Ünye’de hedef; Uluslararası Triatlon

SPOR 24.07.2018 - 09:37, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1462+ kez okundu.
 

Ünye’de hedef; Uluslararası Triatlon

Ünye Belediyesi ile Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen Ünye Triatlon Yarışları sona erdi.
Ünye Belediyesi ile Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen Ünye Triatlon Yarışları sona erdi. Yarışlara, İzmir, Kuşadası, Fethiye, Antalya, Alanya, Bursa, Balıkesir, İstanbul, Ankara, Çanakkale ve Gelibolu'dan 350 triatlet katıldı. Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, Ünye İskelesi'nde düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, ilerleyen yıllarda organizasyonu uluslararası platforma taşımak istediklerini ve uluslararası görüşmelere başlayacaklarını söyleyerek, şunları ifade etti: “Türkiye’de gelecek sene gerçekleşecek olan triatlon yarışlarını Ünye’de uluslararası düzeyde yapmayı planlıyoruz. Karadeniz'in en güzel ilçelerinden birisi olan Ünye'nin güzel misafirperverliği dolayısıyla ve Ünye Belediyesinin ev sahipliğinden dolayı ayrıca mutluyuz. Sporun yaşı yoktur. Başaramam diyen sporcu da yoktur. İyi bir mücadelenin spora zor olmayacağını hepimiz biliyoruz.” -"Her sporun destekçisi olacağım"- Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar da bu yıldan itibaren resmi hale gelen yarışların ilçenin ve bölgenin tanıtımı açısından önemli olduğunu, ilerleyen yıllarda organizasyonu uluslararası platforma taşımak istediklerini ifade etti. Yarışların sorunsuz tamamlanmasından mutluluk duyduklarını ifade eden Çamyar, şunları dile getirdi: "Ünye bir turizm ve aktivitelerin bolca olduğu bir kent. Ünye adeta festivaller kenti oldu. Bunları da değişik organizasyonlarla taçlandırdık. Triatlon da bunlardan bir tanesiydi. Ünye'de spora ve sporcularımızın her zaman destekçisi olacak, başarıya giden yolda sporcularımıza her türlü imkanı sağlayacağız. Ünye ilçemizde iki gün boyunca yüzmede, bisiklette ve koşuda düzenlenen yarışlarda mücadeleci ruhla sergilenen sporun aslında hayatımızda bir başarının nasıl gerçekleştiğini görmemizi sağlamıştır. Katılan ve dereceye giren sporcularımızı tebrik ediyorum. Ünye bundan sonra değerli federasyon başkanımızın katkı ve destekleri ile farklı bir noktaya doğru emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir." İkinci gün yarışlarda erkekler kategorisinde, 19-24 yaşta Caner Algün, 25-29 yaşta Volkan Baysal, 30-34 yaşta Barış İlhan, 35-39 yaşta Emre Taşcan, 40-44 yaşta Olid Aslan, 45-49 yaşta Mehmet Kerim Çakmak, 50-54 yaşta Kerem Ömer Erten, 55-59 yaşta Adnan Erim, 65 yaş üzerinde ise Ali Bıdık birinci oldu. Kadınlar kategorisinde ise 19-29 yaşta Aslı Simay Yazıcı, 30-39 yaşta Elena Salmina, 40-49 yaşta Suna Küçükçınar birinci sırayı elde etti. Yarışların sonunda dereceye girenlere ödülleri verildi. Programlara Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Çamyar, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, Ünye İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Aksu, Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Eren, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, sporseverler ve vatandaşlar katıldı.     
Ünye Belediyesi ile Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen Ünye Triatlon Yarışları sona erdi.

Ünye Belediyesi ile Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen Ünye Triatlon Yarışları sona erdi.

Yarışlara, İzmir, Kuşadası, Fethiye, Antalya, Alanya, Bursa, Balıkesir, İstanbul, Ankara, Çanakkale ve Gelibolu'dan 350 triatlet katıldı.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, Ünye İskelesi'nde düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, ilerleyen yıllarda organizasyonu uluslararası platforma taşımak istediklerini ve uluslararası görüşmelere başlayacaklarını söyleyerek, şunları ifade etti:

“Türkiye’de gelecek sene gerçekleşecek olan triatlon yarışlarını Ünye’de uluslararası düzeyde yapmayı planlıyoruz. Karadeniz'in en güzel ilçelerinden birisi olan Ünye'nin güzel misafirperverliği dolayısıyla ve Ünye Belediyesinin ev sahipliğinden dolayı ayrıca mutluyuz. Sporun yaşı yoktur. Başaramam diyen sporcu da yoktur. İyi bir mücadelenin spora zor olmayacağını hepimiz biliyoruz.”

-"Her sporun destekçisi olacağım"-

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar da bu yıldan itibaren resmi hale gelen yarışların ilçenin ve bölgenin tanıtımı açısından önemli olduğunu, ilerleyen yıllarda organizasyonu uluslararası platforma taşımak istediklerini ifade etti.

Yarışların sorunsuz tamamlanmasından mutluluk duyduklarını ifade eden Çamyar, şunları dile getirdi:

"Ünye bir turizm ve aktivitelerin bolca olduğu bir kent. Ünye adeta festivaller kenti oldu. Bunları da değişik organizasyonlarla taçlandırdık. Triatlon da bunlardan bir tanesiydi. Ünye'de spora ve sporcularımızın her zaman destekçisi olacak, başarıya giden yolda sporcularımıza her türlü imkanı sağlayacağız. Ünye ilçemizde iki gün boyunca yüzmede, bisiklette ve koşuda düzenlenen yarışlarda mücadeleci ruhla sergilenen sporun aslında hayatımızda bir başarının nasıl gerçekleştiğini görmemizi sağlamıştır. Katılan ve dereceye giren sporcularımızı tebrik ediyorum. Ünye bundan sonra değerli federasyon başkanımızın katkı ve destekleri ile farklı bir noktaya doğru emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir."

İkinci gün yarışlarda erkekler kategorisinde, 19-24 yaşta Caner Algün, 25-29 yaşta Volkan Baysal, 30-34 yaşta Barış İlhan, 35-39 yaşta Emre Taşcan, 40-44 yaşta Olid Aslan, 45-49 yaşta Mehmet Kerim Çakmak, 50-54 yaşta Kerem Ömer Erten, 55-59 yaşta Adnan Erim, 65 yaş üzerinde ise Ali Bıdık birinci oldu.

Kadınlar kategorisinde ise 19-29 yaşta Aslı Simay Yazıcı, 30-39 yaşta Elena Salmina, 40-49 yaşta Suna Küçükçınar birinci sırayı elde etti.

Yarışların sonunda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Programlara Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Çamyar, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, Ünye İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Aksu, Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Eren, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, sporseverler ve vatandaşlar katıldı. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.