Ünye’nin Çevre Kart Projesi çok konuşulacak

BÖLGE GÜNDEMİ 18.08.2018 - 14:59, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1323+ kez okundu.
 

Ünye’nin Çevre Kart Projesi çok konuşulacak

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın 1,5 ay önce başlattığı “Ekmeğini Çöpten Kazan” projesi vatandaşlar tarafından destek gördü, proje kapsamında 40 ton geri dönüşüm elde edildi.
Ünye’de “Ekmeğini Çöpten Kazan” projesi pilot bölgelerden biri olan İpekyolu Mahallesi’nde hazırlanan geri dönüşüm ofisinin ve projenin resmi açılışı yapıldı. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye birim müdürleri ve personeli ile vatandaşlar açılışa katıldı. Proje kapsamında vatandaşlara verilen Çevre Kart ile evsel atıkların dışında geri dönüşümü mümkün olan atıklar toplanarak karşılığında vatandaşlar ekmek ihtiyacını karşılayarak ev ekonomisine katkı sağlıyor. - 5 Kilo geri dönüşüm 1 ekmek- Puan usulü çalışan sistem ile vatandaşların kartlarında her bir kilogram geri dönüşüm atıkları için puan toplanıyor. 5 kilogram geri dönüşüm atığı 100 puan olurken, bu puanın karşılığı 1 liraya denk geliyor. Bu puanlarla da vatandaşlar istedikleri zaman anlaşmalı fırınlardan ekmek alabiliyorlar. Başkan Çamyar çevre kartı projesinin Askıda Ekmek Projesine entegre edildiğini belirterek, “Askıda Ekmek Projesi ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız ücretsiz şekilde ilçemizdeki 18 fırından ekmek almaya devam ediyor. Şuana kadar 500 bin üzerinde bir ekmek dağıtımı gerçekleşti, yani bu 500 bin liralık ekmek demek. Bu hayırseverlerin katkıları ve vatandaşlarımızın desteğiyle olan bir rakam. Askıda ekmek projesi ile çevre kartını entegre ettik.” diye konuştu. Başkan Ahmet Çamyar Çevre Kart Projesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu projeyi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde başlattık. Şehrin batı yakasındaki 16 blokta apartman yöneticileri ve kapıcılarıyla yapmış olduğumuz toplantıda evde kâğıt, cam ve plastiği bir poşete, evsel atıkları da ayrı bir poşete koyarak getirdiklerinde geri dönüşüm firmamız bu atıkları satın alıyor. Şehrin doğu bloğunda pilot bölge olarak Fevzi Çakmak mahallesini seçtik ve vatandaşlarımıza bu kartlardan dağıttık. Devamında Gürecülü, İpekyolu ve Bayramca mahallelerimiz sistemin içine dâhil ettik. Bugün itibariyle de bu noktanın açılışını yapıyoruz. -1,5 ayda 3 bin ekmek- Projenin 1,5 aydır devam ettiğini söyleyen Ahmet Çamyar, “Bu proje sayesinde vatandaşlarımız 3 bin adet ekmek alımı yaptılar. Bunu Ünye’nin 18 mahallesine yaygınlaştırıp çevreye ve ekonomiye katkı sağlayacağız.” dedi -40 Ton geri dönüşüm kazandırdık - Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Sıfır Atık projesine en hızlı geçen kurumlardan birinin Ünye Belediyesi olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Çamyar, “Bu proje aslında bunun bir ayağı oluyor. Şimdiye kadar 40 ton çöpü geri dönüşümle ekonomiye kazandırdık. 18 mahalle devreye girdiğinde çok daha fazla geri dönüşüm sağlayıp milli servete katkıda bulunacağız. Hem duyarlı bir vatandaş olacağız, hem de ekonomiye katkı sağlayacağız. Çünkü bizim çöpe attığımız pet şişe, cam ve metaller yüz yıllar boyunca toprakta kalarak nesillerimizi, toprağımızı, suyumuzu  tehdit ediyor.” dedi.  
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın 1,5 ay önce başlattığı “Ekmeğini Çöpten Kazan” projesi vatandaşlar tarafından destek gördü, proje kapsamında 40 ton geri dönüşüm elde edildi.

