Ünye’de 1. Su Sporları Festivali

YAŞAM 06.08.2018 - 16:08, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1716+ kez okundu.
 

Ünye’de 1. Su Sporları Festivali

Ünye Belediyesi ve Ünye Su Sporları Kulübü Derneği tarafından organize edilen "Su Sporları Festivali" başarıyla gerçekleştirildi .
Ünye'de turizmi tanıtmak ve turizme kazandırmak amacıyla bu yıl ilki düzenlenen ‘Ünye Su Sporları Festivali" Ünye iskelesinde düzenlendi. İskelede düzenlenen etkinlikleri izlemek için sabah erken saatlerden itibaren festival alanına akın eden vatandaşlar, iskelede renkli görüntüler oluşturdu. Yaklaşık 70 sporcunun katıldığı etkinlikte Kano, Su topu, Yüzme, Motor Yarışı, Yağlı Direk, Ördek Yakalama, yarışları gerçekleşti. Her sene düzenleyeceğiz Su sporlarının Ünye Turizmine katkısı olacağını söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar," Düzenlenen festivalin adını Su Sporları Festivali" olarak koyduk. Çünkü Ünye su denizin ve mavinin buluştuğu bir şehir olarak bu gibi etkinliklere ev sahibi yapmaktadır. Ünye'de turizm ve sosyal etkinlik alanlarının genişletilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hangi yaş olursa olsun, sporun gerek sağlık açısından gerek sosyal bir faaliyet açısından şehrin önemli noktasını bütünleştirdiğini görüyoruz. Bu sebeple Ünye'mizde spor alanları için gerek etkinliklerimiz ile sporcularımızı desteklemek açısından her sene bunu gerçekleştireceğiz."dedi. Ünye su sporları için elverişli bir şehir Ünye Belediye Başkanı ile birlikte kano yarışına katılan Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney," Ünye su sporları festivali çok iyi ve birçok ilginç spor ve oyunlar var. Turizm şehri Ünye'de 6 dalda yapılan yüzme, su topu, kano, motor yarışı, yağlı direk ve ördek yakalama gibi gerçekleştirilen sporlarının şehrin önemine katkı sağlayacaktır. Genç yaşlı demeden yapılan sporların sağlık ve turizm alanında etkili olmasıyla beraber Ünye'nin illere göre daha fazla etkinliği olduğunu görüyoruz. Bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."dedi. Su Sporları festivalinde yüzmede birinci Habib Köse, ikinci Sedat Aydın üçüncü ise Sefa Çavuşoğlu oldu. Kanoda birinci Alihan Özkan, ikinci Betül Güneysu oldu. Orta yaş kanoda birinci Mehmet İhtiyaroğlu, ikinci İsmet Küçükoğlu, üçüncü ise Mustafa Şimşek oldu. Düzenlenen yağlı direk yarışında ise Özkan Yıldız birinciliği elde etti. Motor yarışlarında birinci Orhan Alp, ikinci Ahmet Bozkurt oldu. Program sonunda Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin güney dereceye girenlere ödüllerini verdi.  
Ünye Belediyesi ve Ünye Su Sporları Kulübü Derneği tarafından organize edilen "Su Sporları Festivali" başarıyla gerçekleştirildi .

Ünye'de turizmi tanıtmak ve turizme kazandırmak amacıyla bu yıl ilki düzenlenen ‘Ünye Su Sporları Festivali" Ünye iskelesinde düzenlendi.

İskelede düzenlenen etkinlikleri izlemek için sabah erken saatlerden itibaren festival alanına akın eden vatandaşlar, iskelede renkli görüntüler oluşturdu. Yaklaşık 70 sporcunun katıldığı etkinlikte Kano, Su topu, Yüzme, Motor Yarışı, Yağlı Direk, Ördek Yakalama, yarışları gerçekleşti.

Her sene düzenleyeceğiz

Su sporlarının Ünye Turizmine katkısı olacağını söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar," Düzenlenen festivalin adını Su Sporları Festivali" olarak koyduk. Çünkü Ünye su denizin ve mavinin buluştuğu bir şehir olarak bu gibi etkinliklere ev sahibi yapmaktadır. Ünye'de turizm ve sosyal etkinlik alanlarının genişletilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hangi yaş olursa olsun, sporun gerek sağlık açısından gerek sosyal bir faaliyet açısından şehrin önemli noktasını bütünleştirdiğini görüyoruz. Bu sebeple Ünye'mizde spor alanları için gerek etkinliklerimiz ile sporcularımızı desteklemek açısından her sene bunu gerçekleştireceğiz."dedi.

Ünye su sporları için elverişli bir şehir

Ünye Belediye Başkanı ile birlikte kano yarışına katılan Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney," Ünye su sporları festivali çok iyi ve birçok ilginç spor ve oyunlar var. Turizm şehri Ünye'de 6 dalda yapılan yüzme, su topu, kano, motor yarışı, yağlı direk ve ördek yakalama gibi gerçekleştirilen sporlarının şehrin önemine katkı sağlayacaktır. Genç yaşlı demeden yapılan sporların sağlık ve turizm alanında etkili olmasıyla beraber Ünye'nin illere göre daha fazla etkinliği olduğunu görüyoruz. Bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."dedi.

Su Sporları festivalinde yüzmede birinci Habib Köse, ikinci Sedat Aydın üçüncü ise Sefa Çavuşoğlu oldu. Kanoda birinci Alihan Özkan, ikinci Betül Güneysu oldu. Orta yaş kanoda birinci Mehmet İhtiyaroğlu, ikinci İsmet Küçükoğlu, üçüncü ise Mustafa Şimşek oldu. Düzenlenen yağlı direk yarışında ise Özkan Yıldız birinciliği elde etti. Motor yarışlarında birinci Orhan Alp, ikinci Ahmet Bozkurt oldu.

Program sonunda Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin güney dereceye girenlere ödüllerini verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.