Ünye’de yıkılan köprü yapılıyor

BÖLGE GÜNDEMİ 30.08.2018 - 23:47, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2483+ kez okundu.
 

Ünye’de yıkılan köprü yapılıyor

Ünye’de Karadeniz Sahil Yolu üzerinde selin yıktığı Cevizdere Köprüsü’nde fore kazık çalışmalarına başlandı.
Ünye’de 8 Ağustos 2018 tarihinde şiddetli yağış sonrası meydana gelen selde yıkılın Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki Cevizdere Köprüsü’nün enkazı kaldırıldı.  Yüklenici firma, yeni köprü yapımı için fore kazık makineleri ile çalışma yapacağı alanda köprü temel yapım işlemlerini başlattı.  Temel için gerekli olan demir bağlama işlemleri sürdürülüyor. Köprü yapımı için de gerekli olan tüm ekipmanlar tırlarla alana getiriliyor. Araç trafiğine uygun bir şekilde yapılacak olan köprünün 3 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor. Köprü yıkım ve yapım çalışmaları boynuca Karadeniz Sahil Yolunda araç trafiği diğer köprüden çift yönlü olarak veriliyor. Sel afetinde Cevizdere Köprüsü ile birlikte Ünye ve Çaybaşı ilçelerinde olmak üzere 8 köprü yıkılmıştı. 1960 yılında yapılan ve yıkılan köprülerden en önemlisi olan Cevizdere Köprüsü,  Karadeniz Sahil Yolu üzerinde ulaşımı sağlıyor.
Ünye’de Karadeniz Sahil Yolu üzerinde selin yıktığı Cevizdere Köprüsü’nde fore kazık çalışmalarına başlandı.

Ünye’de 8 Ağustos 2018 tarihinde şiddetli yağış sonrası meydana gelen selde yıkılın Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki Cevizdere Köprüsü’nün enkazı kaldırıldı. 

Yüklenici firma, yeni köprü yapımı için fore kazık makineleri ile çalışma yapacağı alanda köprü temel yapım işlemlerini başlattı. 

Temel için gerekli olan demir bağlama işlemleri sürdürülüyor.

Köprü yapımı için de gerekli olan tüm ekipmanlar tırlarla alana getiriliyor.

Araç trafiğine uygun bir şekilde yapılacak olan köprünün 3 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Köprü yıkım ve yapım çalışmaları boynuca Karadeniz Sahil Yolunda araç trafiği diğer köprüden çift yönlü olarak veriliyor.

Sel afetinde Cevizdere Köprüsü ile birlikte Ünye ve Çaybaşı ilçelerinde olmak üzere 8 köprü yıkılmıştı. 1960 yılında yapılan ve yıkılan köprülerden en önemlisi olan Cevizdere Köprüsü,  Karadeniz Sahil Yolu üzerinde ulaşımı sağlıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.