Ünye’de film çekiliyor

(Web Sitesi) - Web Sitesi | 22.05.2019 - 14:23, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2666+ kez okundu.
 

Ünye’de film çekiliyor

Sinema ve tiyatro oyuncusu, aynı zamanda oyun yazarı Şerafettin Kaya, ilk sinema filmi olan “Ben İyi Biri Olmadan Önce”nin çekimlerine başladı. Kendi hayatından kesitleri sinema filmi olarak yazan, yöneten ve aynı zamanda oynayan Şerafettin Kaya böylelikle tiyatro yazarlığının haricinde sinemaya da el atmış oldu.
Cibali oyuncuları adlı bir tiyatro topluluğu bulunan Kaya, “Uzun bir çalışmanın ardından nihayet sinema filmimizi çekiyoruz. İlk etapta festival filmi olarak düşündük, yönetmenliğini benim yaptığım, Görüntü yönetmenimiz Sedat Şahin, Yapımcılığını ve Prodüksiyonluğunu Hamza Alp’in yaptığı ve çok değerli oyuncularımız; Mehmet Çağçağ, Pelin Batu, Ayhan Taş, Burcu Karadağ, Gül Gülsün Yıldız, Mustafa Uzunyılmaz, Murat Muslu gibi bir çok oyuncu arkadaşlarımız bu sinema filminde beni yalnız bırakmadılar. Bir insanın büyük kentte yaşamış olduğu zorlukları ve arkadaşı arasında ki ikilemi ortaya koyan bir sinema filmi olacak. İki haftada bitirmeyi hedefledik. Oturmuş olduğum semt olan Fatih’in Balat mahallesinde çekimleri tamamlamış olacağız ve iki ayda kurgusu yapılıp festivallere hazır hale gelecektir” dedi. “Türkiye’nin bulunduğu bu ekonomik kriz ortamında bir sinema filmi yapmak cesaret ister” diyen Yapımcı Hamza Alp ise, “Oyunun yazarı ve aynı zamanda yönetmeni olan Şerafettin Kaya bu film için uzun çalışmalar yapmış, oyuncularla konuşmayı bile üç yıl hatta dört yıl öncesinden konuşup sözünü almış, arkadaş çevresinin sayesinde bu filmi çekiyor. Sponsorluklarla maddiyatı çözmeye çalışıyor ve bunu da başarmış durumdadır. Bu krize rağmen yola çıkıp film çekmenin zorluğunu sektörde olan çok iyi bilir” şeklinde konuştu.
Sinema ve tiyatro oyuncusu, aynı zamanda oyun yazarı Şerafettin Kaya, ilk sinema filmi olan “Ben İyi Biri Olmadan Önce”nin çekimlerine başladı. Kendi hayatından kesitleri sinema filmi olarak yazan, yöneten ve aynı zamanda oynayan Şerafettin Kaya böylelikle tiyatro yazarlığının haricinde sinemaya da el atmış oldu.

Cibali oyuncuları adlı bir tiyatro topluluğu bulunan Kaya, “Uzun bir çalışmanın ardından nihayet sinema filmimizi çekiyoruz. İlk etapta festival filmi olarak düşündük, yönetmenliğini benim yaptığım, Görüntü yönetmenimiz Sedat Şahin, Yapımcılığını ve Prodüksiyonluğunu Hamza Alp’in yaptığı ve çok değerli oyuncularımız; Mehmet Çağçağ, Pelin Batu, Ayhan Taş, Burcu Karadağ, Gül Gülsün Yıldız, Mustafa Uzunyılmaz, Murat Muslu gibi bir çok oyuncu arkadaşlarımız bu sinema filminde beni yalnız bırakmadılar. Bir insanın büyük kentte yaşamış olduğu zorlukları ve arkadaşı arasında ki ikilemi ortaya koyan bir sinema filmi olacak. İki haftada bitirmeyi hedefledik. Oturmuş olduğum semt olan Fatih’in Balat mahallesinde çekimleri tamamlamış olacağız ve iki ayda kurgusu yapılıp festivallere hazır hale gelecektir” dedi.

“Türkiye’nin bulunduğu bu ekonomik kriz ortamında bir sinema filmi yapmak cesaret ister” diyen Yapımcı Hamza Alp ise, “Oyunun yazarı ve aynı zamanda yönetmeni olan Şerafettin Kaya bu film için uzun çalışmalar yapmış, oyuncularla konuşmayı bile üç yıl hatta dört yıl öncesinden konuşup sözünü almış, arkadaş çevresinin sayesinde bu filmi çekiyor. Sponsorluklarla maddiyatı çözmeye çalışıyor ve bunu da başarmış durumdadır. Bu krize rağmen yola çıkıp film çekmenin zorluğunu sektörde olan çok iyi bilir” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.