Üretici Fındık Yaktı

BÖLGE GÜNDEMİ 21.11.2018 - 15:41, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1020+ kez okundu.
 

Üretici Fındık Yaktı

Ünye’de fındık üreticileri TMO’nun fındık alımı sırasında fındıklarını çürün bahanesiyle almamasına tepki olarak fındığını yaktı.
Sabahtan İtibaren Tek Arabadan Fındık Aldılar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TMO’nun 14 liradan fındık alacağını söylemesinin ardından üretici TMO’ya koştu fakat kapıda kaldı. Bir çok üreticinin mağdur olduğunu söyleyen Adem Güvenilir,” Sabahtan itibaren bizler buradayız. Tek bir arabayla gelen bir arkadaşın bir çuval fındığını aldılar. Kamyonlarla gelen fındıklar halen alınmıyor. TMO’da kesinlikle fındık alımı yok. Bakıyorlar geriye gönderiyorlar” dedi. Devlet Bize Sahip Çıkmıyor Fındık üreticisi bir çok kişinin fındığının geri gönderilip tüccarlara vatandaşın mahkum edildiğini söyleyen üretici Adem Güvenilir,”Ağustos ayında alınması gereken fındık bekletildikten sonra alınmaya başlandı. Tüccarlara verilmeden bu gün TMO’ya verilen fındıklarımız geri gönderiliyor. Çürümüş diye söylüyorlar, ancak çürük falan değil. Biz burada fındığımızın tüccarlara mahkum edilmemesini istiyoruz.” diye konuştu.
Ünye’de fındık üreticileri TMO’nun fındık alımı sırasında fındıklarını çürün bahanesiyle almamasına tepki olarak fındığını yaktı.

Sabahtan İtibaren Tek Arabadan Fındık Aldılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TMO’nun 14 liradan fındık alacağını söylemesinin ardından üretici TMO’ya koştu fakat kapıda kaldı. Bir çok üreticinin mağdur olduğunu söyleyen Adem Güvenilir,” Sabahtan itibaren bizler buradayız. Tek bir arabayla gelen bir arkadaşın bir çuval fındığını aldılar. Kamyonlarla gelen fındıklar halen alınmıyor. TMO’da kesinlikle fındık alımı yok. Bakıyorlar geriye gönderiyorlar” dedi.

Devlet Bize Sahip Çıkmıyor

Fındık üreticisi bir çok kişinin fındığının geri gönderilip tüccarlara vatandaşın mahkum edildiğini söyleyen üretici Adem Güvenilir,”Ağustos ayında alınması gereken fındık bekletildikten sonra alınmaya başlandı. Tüccarlara verilmeden bu gün TMO’ya verilen fındıklarımız geri gönderiliyor. Çürümüş diye söylüyorlar, ancak çürük falan değil. Biz burada fındığımızın tüccarlara mahkum edilmemesini istiyoruz.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.