Ünye Belediyesi Kent Orkestrası Beğeni Topladı

SANAT 26.01.2021 - 22:40, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2103+ kez okundu.
 

Ünye Belediyesi Kent Orkestrası Beğeni Topladı

Ünye Belediyesi tarafından müzik eğitmenleri tarafından oluşturulan Kent Orkestrası ilk programını geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdi. Ünye Belediyesi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan program geniş kitleler tarafından beğeni ile izlendi.
  Geçtiğimiz aylarda Ünye’de çoğunluğu öğretmen olan müzik eğitmenlerinden oluşan bir orkestranın bir araya gelerek Ünye Belediyesi Kent Orkestrası’nın hayata geçirilmesi fikri doğmuştu. Ünyelilerin ve müzik eğitmenlerinin talebini değerlendiren Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı böyle bir oluşumun Ünye adına faydalı olacağını söyleyerek çalışmaların başlaması için talimat vermişti. Uzun süren çalışma ve prova döneminin ardından oluşturulan Ünye Belediyesi Kent Orkestrası hafta sonu gerçekleştirilen canlı performans programıyla izleyici ile buluştu. Programın ilk solist konuğu ise Ünye TOKİ Ömer Çam İlk ve Ortaokulu Müzik Öğretmeni Kübra Yılmaz’dı. Yılmaz seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla dinleyenlere unutulmaz bir akşam yaşattı. Başkan Tavlı, “Hemşerilerimizden Gelen Talepler Üzerine Çalışma Başlattık” Ünye Belediyesi Yaşayan Kültürel Miras Evi’nde gerçekleştirilen programın açılışına katılan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı yaptığı konuşmada, “Hemşerilerimizden böyle bir talep gelmişti. Bizlerde Ünye Belediyesi olarak özellikle pandemi döneminde bu çalışmanın faydalı olacağını düşündük. Sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle evlerinde olan hemşerilerimizin hoşça vakit geçirmeleri adına bu çalışmanın çok beğenileceğini düşünüyorum. Aynı zamanda Ünye’mizde müzik alanında faaliyet yürüten müzisyen kardeşlerimize de bu anlamda destek olmuş oluyoruz. Ünye Belediyesi Kent Orkestramız hayırlı olsun” dedi. Ünye Belediyesi Kent Orkestrası Taylan Arslan (Orkestra Şefi- Bas Gitar), Klavye-Piyano Yusuf Olcay Şimşek (Klavye-Piano), Kamuran Yılmaz (Kaval), Mücahit Dalgıç (Klarnet), Abdulkadir Keskin (Keman), Oğuzhan Türk (Davul) ve Turgay Otçu (Klasik-Elektrik Gitar)’dan oluşuyor.  
Ünye Belediyesi tarafından müzik eğitmenleri tarafından oluşturulan Kent Orkestrası ilk programını geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdi. Ünye Belediyesi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan program geniş kitleler tarafından beğeni ile izlendi.

 

Geçtiğimiz aylarda Ünye’de çoğunluğu öğretmen olan müzik eğitmenlerinden oluşan bir orkestranın bir araya gelerek Ünye Belediyesi Kent Orkestrası’nın hayata geçirilmesi fikri doğmuştu.

Ünyelilerin ve müzik eğitmenlerinin talebini değerlendiren Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı böyle bir oluşumun Ünye adına faydalı olacağını söyleyerek çalışmaların başlaması için talimat vermişti.

Uzun süren çalışma ve prova döneminin ardından oluşturulan Ünye Belediyesi Kent Orkestrası hafta sonu gerçekleştirilen canlı performans programıyla izleyici ile buluştu.

Programın ilk solist konuğu ise Ünye TOKİ Ömer Çam İlk ve Ortaokulu Müzik Öğretmeni Kübra Yılmaz’dı. Yılmaz seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla dinleyenlere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Başkan Tavlı, “Hemşerilerimizden Gelen Talepler Üzerine Çalışma Başlattık”

Ünye Belediyesi Yaşayan Kültürel Miras Evi’nde gerçekleştirilen programın açılışına katılan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı yaptığı konuşmada, “Hemşerilerimizden böyle bir talep gelmişti. Bizlerde Ünye Belediyesi olarak özellikle pandemi döneminde bu çalışmanın faydalı olacağını düşündük. Sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle evlerinde olan hemşerilerimizin hoşça vakit geçirmeleri adına bu çalışmanın çok beğenileceğini düşünüyorum. Aynı zamanda Ünye’mizde müzik alanında faaliyet yürüten müzisyen kardeşlerimize de bu anlamda destek olmuş oluyoruz. Ünye Belediyesi Kent Orkestramız hayırlı olsun” dedi.

Ünye Belediyesi Kent Orkestrası Taylan Arslan (Orkestra Şefi- Bas Gitar), Klavye-Piyano Yusuf Olcay Şimşek (Klavye-Piano), Kamuran Yılmaz (Kaval), Mücahit Dalgıç (Klarnet), Abdulkadir Keskin (Keman), Oğuzhan Türk (Davul) ve Turgay Otçu (Klasik-Elektrik Gitar)’dan oluşuyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.