Ünye’nin yüksekleri beyaz örtüyle kaplandı

YAŞAM 14.12.2018 - 10:53, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1397+ kez okundu.
 

Ünye’nin yüksekleri beyaz örtüyle kaplandı

Bölgemizi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava Ünye ilçe merkezinde yağmur şeklinde görülürken yüksek kesimler beyaz örtüyle kaplandı.
Soğuk ve yağışlı hava Ünye’nin yükseklerini beyaz örtüyle kapladı. Soğuk ve yağışlı hava ilçe merkezinde yağmur şeklinde etkili olurken Yenikent ve Pelitliyatak gibi yüksek mahallelerde kar etkili oldu.   Ordu Büyükşehir Belediyesi yoğun kar yağışı nedeniyle tüm ekipler seferber etti. Özelikle yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar yağışına karşı yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için yoğun çalışma sergileniyor. -“Kar kalınlığı 25 cm'ye ulaştı”- Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Çarşamba günü öğle saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle çalışmalara aralıksız devam ettiklerini söyledi. Başkan Tekintaş, "Kabadüz, Mesudiye, Gölköy, Gürgentepe, Akkuş, Kumru, Korgan, Çaybaşı, İkizce, Çatalpınar, Çamaş, Ünye ve Fatsa ilçelerinde kar yağışı etkili oldu. Yaklaşık 113 mahalle yolunda karla mücadele çalışmalarına an itibarıyla devam etmekteyiz. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 25 cm'ye ulaştı." dedi. -“Araçlarında kış lastiği, zincir ve çekme halatı bulundursunlar”- Toplam 92 ekiple kar mücadelesinin sürdüğünü ifade eden Başkan Tekintaş, "250 araç, 92 ekip ve 376 personelle karla mücadele çalışmalarımız devam ediyor. Kar yağışının yoğun olduğu bölgelere gitmek için yola çıkan vatandaşlarımızın araçlarında kış lastiği, zincir ve çekme halatı bulundursunlar." diye konuştu. Başkan Tekintaş kar yağışının etkili olduğu yerlerle ilgili vatandaşlardan gelen ihbarların değerlendirildiğini söylerken, "Yapılan asılsız ihbarlarla çalışmaların aksamaya uğrayabileceğine geçmiş yıllarda tanık olmuştuk. Bu durum, karla mücadele çalışmalarında önemli zaman kaybına neden oluyor. Ekiplerimizin önceliği, hasta ve cenaze hizmetleridir. Vatandaşlarımız yaşayabilecekleri sorunlarda 444 10 52 numaralı çağrı merkezimizi arayabilir." şeklinde konuştu.
Bölgemizi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava Ünye ilçe merkezinde yağmur şeklinde görülürken yüksek kesimler beyaz örtüyle kaplandı.

Soğuk ve yağışlı hava Ünye’nin yükseklerini beyaz örtüyle kapladı. Soğuk ve yağışlı hava ilçe merkezinde yağmur şeklinde etkili olurken Yenikent ve Pelitliyatak gibi yüksek mahallelerde kar etkili oldu.  

Ordu Büyükşehir Belediyesi yoğun kar yağışı nedeniyle tüm ekipler seferber etti. Özelikle yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar yağışına karşı yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için yoğun çalışma sergileniyor.

-“Kar kalınlığı 25 cm'ye ulaştı”-

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Çarşamba günü öğle saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle çalışmalara aralıksız devam ettiklerini söyledi. Başkan Tekintaş, "Kabadüz, Mesudiye, Gölköy, Gürgentepe, Akkuş, Kumru, Korgan, Çaybaşı, İkizce, Çatalpınar, Çamaş, Ünye ve Fatsa ilçelerinde kar yağışı etkili oldu. Yaklaşık 113 mahalle yolunda karla mücadele çalışmalarına an itibarıyla devam etmekteyiz. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 25 cm'ye ulaştı." dedi.

-“Araçlarında kış lastiği, zincir ve çekme halatı bulundursunlar”-

Toplam 92 ekiple kar mücadelesinin sürdüğünü ifade eden Başkan Tekintaş, "250 araç, 92 ekip ve 376 personelle karla mücadele çalışmalarımız devam ediyor. Kar yağışının yoğun olduğu bölgelere gitmek için yola çıkan vatandaşlarımızın araçlarında kış lastiği, zincir ve çekme halatı bulundursunlar." diye konuştu.

Başkan Tekintaş kar yağışının etkili olduğu yerlerle ilgili vatandaşlardan gelen ihbarların değerlendirildiğini söylerken, "Yapılan asılsız ihbarlarla çalışmaların aksamaya uğrayabileceğine geçmiş yıllarda tanık olmuştuk. Bu durum, karla mücadele çalışmalarında önemli zaman kaybına neden oluyor. Ekiplerimizin önceliği, hasta ve cenaze hizmetleridir. Vatandaşlarımız yaşayabilecekleri sorunlarda 444 10 52 numaralı çağrı merkezimizi arayabilir." şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.