Ünye’de 350 kişiye iş imkânı

BÖLGE GÜNDEMİ 04.12.2018 - 10:14, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1330+ kez okundu.
 

Ünye’de 350 kişiye iş imkânı

İŞKUR’un Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Ünye’de 350 kişinin 6 ay süreyle istihdam edileceği, çalışmak isteyenlerin başvurularını yapabileceği bildirildi.
İŞKUR, TYÇP kapsamında herhangi bir uzmanlık alanı olmayan, belirli bir eğitim almamış, kendi başlarına iş bulmaları zor olan işsiz grubu bilinçli yönlendirmelerle istihdam edip, gelir elde etmelerini sağlayarak önemli bir sosyal sorumluluk üstleniyor. İŞKUR Ünye Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, kamu kurum ve kuruluşlarında geçici süreyle istihdam edilmek üzere 100 kişiden Akkuş Belediyesi’nde 20, Çaybaşı Belediyesi’nde 15, İkizce Belediyesi’nde 15, Ünye Belediye’sinde 50 kişi olmak üzere yerleştirileceği öğrenildi. Bunun yanı sıra Ordu Valiliği, Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ordu İl Müftülüğü, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerine verilen ve bunların da ilçelere dağılımıyla TYÇP kapsamında Ünye’de 350 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor. TYÇP programı için müracaatlar başladı. Müracaat sonrası yapılan değerlendirmeler ve kura çekiminden sonra iş hakkı kazanan vatandaşlar 1 Ocak 2019 tarihinde işe başlayacak ve haziran ayının sonuna kadar istihdam edilecek.
İŞKUR’un Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Ünye’de 350 kişinin 6 ay süreyle istihdam edileceği, çalışmak isteyenlerin başvurularını yapabileceği bildirildi.

İŞKUR, TYÇP kapsamında herhangi bir uzmanlık alanı olmayan, belirli bir eğitim almamış, kendi başlarına iş bulmaları zor olan işsiz grubu bilinçli yönlendirmelerle istihdam edip, gelir elde etmelerini sağlayarak önemli bir sosyal sorumluluk üstleniyor.

İŞKUR Ünye Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, kamu kurum ve kuruluşlarında geçici süreyle istihdam edilmek üzere 100 kişiden Akkuş Belediyesi’nde 20, Çaybaşı Belediyesi’nde 15, İkizce Belediyesi’nde 15, Ünye Belediye’sinde 50 kişi olmak üzere yerleştirileceği öğrenildi.

Bunun yanı sıra Ordu Valiliği, Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ordu İl Müftülüğü, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerine verilen ve bunların da ilçelere dağılımıyla TYÇP kapsamında Ünye’de 350 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.

TYÇP programı için müracaatlar başladı. Müracaat sonrası yapılan değerlendirmeler ve kura çekiminden sonra iş hakkı kazanan vatandaşlar 1 Ocak 2019 tarihinde işe başlayacak ve haziran ayının sonuna kadar istihdam edilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.