Ünye Ticaret Borsası Meksika'da...

BÖLGE GÜNDEMİ 25.04.2019 - 00:12, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2148+ kez okundu.
 

Ünye Ticaret Borsası Meksika'da...

Ünye Ticaret Borsası, ilçede faaliyet gösteren fındıkçıların dış pazarda daha fazla yer edinebilmeleri için Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (URGE) Projesi'nin startını verdi.
Borsa Başkanı Mustafa Uslu, Borsa Genel Sekreteri Mehmet Gür ve fındık ihracatçısı firma temsilcileri proje kapsamında Meksika'ya gittiler. Borsa Başkanı Mustafa Uslu ve Genel Sekreter Mehmet Gür'ün koordinaörlüğünde yapılan ziyaret 6 gün sürecek. Ünye Ticaret Borsası, ilçede faaliyet gösteren fındıkçıların dış pazarda daha fazla yer edinebilmeleri için Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (URGE) Projesi adı altında “Fındıkta Sektörün İhracat Yöntem ve Kapasitelerini Geliştirme, Uluslararası Rekabete Açılma’” çalışmasının startını verdi.  Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen ve Ünye’de fındıkla ilgilenen 9 firmanın iştirakçisi olduğu Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme Projesi kapsamında beraberindeki heyetle Meksika'ya gitti. Mexico City Ticaret Odası ziyaret edildi Fındık firmalarının dış pazarlarda daha fazla yer edinebilmesini amaçlayan projeye ilişkin ziyaretler gerçekleştirecek ve çalışma yapacak heyet, Meksika'da ilk olarak Mexico City Ticaret Odası'nda şehirdeki ihracatçı firmalarla görüş alışverişi yaptı.   Ünye Ticaret Borsası'nın Meksika ziyareti ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şöyle denildi; "Borsamız tarafından gerçekleştirilen ve Ticaret Bakanlığınca desteklenen URGE Projesi kapsamında Meksika ziyaretleri başladı. Meksika'da pazar araştırması ve ihracat bağlantısı yapmak için yerel firmalarla görüşülüyor ve fındık tanıtımı yapılıyor. Bu kapsamda Mexico City Ticaret Odası ziyaret edildi. Burada şehirdeki ihracatçı firmalarla görüşmeler yapıldı. Oda ziyaretinde heyetimize, Meksika Ticaret Odası yetkilisi Lic.Karen Aragon Cruz tarafından Meksika ticaret hayatını anlatan bir kitap takdim edildi,karşılıklı plaketler verildi. Ticaret Odasındaki toplantıya 8 ihracatçı firma katıldı. Bu firmalar fındık hakkında her türlü soruyu sorarak bilgi aldılar. Bu firmalar Türkiye ye gelmek istediklerini ve üretim alanlarını ve tesisleri görmek istediklerini belirttiler
Ünye Ticaret Borsası, ilçede faaliyet gösteren fındıkçıların dış pazarda daha fazla yer edinebilmeleri için Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (URGE) Projesi'nin startını verdi.

Borsa Başkanı Mustafa Uslu, Borsa Genel Sekreteri Mehmet Gür ve fındık ihracatçısı firma temsilcileri proje kapsamında Meksika'ya gittiler.

Borsa Başkanı Mustafa Uslu ve Genel Sekreter Mehmet Gür'ün koordinaörlüğünde yapılan ziyaret 6 gün sürecek.

Ünye Ticaret Borsası, ilçede faaliyet gösteren fındıkçıların dış pazarda daha fazla yer edinebilmeleri için Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (URGE) Projesi adı altında “Fındıkta Sektörün İhracat Yöntem ve Kapasitelerini Geliştirme, Uluslararası Rekabete Açılma’” çalışmasının startını verdi. 

Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen ve Ünye’de fındıkla ilgilenen 9 firmanın iştirakçisi olduğu Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme Projesi kapsamında beraberindeki heyetle Meksika'ya gitti.

Mexico City Ticaret Odası ziyaret edildi

Fındık firmalarının dış pazarlarda daha fazla yer edinebilmesini amaçlayan projeye ilişkin ziyaretler gerçekleştirecek ve çalışma yapacak heyet, Meksika'da ilk olarak Mexico City Ticaret Odası'nda şehirdeki ihracatçı firmalarla görüş alışverişi yaptı.

 

Ünye Ticaret Borsası'nın Meksika ziyareti ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şöyle denildi; "Borsamız tarafından gerçekleştirilen ve Ticaret Bakanlığınca desteklenen URGE Projesi kapsamında Meksika ziyaretleri başladı. Meksika'da pazar araştırması ve ihracat bağlantısı yapmak için yerel firmalarla görüşülüyor ve fındık tanıtımı yapılıyor. Bu kapsamda Mexico City Ticaret Odası ziyaret edildi. Burada şehirdeki ihracatçı firmalarla görüşmeler yapıldı. Oda ziyaretinde heyetimize, Meksika Ticaret Odası yetkilisi Lic.Karen Aragon Cruz tarafından Meksika ticaret hayatını anlatan bir kitap takdim edildi,karşılıklı plaketler verildi. Ticaret Odasındaki toplantıya 8 ihracatçı firma katıldı. Bu firmalar fındık hakkında her türlü soruyu sorarak bilgi aldılar. Bu firmalar Türkiye ye gelmek istediklerini ve üretim alanlarını ve tesisleri görmek istediklerini belirttiler

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.