Ünye’de “Ekmeğini Çöpten Kazan” projesi pilot bölgelerden biri olan İpekyolu Mahallesi’nde hazırlanan geri dönüşüm ofisinin ve projenin resmi açılışı yapıldı.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye birim müdürleri ve personeli ile vatandaşlar açılışa katıldı.

Proje kapsamında vatandaşlara verilen Çevre Kart ile evsel atıkların dışında geri dönüşümü mümkün olan atıklar toplanarak karşılığında vatandaşlar ekmek ihtiyacını karşılayarak ev ekonomisine katkı sağlıyor.

- 5 Kilo geri dönüşüm 1 ekmek-

Puan usulü çalışan sistem ile vatandaşların kartlarında her bir kilogram geri dönüşüm atıkları için puan toplanıyor. 5 kilogram geri dönüşüm atığı 100 puan olurken, bu puanın karşılığı 1 liraya denk geliyor. Bu puanlarla da vatandaşlar istedikleri zaman anlaşmalı fırınlardan ekmek alabiliyorlar.

Başkan Çamyar çevre kartı projesinin Askıda Ekmek Projesine entegre edildiğini belirterek, “Askıda Ekmek Projesi ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız ücretsiz şekilde ilçemizdeki 18 fırından ekmek almaya devam ediyor. Şuana kadar 500 bin üzerinde bir ekmek dağıtımı gerçekleşti, yani bu 500 bin liralık ekmek demek. Bu hayırseverlerin katkıları ve vatandaşlarımızın desteğiyle olan bir rakam. Askıda ekmek projesi ile çevre kartını entegre ettik.” diye konuştu.

Başkan Ahmet Çamyar Çevre Kart Projesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu projeyi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde başlattık. Şehrin batı yakasındaki 16 blokta apartman yöneticileri ve kapıcılarıyla yapmış olduğumuz toplantıda evde kâğıt, cam ve plastiği bir poşete, evsel atıkları da ayrı bir poşete koyarak getirdiklerinde geri dönüşüm firmamız bu atıkları satın alıyor. Şehrin doğu bloğunda pilot bölge olarak Fevzi Çakmak mahallesini seçtik ve vatandaşlarımıza bu kartlardan dağıttık. Devamında Gürecülü, İpekyolu ve Bayramca mahallelerimiz sistemin içine dâhil ettik. Bugün itibariyle de bu noktanın açılışını yapıyoruz.

-1,5 ayda 3 bin ekmek-

Projenin 1,5 aydır devam ettiğini söyleyen Ahmet Çamyar, “Bu proje sayesinde vatandaşlarımız 3 bin adet ekmek alımı yaptılar. Bunu Ünye’nin 18 mahallesine yaygınlaştırıp çevreye ve ekonomiye katkı sağlayacağız.” dedi

-40 Ton geri dönüşüm kazandırdık -

Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Sıfır Atık projesine en hızlı geçen kurumlardan birinin Ünye Belediyesi olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Çamyar, “Bu proje aslında bunun bir ayağı oluyor. Şimdiye kadar 40 ton çöpü geri dönüşümle ekonomiye kazandırdık. 18 mahalle devreye girdiğinde çok daha fazla geri dönüşüm sağlayıp milli servete katkıda bulunacağız. Hem duyarlı bir vatandaş olacağız, hem de ekonomiye katkı sağlayacağız. Çünkü bizim çöpe attığımız pet şişe, cam ve metaller yüz yıllar boyunca toprakta kalarak nesillerimizi, toprağımızı, suyumuzu  tehdit ediyor.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.