Ünye'de 500 Vaka Var !!!

BÖLGE GÜNDEMİ 15.09.2020 - 13:20, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2739+ kez okundu.
 

Ünye'de 500 Vaka Var !!!

Ünye’de ilk koronavirüs vakasının görüldüğü günden bu yana yaklaşık 70 bin kişinin tarandığı ve 6 binin üzerinde virüs testi yapıldığı öğrenildi.
Yapılan 6 bin testin 1000 tanesi son bir hafta içinde yapılırken şuanda Ünye’de yaklaşık 500 aktif vakanın olduğu bildirildi. Vakaların tedavileri Hastane ve evlerinde devam ediyor. Ayrıca covid-19 sürecinde halk arasında zatürree aşısı olarak bilinen Pnömoni aşısı ile ilgili özellikle aile hekimlerinde yoğunluk yaşandığı ve vatandaşların aşı yaptırmak için aile hekimlerine başvurduğu öğrenildi. Ünye ilçe Sağlık Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, Ünye’de ilk koronavirüs vakasının görüldüğü günden bu yana yaklaşık 70 bin kişinin tarandığı ve 6 binin üzerinde virüs testi yapıldığı öğrenildi. Yapılan 6 bin testin 1000 tanesi son bir hafta içinde yapılırken şuanda Ünye’de yaklaşık 500 aktif vakanın olduğu bildirildi. Vakaların tedavileri hastane ve hastaların evlerinde devam ediyor. Diğer taraftan kısıtlamaların başlamasıyla vaka artış hızında yavaşlama olduğu bildirilirken vatandaşların maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet ederek insan yoğunluğunun bulunduğu yerlerden uzak durulması istendi. Ayrıca covid-19 sürecinde halk arasında zatürree aşısı olarak bilinen Pnömoni aşısı ile ilgili özellikle aile hekimlerinde yoğunluk yaşandığı ve vatandaşların aşı yaptırmak için aile hekimlerine başvurduğu öğrenildi. Bu aşının aile hekimleri tarafından uygun kişilere yapılması gerektiği bu yüzden vatandaşların aile hekimlerinde yoğunluk oluşturulmaması istendi. Bu aşıya ihtiyacı olmadığı halde yaptırmak isteyen kişilerin aşıya ihtiyaç duyan kişilerin ulaşımını zorlaştırıldığı bu yüzden vatandaşlardan sağduyulu olmaları istendi.
Ünye’de ilk koronavirüs vakasının görüldüğü günden bu yana yaklaşık 70 bin kişinin tarandığı ve 6 binin üzerinde virüs testi yapıldığı öğrenildi.

Yapılan 6 bin testin 1000 tanesi son bir hafta içinde yapılırken şuanda Ünye’de yaklaşık 500 aktif vakanın olduğu bildirildi. Vakaların tedavileri Hastane ve evlerinde devam ediyor.

Ayrıca covid-19 sürecinde halk arasında zatürree aşısı olarak bilinen Pnömoni aşısı ile ilgili özellikle aile hekimlerinde yoğunluk yaşandığı ve vatandaşların aşı yaptırmak için aile hekimlerine başvurduğu öğrenildi.

Ünye ilçe Sağlık Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, Ünye’de ilk koronavirüs vakasının görüldüğü günden bu yana yaklaşık 70 bin kişinin tarandığı ve 6 binin üzerinde virüs testi yapıldığı öğrenildi.

Yapılan 6 bin testin 1000 tanesi son bir hafta içinde yapılırken şuanda Ünye’de yaklaşık 500 aktif vakanın olduğu bildirildi. Vakaların tedavileri hastane ve hastaların evlerinde devam ediyor.

Diğer taraftan kısıtlamaların başlamasıyla vaka artış hızında yavaşlama olduğu bildirilirken vatandaşların maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet ederek insan yoğunluğunun bulunduğu yerlerden uzak durulması istendi.

Ayrıca covid-19 sürecinde halk arasında zatürree aşısı olarak bilinen Pnömoni aşısı ile ilgili özellikle aile hekimlerinde yoğunluk yaşandığı ve vatandaşların aşı yaptırmak için aile hekimlerine başvurduğu öğrenildi.

Bu aşının aile hekimleri tarafından uygun kişilere yapılması gerektiği bu yüzden vatandaşların aile hekimlerinde yoğunluk oluşturulmaması istendi. Bu aşıya ihtiyacı olmadığı halde yaptırmak isteyen kişilerin aşıya ihtiyaç duyan kişilerin ulaşımını zorlaştırıldığı bu yüzden vatandaşlardan sağduyulu olmaları istendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.