Ünye'de 19 Mayıs Coşkusu

BÖLGE GÜNDEMİ 19.05.2018 - 13:32, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1689+ kez okundu.
 

Ünye'de 19 Mayıs Coşkusu

Ünye’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Program, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Aydın Kuyumcu’nun Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Büstüne çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla devam eden programa Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Garnizon Komutanı Binbaşı Bünyamin Dönmez, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Emniyet Müdürü Ahmet Aksu, Jandarma Komutanı Esat Can Öztürk, Belediye Başkan Yrd. Erhan Eren, daire amirleri, Siyasi partiler ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.    Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Ünye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Aydın Kuyumcu: “Bugün Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesini Anadolu da elden ele gönülden gönle dolaşmasının 99’unzu yıl dönümünün o günün Samsun’un vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk’ün taşıdığı duygularla sizleri selamlıyorum. 19 Mayıs gençliği gelecek demektir, Türk genci, Türk istiklali ve Türk Cumhuriyetinin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. ‘Sizler yeni Türkiye’nin genç evlatları, yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz, dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar’ diyor ulu önder Atatürk. Sevgili gençler, siz Türk’e istiklal aşkını veren karafatmaların, nene hatunların, yalnız efelerin, siz ‘ya istiklal ya ölüm’ diyen Antepli şairlerin, sütçü imamların, Hasan Tahsinlerin, seyit onbaşıların soyundansınız. Binlerce şehit verilerek sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Temeli 19 Mayısta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan milli egemenlik ilkesiyle birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugünde vazgeçilmez güç kaynağımız olan milli iradenin yaşatılması için hepimize ve özellikle Atatürk’ün 19 Mayısı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir” dedi. Açılış konuşmasının ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında Kredi Yurtlar Kurumu folklor gösterisi, şiirler, Elele Derneği Korosunun dinletileri, bilek güreşi ve masa tenisi gösterileri yer aldı. Gösterilerin ardından bölge ve ulusal alanda farklı kategorilerde dereceye giren sporculara ödülleri Kaymakam Güney, Garnizon Komutanı Dönemez, Başsavcısı Aygün tarafından takdim edildi. Ödül törenin akabinde ise kutlamalar, Reis Arslanlar Spor Kulübü işitme engelli Taekwondo sporcularının gösterileriyle devam ederken, program İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Puset Polvan Okulu Halk oyunları gösterileriyle sona erdi.    
Ünye’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Program, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Aydın Kuyumcu’nun Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Büstüne çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla devam eden programa Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Garnizon Komutanı Binbaşı Bünyamin Dönmez, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Emniyet Müdürü Ahmet Aksu, Jandarma Komutanı Esat Can Öztürk, Belediye Başkan Yrd. Erhan Eren, daire amirleri, Siyasi partiler ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.   

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Ünye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Aydın Kuyumcu: “Bugün Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesini Anadolu da elden ele gönülden gönle dolaşmasının 99’unzu yıl dönümünün o günün Samsun’un vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk’ün taşıdığı duygularla sizleri selamlıyorum. 19 Mayıs gençliği gelecek demektir, Türk genci, Türk istiklali ve Türk Cumhuriyetinin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. ‘Sizler yeni Türkiye’nin genç evlatları, yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz, dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar’ diyor ulu önder Atatürk. Sevgili gençler, siz Türk’e istiklal aşkını veren karafatmaların, nene hatunların, yalnız efelerin, siz ‘ya istiklal ya ölüm’ diyen Antepli şairlerin, sütçü imamların, Hasan Tahsinlerin, seyit onbaşıların soyundansınız. Binlerce şehit verilerek sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Temeli 19 Mayısta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan milli egemenlik ilkesiyle birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugünde vazgeçilmez güç kaynağımız olan milli iradenin yaşatılması için hepimize ve özellikle Atatürk’ün 19 Mayısı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir” dedi.

Açılış konuşmasının ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında Kredi Yurtlar Kurumu folklor gösterisi, şiirler, Elele Derneği Korosunun dinletileri, bilek güreşi ve masa tenisi gösterileri yer aldı.

Gösterilerin ardından bölge ve ulusal alanda farklı kategorilerde dereceye giren sporculara ödülleri Kaymakam Güney, Garnizon Komutanı Dönemez, Başsavcısı Aygün tarafından takdim edildi.

Ödül törenin akabinde ise kutlamalar, Reis Arslanlar Spor Kulübü işitme engelli Taekwondo sporcularının gösterileriyle devam ederken, program İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Puset Polvan Okulu Halk oyunları gösterileriyle sona erdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.