Ünyeli Kıbrıs Gazileri'ne övünç madalyası verildi

BÖLGE GÜNDEMİ 09.08.2019 - 09:16, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2505+ kez okundu.
 

Ünyeli Kıbrıs Gazileri'ne övünç madalyası verildi

Kıbrıs Barış Harekâtına katılmış 47 Ünyeli gaziye övünç madalyası ve berat tevcih töreni düzenlendi.
Ünye Kaymakamlığı,   Kıbrıs Barış Harekâtına katılmış ve burada savaşarak mücadele gösteren gazilere övünç madalyası ve berat tevcih töreni düzenledi. Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleşen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Protokol konuşmaları ile devam eden program madalya ve beratların takdimi ile sona erdi. Törende konuşan Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, “Bundan 45 yıl önce garantörlük hakkımızı kullanarak Enosis planları ve hayalleri peşinde Makarios zulmü altında ezilen ve zulme uğrayan Kıbrıslı Türklerin aynı zamanda Kıbrıslı masum halkların, gönüldaş ve soydaşlarımızın imdadına yardım çağrısına gönülden koşarak kahramanca  barışı huzuru fiilen tesis eden kahramanlarımıza minnet ve şükran duygusu olarak, onların bu kahramanlığını unutmadığımızı htirmek bağlamında madalyaları tevdi edilecek” dedi. Savaşarak almış, savaşmadan vermişiz Kıbrıs’ın son derece stratejik bir konumda olduğunu ifade eden Kaymakam Güney, “Biz Kıbrıs’ı hep savaşarak almış ama maalesef tarih boyunca hep savaşmadan kaybetmek durumunda kalmışız. Kıbrıs Ortadoğu ve Doğu Akdeniz’in kilidini elinde bulunduran son derece stratejik ve önemli bir konuma sahiptir.” diye konuştu.    1800’lü yıllara kadar Osmanlı idaresinde Türk-Rum hangi etnik yapıya hangi kütür ve inanışa sahip olursa olsun Ege adalarında Akdeniz’de, Ortadoğu’da hiçbir yerde görülmeyecek derecede huzurun ve refahın sahip olduğu adaya maalesef  93 harbinin o yıkıcı sonuçları neticesinde bir nevi veda etmek durumunda kalmış ve oradaki hakimiyetimizi kağıt üzerinde diyebileceğimiz bir seviyeye indirmişiz. Yıllar sonrasında 1950’ler-60’lar yaşandığı dönemde Türkiye’nin garantörlüğünde bir yapı oluşturulmuş, Enosis planları ve hayalleri peşinde Makarios döneminde zulüm başlamış ve binlerce vatandaşımızın şehit olmasına oradaki huzurun bozulmasına sebep olmuş" ifadesini kullanarak Kıbrıs Barış harekatının önemine değinen Kaymakam Güney, Kıbrıs Barış Harekatına katılmış tüm Gazileri tebrik etti. 
Kıbrıs Barış Harekâtına katılmış 47 Ünyeli gaziye övünç madalyası ve berat tevcih töreni düzenlendi.

Ünye Kaymakamlığı,   Kıbrıs Barış Harekâtına katılmış ve burada savaşarak mücadele gösteren gazilere övünç madalyası ve berat tevcih töreni düzenledi.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleşen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Protokol konuşmaları ile devam eden program madalya ve beratların takdimi ile sona erdi.

Törende konuşan Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, “Bundan 45 yıl önce garantörlük hakkımızı kullanarak Enosis planları ve hayalleri peşinde Makarios zulmü altında ezilen ve zulme uğrayan Kıbrıslı Türklerin aynı zamanda Kıbrıslı masum halkların, gönüldaş ve soydaşlarımızın imdadına yardım çağrısına gönülden koşarak kahramanca  barışı huzuru fiilen tesis eden kahramanlarımıza minnet ve şükran duygusu olarak, onların bu kahramanlığını unutmadığımızı htirmek bağlamında madalyaları tevdi edilecek” dedi.

Savaşarak almış, savaşmadan vermişiz

Kıbrıs’ın son derece stratejik bir konumda olduğunu ifade eden Kaymakam Güney, “Biz Kıbrıs’ı hep savaşarak almış ama maalesef tarih boyunca hep savaşmadan kaybetmek durumunda kalmışız. Kıbrıs Ortadoğu ve Doğu Akdeniz’in kilidini elinde bulunduran son derece stratejik ve önemli bir konuma sahiptir.” diye konuştu. 

 

1800’lü yıllara kadar Osmanlı idaresinde Türk-Rum hangi etnik yapıya hangi kütür ve inanışa sahip olursa olsun Ege adalarında Akdeniz’de, Ortadoğu’da hiçbir yerde görülmeyecek derecede huzurun ve refahın sahip olduğu adaya maalesef  93 harbinin o yıkıcı sonuçları neticesinde bir nevi veda etmek durumunda kalmış ve oradaki hakimiyetimizi kağıt üzerinde diyebileceğimiz bir seviyeye indirmişiz. Yıllar sonrasında 1950’ler-60’lar yaşandığı dönemde Türkiye’nin garantörlüğünde bir yapı oluşturulmuş, Enosis planları ve hayalleri peşinde Makarios döneminde zulüm başlamış ve binlerce vatandaşımızın şehit olmasına oradaki huzurun bozulmasına sebep olmuş" ifadesini kullanarak Kıbrıs Barış harekatının önemine değinen Kaymakam Güney, Kıbrıs Barış Harekatına katılmış tüm Gazileri tebrik etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.