Ünye Belediyesi vatandaşın yanında

BÖLGE GÜNDEMİ 26.08.2019 - 11:57, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2711+ kez okundu.
 

Ünye Belediyesi vatandaşın yanında

Ünye’de sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış etkili olurken, Ünye Belediyesi’nin aldığı önlemler hasarın büyümesinin önüne geçti. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, yağmurla birlikte tüm ekibiyle sahaya inerek yaşanan gelişmeleri saniye saniye takip ett
Ordu genelende iki gündür devam eden sağanak yağış sabah saatlerinden itibaren Ünye’yi de etkisi altına aldı. Yaklaşık 2 saat şiddetini arttırarak devam eden sağanak yağışla birlikte Ünye Belediyesi’de tüm tedbirlerini aldı. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, yağmurla birlikte sahaya inerek yaşanan gelişmeleri an ve an takip etti. Başkan Tavlı, yağmurun etkili olduğu mahallelerde incelemelerde bulunarak vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Kuvvetli sağanak yağmur nedeniyle şehrin ortasından geçen Tabakhane Deresi taşma noktasına geldi. Ünye Belediyesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri dere üzerinde bulunan köprülerde iş makineleriyle önlem alarak derenin taşmasını önledi. Derede biriken odun parçaları iş makinalarıyla dereden alınırken, derenin taşma ve köprülerin yıkılma riskine karşı yetkililer bazı köprüleri ulaşıma kapattı. Kuvvetli sağanak yağış Ünye Belediyesi’nin aldığı tedbirlerle hafif hasarlarla atlatıldı. -“Bahçe temizliği yapıldıktan sonra ortaya çıkan çalı ve benzeri malzemeler yol kenarlarına atılmamalı”- Yağmurla birlikte tüm ekipleriyle sahaya çıktıklarını ifade eden Belediye Başkanı Tavlı, “İlçemizi etkisi altına alan sağanak yağış bazı mahallelerimizde lokal su baskınların yaşanmasına sebep oldu. Yağmurla birlikte tüm ekibimizle sahadaydık. Can kaybının yaşanmaması tek tesellimiz. Tabakhane Deresi taşma noktasına geldi. Dere üzerindeki köprülerde aldığımız önlemlerle taşmanın önüne geçtik.Kırsal mahallelerimizde stabilize yollar tamamen bozulmuş durumda.Vatandaşlarımızdan ricam, bahçe temizliği yaptıktan sonra ortaya çıkan çalı ve benzeri malzemeleri yol kenarlarına atmasınlar. Attıkları bu çöpler su kanallarını ve yağmur suyu akışını sağlayan büzleri tıkamakta ve suların yola akmasına sebebiyet vermekte. Yola akan sular, yine bir şekilde bahçelere akmakta. Vatandaşlar bu şekilde kendilerine de zarar vermekte. Yol kenarlarındaki su kanallarının tıkanmasından dolayı birçok yolumuz bozuldu. Bozulan yollar yine bizim cebimizden çıkan paralarla yapılmakta. Vatandaşlarımızın bu konuda biraz daha duyarlı olmalarını istiyorum.” dedi. -“Sıkıntılı bölgeleri tespit ettik”- Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ünye Belediyesi olarak sıkıntılı bölgelerin tek tek tespit edildiğini belirten Başkan Tavlı, “İlçe merkezimizdeki sıkıntılı bölgelerin çözüme kavuşturulması için16 Eylül’de ihale yapılacak. Vatandaşlarımız gibi bizde her yağmurda tedirgin olmaktayız. İnşallah yapılan ihaleyle birlikte sorunların kökten çözümü sağlanacak.” diye konuştu. -Vatandaşlardan Başkan Tavlı’ya teşekkür- Yağışla birlikte sahaya inen, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’ya teşekkür eden vatandaşlar, yaşanan sıkıntıların giderilmesi noktasında gösterdiği çaba ve çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.
Ünye’de sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış etkili olurken, Ünye Belediyesi’nin aldığı önlemler hasarın büyümesinin önüne geçti. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, yağmurla birlikte tüm ekibiyle sahaya inerek yaşanan gelişmeleri saniye saniye takip ett

Ordu genelende iki gündür devam eden sağanak yağış sabah saatlerinden itibaren Ünye’yi de etkisi altına aldı. Yaklaşık 2 saat şiddetini arttırarak devam eden sağanak yağışla birlikte Ünye Belediyesi’de tüm tedbirlerini aldı. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, yağmurla birlikte sahaya inerek yaşanan gelişmeleri an ve an takip etti. Başkan Tavlı, yağmurun etkili olduğu mahallelerde incelemelerde bulunarak vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kuvvetli sağanak yağmur nedeniyle şehrin ortasından geçen Tabakhane Deresi taşma noktasına geldi. Ünye Belediyesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri dere üzerinde bulunan köprülerde iş makineleriyle önlem alarak derenin taşmasını önledi. Derede biriken odun parçaları iş makinalarıyla dereden alınırken, derenin taşma ve köprülerin yıkılma riskine karşı yetkililer bazı köprüleri ulaşıma kapattı. Kuvvetli sağanak yağış Ünye Belediyesi’nin aldığı tedbirlerle hafif hasarlarla atlatıldı.

-“Bahçe temizliği yapıldıktan sonra ortaya çıkan çalı ve benzeri malzemeler yol kenarlarına atılmamalı”-

Yağmurla birlikte tüm ekipleriyle sahaya çıktıklarını ifade eden Belediye Başkanı Tavlı, “İlçemizi etkisi altına alan sağanak yağış bazı mahallelerimizde lokal su baskınların yaşanmasına sebep oldu. Yağmurla birlikte tüm ekibimizle sahadaydık. Can kaybının yaşanmaması tek tesellimiz. Tabakhane Deresi taşma noktasına geldi. Dere üzerindeki köprülerde aldığımız önlemlerle taşmanın önüne geçtik.Kırsal mahallelerimizde stabilize yollar tamamen bozulmuş durumda.Vatandaşlarımızdan ricam, bahçe temizliği yaptıktan sonra ortaya çıkan çalı ve benzeri malzemeleri yol kenarlarına atmasınlar. Attıkları bu çöpler su kanallarını ve yağmur suyu akışını sağlayan büzleri tıkamakta ve suların yola akmasına sebebiyet vermekte. Yola akan sular, yine bir şekilde bahçelere akmakta. Vatandaşlar bu şekilde kendilerine de zarar vermekte. Yol kenarlarındaki su kanallarının tıkanmasından dolayı birçok yolumuz bozuldu. Bozulan yollar yine bizim cebimizden çıkan paralarla yapılmakta. Vatandaşlarımızın bu konuda biraz daha duyarlı olmalarını istiyorum.” dedi.

-“Sıkıntılı bölgeleri tespit ettik”-

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ünye Belediyesi olarak sıkıntılı bölgelerin tek tek tespit edildiğini belirten Başkan Tavlı, “İlçe merkezimizdeki sıkıntılı bölgelerin çözüme kavuşturulması için16 Eylül’de ihale yapılacak. Vatandaşlarımız gibi bizde her yağmurda tedirgin olmaktayız. İnşallah yapılan ihaleyle birlikte sorunların kökten çözümü sağlanacak.” diye konuştu.

-Vatandaşlardan Başkan Tavlı’ya teşekkür-

Yağışla birlikte sahaya inen, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’ya teşekkür eden vatandaşlar, yaşanan sıkıntıların giderilmesi noktasında gösterdiği çaba ve çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.