Üreticilere 6 Bin Adet ‘Mavi Yemiş’ 3 Bin Adet Aronia Fidanı Dağıtıldı

BÖLGE GÜNDEMİ 29.10.2021 - 11:56, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2216+ kez okundu.
 

Üreticilere 6 Bin Adet ‘Mavi Yemiş’ 3 Bin Adet Aronia Fidanı Dağıtıldı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarım ve hayvancılığa verdiği destekler sürüyor.
  Başkan Güler’in talimatıyla başlayan çalışmalar sonrası, Fatsa, Gölköy, Gülyalı, Gürgentepe, Kabadüz, Kumru, Mesudiye, Perşembe ve Ulubey ilçelerindeki üreticilere, dünya çapında asıl ürünlerden biri haline gelen ve Antioksidan özelliği ile son yıllarda popülerliği artan Yaban Mersini (Mavi Yemiş) ve aronia fidanı dağıtıldı.           Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin, üreticilerin alternatif gelir kaynaklarını çeşitlendirmek amacıyla başlattığı projelere her gün bir yenisi ekleniyor. Başkan Güler’in kırsal kalkınma hedefleri doğrultusunda devam eden çalışmalarda gerek taze tüketim gerekse işlenmiş meyve sanayisi açısından güçlü bir ticari ürün olan ve kilosu 60 liradan alıcı bulan Mavi yemiş, çiftçilerin üretim kültürüne girdi.           Ordu Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen “Mavi Yemiş ve Aronia Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi ” kapsamında Fatsa, Gölköy, Gülyalı, Gürgentepe, Kabadüz, Kumru, Mesudiye, Perşembe ve Ulubey ilçelerindeki üreticilere 6 bin adet mavi yemiş ve 3 bin adet aronia fidanı dağıtıldı.           DÜNYADA EN ÇOK İLGİ GÖREN ÜRÜNLERİN BAŞINDA GELİYOR       Ordu Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Ultav, “İlimizdeki ürün çeşitliliğini artırmak ve farklı gelir kollarını oluşturma yolunda çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyemizce geçen yıl başlatılan mavi yemiş ve aronia fidanı dağıtımına bu yıl da devam ediliyor. Son yıllarda üretimi artan ürünlerden olan mavi yemiş ve aronia, taze meyve olarak tüketiminin yanında işlenmiş ürün olarak da oldukça talep görüyor” dedi.           ORDU’DA ÜRETİM ALANI 50 DEKARA ÇIKTI       Mavi yemiş ve aronia yetiştiriciliğinin son fidan dağıtımı ile birlikte 50 dekara ulaşacağını kaydeden Ultav, “2020 yılında dağıtımı yapılan 6 bin adet mavi yemiş ve 500 adet aronia fidanı ile yaklaşık 20 dekar alanda bahçe tesis edilmişti. Son dağıtımla birlikte 30 dekar alan daha üretime kazandırılarak toplamda 50 dekar alanda mavi yemiş ve aronia bahçesi kurulmuş olacak. İlimizin bazı yerlerinde doğal halde de yetişen, iklim ve toprak yapısı itibarıyla ilimiz şartlarına uygunluk gösteren mavi yemiş ve aronia meyvelerinin dikim alanlarını artırmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.   
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarım ve hayvancılığa verdiği destekler sürüyor.

 

Başkan Güler’in talimatıyla başlayan çalışmalar sonrası, Fatsa, Gölköy, Gülyalı, Gürgentepe, Kabadüz, Kumru, Mesudiye, Perşembe ve Ulubey ilçelerindeki üreticilere, dünya çapında asıl ürünlerden biri haline gelen ve Antioksidan özelliği ile son yıllarda popülerliği artan Yaban Mersini (Mavi Yemiş) ve aronia fidanı dağıtıldı.

 

 

 

 

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin, üreticilerin alternatif gelir kaynaklarını çeşitlendirmek amacıyla başlattığı projelere her gün bir yenisi ekleniyor. Başkan Güler’in kırsal kalkınma hedefleri doğrultusunda devam eden çalışmalarda gerek taze tüketim gerekse işlenmiş meyve sanayisi açısından güçlü bir ticari ürün olan ve kilosu 60 liradan alıcı bulan Mavi yemiş, çiftçilerin üretim kültürüne girdi.

 

 

 

 

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen “Mavi Yemiş ve Aronia Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi ” kapsamında Fatsa, Gölköy, Gülyalı, Gürgentepe, Kabadüz, Kumru, Mesudiye, Perşembe ve Ulubey ilçelerindeki üreticilere 6 bin adet mavi yemiş ve 3 bin adet aronia fidanı dağıtıldı.

 

 

 

 

 

DÜNYADA EN ÇOK İLGİ GÖREN ÜRÜNLERİN BAŞINDA GELİYOR

 

 

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Ultav, “İlimizdeki ürün çeşitliliğini artırmak ve farklı gelir kollarını oluşturma yolunda çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyemizce geçen yıl başlatılan mavi yemiş ve aronia fidanı dağıtımına bu yıl da devam ediliyor. Son yıllarda üretimi artan ürünlerden olan mavi yemiş ve aronia, taze meyve olarak tüketiminin yanında işlenmiş ürün olarak da oldukça talep görüyor” dedi.

 

 

 

 

 

ORDU’DA ÜRETİM ALANI 50 DEKARA ÇIKTI

 

 

 

Mavi yemiş ve aronia yetiştiriciliğinin son fidan dağıtımı ile birlikte 50 dekara ulaşacağını kaydeden Ultav, “2020 yılında dağıtımı yapılan 6 bin adet mavi yemiş ve 500 adet aronia fidanı ile yaklaşık 20 dekar alanda bahçe tesis edilmişti. Son dağıtımla birlikte 30 dekar alan daha üretime kazandırılarak toplamda 50 dekar alanda mavi yemiş ve aronia bahçesi kurulmuş olacak. İlimizin bazı yerlerinde doğal halde de yetişen, iklim ve toprak yapısı itibarıyla ilimiz şartlarına uygunluk gösteren mavi yemiş ve aronia meyvelerinin dikim alanlarını artırmayı sürdüreceğiz” diye konuştu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.