Ünye’de Türk-Gürcü Kardeşliği

KÜLTÜR 24.04.2018 - 14:40, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1369+ kez okundu.
 

Ünye’de Türk-Gürcü Kardeşliği

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Ünye’de her yıl olduğu gibi bu yıl da farklı kutlandı. Okulların gösteri ve etkinliklerinin yer aldığı bayramda Gürcü Halk Oyunları gösterisi de yer alırken Ünye’den Türk-Gürcü Dostluğu mesajı verildi.
Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen program Kaymakamlık, Belediye, Milli Eğitim Müdürlüğü, Dünkü Çocuklar Derneği ve Kent Konseyi organizasyonu ile başladı. İstiklal Marşı’nın ardından Kaymakam Ümit Hüseyin Güney beraberinde Garnizon Komutanı Bünyamin Dönmez ve Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ile halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. “Bu Millet  O Çetin Mücadeleyi Zaferle Neticelendirmiştir” Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Kurtuluş Savaşı ve Türk Milleti’nin mücadelesini şu sözlerle anlattı; “23 Nisan 1920 vatanımızın dört bir yanının işgal edildiği, milletimizin yok olmanın eşiğine geldiği hayati bir dönemde Türk Milleti’nin yeniden dirilişinin, ayağa kalkışının ve şahlanışının timsalidir. Hakimiyet, kayıtsız şartsız milletindir şiarıyla Kurtuluş Savaşı’nı başlatan aziz milletimiz tüm imkansızlıklara rağmen ayağına pranga vurulmasına izin vermemiş, o çetin mücadeleyi zaferle neticelendirmiştir.” TBMM’nin 23 Nisan 1920’de 115 temsilci ile açıldığını ve ilk benimsediği ilkenin de “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir, Meclisin Üstünde bir Güç yoktur” ilkesi olduğunu dile getiren Müdürü Uysal, ” tarihsel değeri yüksek olan bu ilk meclis 3 yıllık süre içerisinde ulusumuzu kurtuluşa ulaştırmak, ilk anayasayı yapmak ve Cumhuriyeti kurmak gibi tarihi rol üstlendi. Değerli gençler, sevgili çocuklar, görüldüğü gibi 23 Nisan ülkemizin kuruluş aşamasında çok önemli gündür. Atatürk bu bayramı tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir. Bu nedenle Dünya’daki ilk ve tek çocuk bayramı 23 Nisan’dır” diye konuştu. Yapılan konuşmanın ardından programda yer alan etkinliklere geçildi. Ünye’deki okulların katıldığı bayramda şiirler okundu, oyunlar yer aldı. Yunus Emre Okulu’nun aşık ile maşuk oyunu, Gölevi Anaokulu öğrencilerinin gösterisi, halk oyunları gösterileri izleyenlerin beğenisini topladı. Bayram programında bir öğrenci fenalaşırken öğrenciye ilk müdahale 112 sağlık görevlilerinden geldi. Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal ve Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Güray Yılmaz da bayılan öğrencinin yanına giderek durumu hakkında bilgi aldı. Bayram etkinlikleri sırasında kısa süreli elektrik kesintisi de yaşanırken elektriğin gelmesi ile program kaldığı yerden devam etti. Dünkü Çocuklar Türkiye Finallerinde Ünye’nin Dünkü Çocukları Derneği’nin oluşturduğu halk oyunları ekibi, il birinciliğinin ardından geçtiğimiz günlerde de Bölge derece yaptı. Türkiye Finallerine gitmeye halk kazanan ekibin gösterisi Ünye Cumhuriyet Meydanı’ndan büyük bir beğeni ile izlendi. Ünye’de Türk-Gürcü Dostluğu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine Gürcistan’dan gelen halk oyunları ekibi de katıldı. Gürcü ekibin gösterisi Ünyeliler tarafından beğenilerek alkışlandı. Programda eski oyunlardan ip atlama, seksek, çuval yarışması gibi oyunlar da büyük beğeni ile izlendi.  
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Ünye’de her yıl olduğu gibi bu yıl da farklı kutlandı. Okulların gösteri ve etkinliklerinin yer aldığı bayramda Gürcü Halk Oyunları gösterisi de yer alırken Ünye’den Türk-Gürcü Dostluğu mesajı verildi.

Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen program Kaymakamlık, Belediye, Milli Eğitim Müdürlüğü, Dünkü Çocuklar Derneği ve Kent Konseyi organizasyonu ile başladı. İstiklal Marşı’nın ardından Kaymakam Ümit Hüseyin Güney beraberinde Garnizon Komutanı Bünyamin Dönmez ve Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ile halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

“Bu Millet  O Çetin Mücadeleyi Zaferle Neticelendirmiştir”

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Kurtuluş Savaşı ve Türk Milleti’nin mücadelesini şu sözlerle anlattı; “23 Nisan 1920 vatanımızın dört bir yanının işgal edildiği, milletimizin yok olmanın eşiğine geldiği hayati bir dönemde Türk Milleti’nin yeniden dirilişinin, ayağa kalkışının ve şahlanışının timsalidir. Hakimiyet, kayıtsız şartsız milletindir şiarıyla Kurtuluş Savaşı’nı başlatan aziz milletimiz tüm imkansızlıklara rağmen ayağına pranga vurulmasına izin vermemiş, o çetin mücadeleyi zaferle neticelendirmiştir.”

TBMM’nin 23 Nisan 1920’de 115 temsilci ile açıldığını ve ilk benimsediği ilkenin de “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir, Meclisin Üstünde bir Güç yoktur” ilkesi olduğunu dile getiren Müdürü Uysal, ” tarihsel değeri yüksek olan bu ilk meclis 3 yıllık süre içerisinde ulusumuzu kurtuluşa ulaştırmak, ilk anayasayı yapmak ve Cumhuriyeti kurmak gibi tarihi rol üstlendi. Değerli gençler, sevgili çocuklar, görüldüğü gibi 23 Nisan ülkemizin kuruluş aşamasında çok önemli gündür. Atatürk bu bayramı tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir. Bu nedenle Dünya’daki ilk ve tek çocuk bayramı 23 Nisan’dır” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından programda yer alan etkinliklere geçildi. Ünye’deki okulların katıldığı bayramda şiirler okundu, oyunlar yer aldı. Yunus Emre Okulu’nun aşık ile maşuk oyunu, Gölevi Anaokulu öğrencilerinin gösterisi, halk oyunları gösterileri izleyenlerin beğenisini topladı.

Bayram programında bir öğrenci fenalaşırken öğrenciye ilk müdahale 112 sağlık görevlilerinden geldi. Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal ve Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Güray Yılmaz da bayılan öğrencinin yanına giderek durumu hakkında bilgi aldı.

Bayram etkinlikleri sırasında kısa süreli elektrik kesintisi de yaşanırken elektriğin gelmesi ile program kaldığı yerden devam etti.

Dünkü Çocuklar Türkiye Finallerinde

Ünye’nin Dünkü Çocukları Derneği’nin oluşturduğu halk oyunları ekibi, il birinciliğinin ardından geçtiğimiz günlerde de Bölge derece yaptı. Türkiye Finallerine gitmeye halk kazanan ekibin gösterisi Ünye Cumhuriyet Meydanı’ndan büyük bir beğeni ile izlendi.

Ünye’de Türk-Gürcü Dostluğu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine Gürcistan’dan gelen halk oyunları ekibi de katıldı. Gürcü ekibin gösterisi Ünyeliler tarafından beğenilerek alkışlandı.

Programda eski oyunlardan ip atlama, seksek, çuval yarışması gibi oyunlar da büyük beğeni ile izlendi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.