Ünye Belediyesinden Sıfır Atık Projesine Destek

BÖLGE GÜNDEMİ 29.05.2018 - 08:47, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1212+ kez okundu.
 

Ünye Belediyesinden Sıfır Atık Projesine Destek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hayata geçirdiği, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi'nin öncülüğünde başlatılan "Sıfır Atık" projesinin yaygınlaştırılması tüm illerde olduğu gibi Ünye’de de hızla hayata geçirildi.
Ünye Belediyesi Aralık 2016 tarihinde ilçede pilot bölgelerde atık ayrıştırma projesini hayata geçirmiş ve uygulama kısa sürede kent genelinde başarı ile uygulanmaya başlamıştı. Ünye Belediyesi yine bu kapsamda kurum içerisinde de ayrıştırma projesini uygulamaya koyan bölgede ki ilk belediyelerden biri oldu. Ünye Belediyesinde her kata konulan atık toplama alanları ile sıfır atık projesi için önemli bir uygulama hayata geçirildi. BAŞKAN ÇAMYAR, “ÇEVRE KORUMA ALANINDA ÖRNEK UYGULAMALAR GERÇEKLEŞTİRİYORUZ Uygulamayı yerinde inceleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, sürdürülebilir kalkınmanın bir ayağının da atık yönetimi olduğunu belirtti. Başkan Çamyar yaptığı açıklamada, “Geleceğe değer katmak adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız “Sıfır Atık” projesini başlattı. Bu projeye Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın kıymetli eşleri Emine Erdoğan hanımefendi destek veriyor. Bununla ilgili Ordu Valiliğimizde bir toplantı gerçekleştirmiştik. 2023 yılına kadar devam edecek ola süreç içerisinde başta kamu kurumları, havaalanları gibi devletin her kademesinde hayata geçiriliyor. Bizlerde Ünye Belediyesi olarak metal, cam, plastik, kâğıt ve pil atık şekliyle toplama alanları oluşturan ve uygulamaya koyan ilk belediyelerden biri olduk. Dünya büyümeyle birlikte hızla değişiyor. Bu büyümeye bağlı olarak da atık miktarı artıyor. Atıklar başta su olmak üzere doğal kaynaklarımızı hızla tüketiyor. Gelecek nesillere daha sağlıklı bir Dünya bırakmakla alakalı üzerimize önemli görevler düşüyor. Ünye Belediyesi olarak bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmenin gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hayata geçirdiği, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi'nin öncülüğünde başlatılan "Sıfır Atık" projesinin yaygınlaştırılması tüm illerde olduğu gibi Ünye’de de hızla hayata geçirildi.

Ünye Belediyesi Aralık 2016 tarihinde ilçede pilot bölgelerde atık ayrıştırma projesini hayata geçirmiş ve uygulama kısa sürede kent genelinde başarı ile uygulanmaya başlamıştı. Ünye Belediyesi yine bu kapsamda kurum içerisinde de ayrıştırma projesini uygulamaya koyan bölgede ki ilk belediyelerden biri oldu.

Ünye Belediyesinde her kata konulan atık toplama alanları ile sıfır atık projesi için önemli bir uygulama hayata geçirildi.

BAŞKAN ÇAMYAR, “ÇEVRE KORUMA ALANINDA ÖRNEK UYGULAMALAR GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Uygulamayı yerinde inceleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, sürdürülebilir kalkınmanın bir ayağının da atık yönetimi olduğunu belirtti. Başkan Çamyar yaptığı açıklamada, “Geleceğe değer katmak adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız “Sıfır Atık” projesini başlattı. Bu projeye Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın kıymetli eşleri Emine Erdoğan hanımefendi destek veriyor. Bununla ilgili Ordu Valiliğimizde bir toplantı gerçekleştirmiştik. 2023 yılına kadar devam edecek ola süreç içerisinde başta kamu kurumları, havaalanları gibi devletin her kademesinde hayata geçiriliyor. Bizlerde Ünye Belediyesi olarak metal, cam, plastik, kâğıt ve pil atık şekliyle toplama alanları oluşturan ve uygulamaya koyan ilk belediyelerden biri olduk. Dünya büyümeyle birlikte hızla değişiyor. Bu büyümeye bağlı olarak da atık miktarı artıyor. Atıklar başta su olmak üzere doğal kaynaklarımızı hızla tüketiyor. Gelecek nesillere daha sağlıklı bir Dünya bırakmakla alakalı üzerimize önemli görevler düşüyor. Ünye Belediyesi olarak bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmenin gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.