“Ünye OSB’yi meclis gündemine taşıyacağım”

BÖLGE GÜNDEMİ 23.10.2018 - 23:15, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1776+ kez okundu.
 

“Ünye OSB’yi meclis gündemine taşıyacağım”

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ünye Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sorununu meclis gündemine taşıyıp çözümü noktasında çalışacağını söyledi.
MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Oney Flash FM’de Canik Ünye Gazeteciler Derneği Başkanı Ünye Kent Gazetesi sahibi Ali Öztürk, Ünye Kent Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Flash FM program yapımcısı Musa Özgür Kıroğlu ile Flash FM sahibi ve program yapımcısı Hakan Korkmaz’ın sunduğu “Haftanın Yorumu” programında Ünye ve Ordu gündemine dair soruları yanıtladı. Ünye Organize Sanayi Bölgesi ve fındığa ilişkin açıklamalarda bulunan Enginyurt, Ünye’nin ve bölgenin sorunlarının çözümü noktasında çalışacağını vurguladı. -“Ünye OSB, yıllardan beri kanayan yara”- Ünye OSB’yi meclis gündemine taşıyacağını belirten Enginyurt, “Ünye Organize Sanayi yıllardan beri kanayan yana. Şimdi bunu meclis gündemine taşıyacağım. Önümüzdeki günlerde meclis kürsüsünden bunu haykıracağım. Niye? Çünkü Ünyelinin, Ünye’de yaşayanın en önemli meselesi bu. Organize Sanayi problemi çözülse Ünye’de gençlerimiz gurbete göçmeyecekler.” dedi. -“Ordulunun hakkının hukukunun korunmadığına inanıyorum”- Ordu halkının en önemli sorununun fındık olduğunu belirten Enginyurt, fındık konusunda bölge insanının mağdur edildiğini vurgulayarak, şunları söyledi: “Ordu ve Giresun fındığın başkenti. Fındığın en fazla olduğu iki şehir ve çok ilginçtir göçün de en fazla olduğu iki şehir. Yani maliyetler yüksek, fındık para etmiyor. Arazi bölünmüş. Bu bölünmeden dolayı 10 dönümün altına düşmüş, dolayısıyla artık geçim sıkıntısı had safhaya çıkmış. Ben Ordu’nun sesi olacağım diye söz verdim. Ben Ordu’nun, Ordu’lunun hakkının hukukunun korunmadığına inanıyorum. Ordulunun en önemli sorunu olan fındık konusunu hükümetten destek istediğimizi ifade ettim. Seçimden sonra her gün TMO fındık alacak, TMO piyasaya girecek diye televizyonlarda ve sosyal medyada yazanlar maalesef birden bire ne olduysa ‘TMO’nun piyasaya girmemesi iyi oldu. 12-13 lira yeter’ demeye başladılar. Bizim feryadımız şu, 12-13 lira yeter diyen adam ya Ferrero ile ortak, ya da hakikaten fındığı hiç bilmiyor. Ortak olmadığına göre bu arkadaşlar demek ki fındığı hiç bilmiyorlar. Maliyetlerden haberdar değiller. Nasıl 12 lira yeterli. Gübreye 100 zam, ilaca 100 zam, amele fiyatları 120 liranın altında olmadı değil mi? Patoz fiyatları ayrı. Bu maliyetler 10 liranın altına düşmüyor. Ne yaparsak yapalım düşmüyor. Şimdi böylesi bir durumda 12-13 lira yeter, ben TMO’ile anlaştım diyen milletvekilimiz var. Veya gelip Karadeniz’de Ulaştırma Bakanı olmasına rağmen, TMO fındık fiyatı vermeyecek, serbest piyasa bunu düzenleyecek diyen Ulaştırma Bakanımız var.”
MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ünye Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sorununu meclis gündemine taşıyıp çözümü noktasında çalışacağını söyledi.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Oney Flash FM’de Canik Ünye Gazeteciler Derneği Başkanı Ünye Kent Gazetesi sahibi Ali Öztürk, Ünye Kent Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Flash FM program yapımcısı Musa Özgür Kıroğlu ile Flash FM sahibi ve program yapımcısı Hakan Korkmaz’ın sunduğu “Haftanın Yorumu” programında Ünye ve Ordu gündemine dair soruları yanıtladı.

Ünye Organize Sanayi Bölgesi ve fındığa ilişkin açıklamalarda bulunan Enginyurt, Ünye’nin ve bölgenin sorunlarının çözümü noktasında çalışacağını vurguladı.

-“Ünye OSB, yıllardan beri kanayan yara”-

Ünye OSB’yi meclis gündemine taşıyacağını belirten Enginyurt, “Ünye Organize Sanayi yıllardan beri kanayan yana. Şimdi bunu meclis gündemine taşıyacağım. Önümüzdeki günlerde meclis kürsüsünden bunu haykıracağım. Niye? Çünkü Ünyelinin, Ünye’de yaşayanın en önemli meselesi bu. Organize Sanayi problemi çözülse Ünye’de gençlerimiz gurbete göçmeyecekler.” dedi.

-“Ordulunun hakkının hukukunun korunmadığına inanıyorum”-

Ordu halkının en önemli sorununun fındık olduğunu belirten Enginyurt, fındık konusunda bölge insanının mağdur edildiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Ordu ve Giresun fındığın başkenti. Fındığın en fazla olduğu iki şehir ve çok ilginçtir göçün de en fazla olduğu iki şehir. Yani maliyetler yüksek, fındık para etmiyor. Arazi bölünmüş. Bu bölünmeden dolayı 10 dönümün altına düşmüş, dolayısıyla artık geçim sıkıntısı had safhaya çıkmış. Ben Ordu’nun sesi olacağım diye söz verdim. Ben Ordu’nun, Ordu’lunun hakkının hukukunun korunmadığına inanıyorum. Ordulunun en önemli sorunu olan fındık konusunu hükümetten destek istediğimizi ifade ettim. Seçimden sonra her gün TMO fındık alacak, TMO piyasaya girecek diye televizyonlarda ve sosyal medyada yazanlar maalesef birden bire ne olduysa ‘TMO’nun piyasaya girmemesi iyi oldu. 12-13 lira yeter’ demeye başladılar. Bizim feryadımız şu, 12-13 lira yeter diyen adam ya Ferrero ile ortak, ya da hakikaten fındığı hiç bilmiyor. Ortak olmadığına göre bu arkadaşlar demek ki fındığı hiç bilmiyorlar. Maliyetlerden haberdar değiller. Nasıl 12 lira yeterli. Gübreye 100 zam, ilaca 100 zam, amele fiyatları 120 liranın altında olmadı değil mi? Patoz fiyatları ayrı. Bu maliyetler 10 liranın altına düşmüyor. Ne yaparsak yapalım düşmüyor. Şimdi böylesi bir durumda 12-13 lira yeter, ben TMO’ile anlaştım diyen milletvekilimiz var. Veya gelip Karadeniz’de Ulaştırma Bakanı olmasına rağmen, TMO fındık fiyatı vermeyecek, serbest piyasa bunu düzenleyecek diyen Ulaştırma Bakanımız var.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.