi.

Gündemde görüşülen diğer iki madde ise Güzel Yalı Mahallesinde ki iki alanın içkili alan krokisine dahil edilmesi konusu görüşülerek reddedildi.Meclis Toplantısına Arif Ergün izinli olarak katılamadı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, dün trafiğe açılan Cevizdere köprüsü hakkında bilgiler verdi. 

Ardından Başkan Çamyar şunları söyledi;

“2014 yılının bütçesi 2013 yılında hazırlandığı yani Büyükşehir olmadan hazırlandığı için 2014 bütçesi 75 milyon 650 bin lira. 2015 yılında Büyükşehir ile beraber daralan bir bütçe yapısı var. Dolayısıyla 2015 bütçesi 75 milyondan direk 44 milyon liraya düşüyor. Daha sonra bizim atmış olduğumuz adımlar, bütçemizde ki gelir kalemlerini arttıracak olan hamleler, gider kalemlerini kısmamızla 2016-2017 bütçelerimiz 80 milyon liralara çıkmış oldu. 2018 yılı bütçemiz 97 milyondu. Şuanda gerçekleşme oranı yüzde 859,81 yıl sonu itibariyle bu oran 65-70’ler bandına çıkacak. Bütçe yapımız itibariyle büyüyen bir yapıyı ortaya koyduk. 2019 yılı bütçemiz ise 113 milyon olarak belirlendi.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.