Ünye’de “Kent Bayramlaşması” kültürü devam ediyor

BÖLGE GÜNDEMİ 25.08.2018 - 11:08, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2258+ kez okundu.
 

Ünye’de “Kent Bayramlaşması” kültürü devam ediyor

Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Belediyesi iş birliği ile organize edilen “Kent Bayramlaşması” geleneği bu yıl da bozulmadı.
Ünye’de her bayram geleneksel hale gelen kent bayramlaşmasında bayram kültürü yaşatılmaya devam ediyor. Kurban Bayramının ikinci günü Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde gerçekleşen “Kent Bayramlaşması” ilk olarak ikramlarla başladı. AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hüseyin Tavlı ve MHP Ünye İlçe Başkanı Hacı Demir bayramlaşma programında yaptıkları konuşmada birlik ve beraberlik mesajları vererek İslam âleminin bayramını kutladılar. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, bayramlaşma programında şunları söyledi; “Öncelikle böyle bir dine mensup olmaktan ve Kurban Bayramı’na erişmiş olmaktan dolayı Cenab-ı Mevla’ya şükrediyorum. Kurban yakınlaşmak demek. Bugün burada Ünyeli hemşehrilerimiz bir arada olmak suretiyle birbirimize yakınlaşmış ve bayramını tebrik eder haldeyiz. Biz böyle olursak dünyanın öbür ucundaki mağdur ve mazluma tek yürek bir şekilde ses ve nefes oluruz. Kurban Bayramı paylaşmak, yakınlaşmak ve vefa demek. Bayramı biz kendimiz için değil, başkaları için yaşamalıyız diye düşünüyorum. Onun için başta eşlerimiz, varlık sebebimiz olan anne babamız, kardeşlerimiz ve oradan başlayarak tüm akraba ve dostlara merhaba deyip gönül alma, küçüklerin başını okşama, büyüklerin ellerin öpüldüğü anı da yaşıyoruz” dedi. Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Çok şükür huzur içerisinde bir bayram geçiriyoruz diyerek konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bayramlar yakınlaşmaktır. Bizlerin iyi bir Müslüman olabilmemiz için evvela iyi insan olmamız gerekiyor. İyi bir insan olabilmemiz için de birbirimiz kalben karşılık sevmemiz ve saymamız gerekiyor. Geçek anlamada bayramı bayram namazında hissedebildim. Bir de bugün siz değerli Ünyeli hemşehrilerimle bu güzel mekânda bu güzel ortamda bayramlaşırken bayramlarımızı htik. Çok şükür huzur içerisinde bir bayram geçiriyoruz” dedi.    Konuşmaların ardından Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Koray Çakmak ve katılımcılar bayramlaştıktan sonra Ünye Müftüsü Vedat Başsan tarafından dua edildi. CHP’nin, “Kent Bayramlaşması”na geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda katılmaması dikkat çekti. Bayramlaşma programına protokolün yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.  
Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Belediyesi iş birliği ile organize edilen “Kent Bayramlaşması” geleneği bu yıl da bozulmadı.

Ünye’de her bayram geleneksel hale gelen kent bayramlaşmasında bayram kültürü yaşatılmaya devam ediyor.

Kurban Bayramının ikinci günü Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde gerçekleşen “Kent Bayramlaşması” ilk olarak ikramlarla başladı.

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hüseyin Tavlı ve MHP Ünye İlçe Başkanı Hacı Demir bayramlaşma programında yaptıkları konuşmada birlik ve beraberlik mesajları vererek İslam âleminin bayramını kutladılar.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, bayramlaşma programında şunları söyledi; “Öncelikle böyle bir dine mensup olmaktan ve Kurban Bayramı’na erişmiş olmaktan dolayı Cenab-ı Mevla’ya şükrediyorum. Kurban yakınlaşmak demek. Bugün burada Ünyeli hemşehrilerimiz bir arada olmak suretiyle birbirimize yakınlaşmış ve bayramını tebrik eder haldeyiz. Biz böyle olursak dünyanın öbür ucundaki mağdur ve mazluma tek yürek bir şekilde ses ve nefes oluruz. Kurban Bayramı paylaşmak, yakınlaşmak ve vefa demek. Bayramı biz kendimiz için değil, başkaları için yaşamalıyız diye düşünüyorum. Onun için başta eşlerimiz, varlık sebebimiz olan anne babamız, kardeşlerimiz ve oradan başlayarak tüm akraba ve dostlara merhaba deyip gönül alma, küçüklerin başını okşama, büyüklerin ellerin öpüldüğü anı da yaşıyoruz” dedi.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Çok şükür huzur içerisinde bir bayram geçiriyoruz diyerek konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bayramlar yakınlaşmaktır. Bizlerin iyi bir Müslüman olabilmemiz için evvela iyi insan olmamız gerekiyor. İyi bir insan olabilmemiz için de birbirimiz kalben karşılık sevmemiz ve saymamız gerekiyor. Geçek anlamada bayramı bayram namazında hissedebildim. Bir de bugün siz değerli Ünyeli hemşehrilerimle bu güzel mekânda bu güzel ortamda bayramlaşırken bayramlarımızı htik. Çok şükür huzur içerisinde bir bayram geçiriyoruz” dedi.   

Konuşmaların ardından Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Koray Çakmak ve katılımcılar bayramlaştıktan sonra Ünye Müftüsü Vedat Başsan tarafından dua edildi.

CHP’nin, “Kent Bayramlaşması”na geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda katılmaması dikkat çekti.

Bayramlaşma programına protokolün yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.