“Ünye-Niksar Yolu’nun sözünü aldık”

BÖLGE GÜNDEMİ 06.06.2018 - 01:11, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2312+ kez okundu.
 

“Ünye-Niksar Yolu’nun sözünü aldık”

Ünye Belediyesi’nin haziran ayı olağan meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Başbakan Binali Yıldırım’dan ilçemizi ziyaretinde Ünye Akkuş-Niksar Yolu’nun sözünü aldıklarını söyledi.
Başkan Çamyar, iftar programının bitimiyle birlikte Niksar, Akkuş ve Ünye Belediye başkanları olarak yemek masasından kalkıp ifade ettiğimizde Başbakanımız; ‘Başkanlarımıza söz olsun, ben zaten Ordu’da ifade etmiştim’ diyerek. Ünye-Akkuş-Niksar Yolu’nun sözünü vermiş oldu.” dedi. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, belediyenin haziran ayı olağan meclis toplantısında Ünye-Akkuş-Niksar Yolu ve OSB’ye ilişkin açıklamalarda bulundu. -“Zaman darlığı sebebiyle dile getiremedi”- Meclis toplantısında gündem dışı söz alan Başkan Çamyar, Ünye-Akkuş-Niksar Yolu’nun Başbakan Binali Yıldırım’ın gündeminde olduğunu, ancak zaman darlığı ve ezan okunması sebebiyle dile getiremediğini ifade etti. Çamyar, “Ordu’daki programında İç Anadolu bağlantı yolunu Ünye, Akkuş, Niksar üzerinden ifade etmiş olmasına rağmen Ünye’de ezanın okunmuş olması ve sürecin darlığı sebebiyle bu konuya giriş yapamamış oldu. İftar programının bitimiyle birlikte Niksar, Akkuş ve Ünye Belediye başkanları olarak yemek masasından kalkıp ifade ettiğimizde Başbakanımız; ‘Başkanlarımıza söz olsun, ben zaten Ordu’da ifade etmiştim’ diyerek. Ünye-Akkuş-Niksar Yolu’nun sözünü vermiş oldu.” dedi. -“OSB kamulaştırması için bilirkişi ‘8 milyon 250 bin lira’ dedi”- OSB alanı ile ilgili kamulaştırma sürecinin devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Çamyar, “OSB ile ilgili ilk değer tespitlerimiz mahkemeye gelmeye başladı. Bununla ilgili duruşma günü geldiğinde hâkim rakamın ödenmesi ile ilgili süre verecek. O süre içerisinde de ara karar eke yazılmak suretiyle Sanayi ve Ticaret Bakanlığımızdan rakam talep edilmiş olacak. 3 Asliye Hukuk’un bilirkişi raporları 8 Milyon 250 bin liralık bir değer vermiş oldu. İlk talebimiz o olacak. Devamında da 2 Asliye Hukuk ve 1 Asliye Hukuk’un keşif raporları geldiğinde ona göre süreç devam edecek. Bu yıl içerisinde ödemeleri gerçekleştirdiğimiz takdirde ki OSB’nin imar plan çalışmaları ile ilgili süreç devam ediyor. Yılbaşına kadar bütün süreci bitirmiş olacağız. Ama Bakanlığın mahkemenin belirlediği rakamları dosyaya yatırmış olması gerekiyor. Biz Ünye ayağını, siyasilerimiz Ankara ayağını takip ediyorlar.” diye konuştu.  
Ünye Belediyesi’nin haziran ayı olağan meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Başbakan Binali Yıldırım’dan ilçemizi ziyaretinde Ünye Akkuş-Niksar Yolu’nun sözünü aldıklarını söyledi.

Başkan Çamyar, iftar programının bitimiyle birlikte Niksar, Akkuş ve Ünye Belediye başkanları olarak yemek masasından kalkıp ifade ettiğimizde Başbakanımız; ‘Başkanlarımıza söz olsun, ben zaten Ordu’da ifade etmiştim’ diyerek. Ünye-Akkuş-Niksar Yolu’nun sözünü vermiş oldu.” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, belediyenin haziran ayı olağan meclis toplantısında Ünye-Akkuş-Niksar Yolu ve OSB’ye ilişkin açıklamalarda bulundu.

-“Zaman darlığı sebebiyle dile getiremedi”-

Meclis toplantısında gündem dışı söz alan Başkan Çamyar, Ünye-Akkuş-Niksar Yolu’nun Başbakan Binali Yıldırım’ın gündeminde olduğunu, ancak zaman darlığı ve ezan okunması sebebiyle dile getiremediğini ifade etti.

Çamyar, “Ordu’daki programında İç Anadolu bağlantı yolunu Ünye, Akkuş, Niksar üzerinden ifade etmiş olmasına rağmen Ünye’de ezanın okunmuş olması ve sürecin darlığı sebebiyle bu konuya giriş yapamamış oldu. İftar programının bitimiyle birlikte Niksar, Akkuş ve Ünye Belediye başkanları olarak yemek masasından kalkıp ifade ettiğimizde Başbakanımız; ‘Başkanlarımıza söz olsun, ben zaten Ordu’da ifade etmiştim’ diyerek. Ünye-Akkuş-Niksar Yolu’nun sözünü vermiş oldu.” dedi.

-“OSB kamulaştırması için bilirkişi ‘8 milyon 250 bin lira’ dedi”-

OSB alanı ile ilgili kamulaştırma sürecinin devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Çamyar, “OSB ile ilgili ilk değer tespitlerimiz mahkemeye gelmeye başladı. Bununla ilgili duruşma günü geldiğinde hâkim rakamın ödenmesi ile ilgili süre verecek. O süre içerisinde de ara karar eke yazılmak suretiyle Sanayi ve Ticaret Bakanlığımızdan rakam talep edilmiş olacak. 3 Asliye Hukuk’un bilirkişi raporları 8 Milyon 250 bin liralık bir değer vermiş oldu. İlk talebimiz o olacak. Devamında da 2 Asliye Hukuk ve 1 Asliye Hukuk’un keşif raporları geldiğinde ona göre süreç devam edecek. Bu yıl içerisinde ödemeleri gerçekleştirdiğimiz takdirde ki OSB’nin imar plan çalışmaları ile ilgili süreç devam ediyor. Yılbaşına kadar bütün süreci bitirmiş olacağız. Ama Bakanlığın mahkemenin belirlediği rakamları dosyaya yatırmış olması gerekiyor. Biz Ünye ayağını, siyasilerimiz Ankara ayağını takip ediyorlar.” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.