Ünye'de yaralı bulunan Kızıl Şahin koruma altına alındı

BÖLGE GÜNDEMİ 28.01.2020 - 22:51, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2178+ kez okundu.
 

Ünye'de yaralı bulunan Kızıl Şahin koruma altına alındı

Ünye Güzelyalı Mahallesi’nde Kırsalında Mehmet Güneş tarafından yaralı şekilde bulunan Kızıl Şahin koruma altına alındı.
İlk tedavisi Ünye’de yapılan Kızıl Şahin  Doğa Koruma ve Milli Parklar  Müdürlüğü’nün Ulubey’de bulunan  merkezinde tedavi altında tutuluyor.Kızıl Şahin sağlığına kavuştuktan sonra tekrar doğal ortamına bırakılacak.             Atmacagiller ve Doğangiller Familyasından olan tüm türlerin ( Atmaca , Doğan ,Şahin, Kerkenez gibi ) koruma altında olduğu, Son günlerde ORDU İli genelinde bu türlerde saçma ile yaralanma olaylarının artığı,  koruma altında  bu türleri vuran  kişilere tespit edilmesi halinde , ( Sosyal Medya Dahil) uygulanacak tazminat bedeli adet başına 11.330 TL olduğu bilgisine ulaşıldı.
Ünye Güzelyalı Mahallesi’nde Kırsalında Mehmet Güneş tarafından yaralı şekilde bulunan Kızıl Şahin koruma altına alındı.


İlk tedavisi Ünye’de yapılan Kızıl Şahin  Doğa Koruma ve Milli Parklar  Müdürlüğü’nün Ulubey’de bulunan  merkezinde tedavi altında tutuluyor.Kızıl Şahin sağlığına kavuştuktan sonra tekrar doğal ortamına bırakılacak.
            Atmacagiller ve Doğangiller Familyasından olan tüm türlerin ( Atmaca , Doğan ,Şahin, Kerkenez gibi ) koruma altında olduğu, Son günlerde ORDU İli genelinde bu türlerde saçma ile yaralanma olaylarının artığı,  koruma altında  bu türleri vuran  kişilere tespit edilmesi halinde , ( Sosyal Medya Dahil) uygulanacak tazminat bedeli adet başına 11.330 TL olduğu bilgisine ulaşıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.