ÜTSO, ödemelere esneklik talep etti!

BÖLGE GÜNDEMİ 31.12.2018 - 20:28, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2157+ kez okundu.
 

ÜTSO, ödemelere esneklik talep etti!

ÜTSO Başkanı İrfan Akar, esnaflar için 2018’in son çeyreğinin zor geçtiğini ifade ederek, “Bugün ticaret erbabı için sıkıntılı günlerin final günü. Ödemeler bakımından bugün tarihi bir gün.” dedi.
2008 yılının son çeyreğinin ekonomik anlamda esnaflar için zor geçtiğini belirten Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) Başkanı İrfan Akar, 31 Aralık tarihinin ticaret erbabı için ödemeler açısından sıkıntılı bir gün olduğunu, bu tarihten sonra hükümetin alacağı kararlar neticesinde esnafların ileriye dönük durumlarının netlik kazanacağını söyledi. Cumhurbaşkanına ve hükümete çağrıda bulunarak ödeme takviminde esneklik isteyen ÜTSO Başkanı İrfan Akar, “Bütün yetkililere sesleniyorum. Bu soruna ciddi bir çözüm bulunsun istiyoruz. Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza ve hükümetimize sesleniyorum. Esnaf kardeşlerimizin ödemelerine bir nebze de olsa makul bir süre tanımalarını istiyorum. Bugünü atlatan esnafımız da sicil açısından temiz bir sayfa açarak daha umutlu bir şekilde 2019 yılına girecektir.”dedi. Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, yılın son gününde Oda’da düzenlenen basın toplantısında, 2018 yılının son çeyreğinin esnaflar açısından çok zor geçtiğini söyledi. Cumhurbaşkanı’na ve hükümete çağrıda bulunan Başkan Akar, yığılan yılsonu ödemelerinden dolayı esnafların sıkıntıda olduğunu ve ödeme takviminde esneklik beklediklerini söyledi. Bugünün tarihi bir gün olduğunu belirten Akar, bugünü atlatamayan esnafların büyük sıkıntı yaşayacaklarını belirterek, “Bugün ticaret erbabı için sıkıntılı günlerin final günü. Esnaflar bugünü geçemese ciddi problem yaşayacak. Bu konuda hükümetimiz makul bir süre tanımalı.” dedi. -“Ülkemiz genelinde konkordato sayısı 957 olmuştur.”- 2018’in son çeyreğinin dövizde yaşanan dalgalanmalar nedeniyle sıkıntılı geçtiğini belirten Akar, “2018 yılının son çeyreğinde dövizde oluşan dalgalanmalar, faizdeki artışlar, işadamlarımıza, sanayicimize ve esnafımıza dolayısıyla ülkemize ciddi maddi hasarlar vermiştir. Bunun neticesinde ülkemiz genelinde konkordato sayısı 957 olmuştur. Bu da ülkemizin ciddi bir sıkıntıda olduğunu gösteriyor. Bugün bu sıkıntılı günlerin final günüdür ve finans çevrelerinin beklediği gündür.” dedi. -“Ödemelerde süre tanınmasını istiyoruz”- Cumhurbaşkanına ve hükümete çağrıda bulunarak ödeme takviminde esneklik isteyen ÜTSO Başkanı İrfan Akar, şunları söyledi:   “Bütün yetkililere sesleniyorum. Bu soruna ciddi bir çözüm bulunsun istiyoruz. Bugünkü bu sıkıntıyı biraz zamana bırakırsak 3 şirket kaybedeceğimize 2 şirket kaybederiz. Şu ana kadar Ünye’de 5, Fatsa’da 2, Ordu’da 1 tane konkordato ilan eden şirket var. Başta ‘İmar Barışı’ olmak üzere esnafımızın yapacağı ödemelerin son günü olması nedeniyle ben Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza ve hükümetimize sesleniyorum. Esnaf kardeşlerimizin ödemelerine bir nebze de olsa makul bir süre tanımalarını istiyorum. Bugünü atlatan esnafımız da sicil açısından temiz bir sayfa açarak daha umutlu bir şekilde 2019 yılına girecektir.” 
ÜTSO Başkanı İrfan Akar, esnaflar için 2018’in son çeyreğinin zor geçtiğini ifade ederek, “Bugün ticaret erbabı için sıkıntılı günlerin final günü. Ödemeler bakımından bugün tarihi bir gün.” dedi.

2008 yılının son çeyreğinin ekonomik anlamda esnaflar için zor geçtiğini belirten Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) Başkanı İrfan Akar, 31 Aralık tarihinin ticaret erbabı için ödemeler açısından sıkıntılı bir gün olduğunu, bu tarihten sonra hükümetin alacağı kararlar neticesinde esnafların ileriye dönük durumlarının netlik kazanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanına ve hükümete çağrıda bulunarak ödeme takviminde esneklik isteyen ÜTSO Başkanı İrfan Akar, “Bütün yetkililere sesleniyorum. Bu soruna ciddi bir çözüm bulunsun istiyoruz. Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza ve hükümetimize sesleniyorum. Esnaf kardeşlerimizin ödemelerine bir nebze de olsa makul bir süre tanımalarını istiyorum. Bugünü atlatan esnafımız da sicil açısından temiz bir sayfa açarak daha umutlu bir şekilde 2019 yılına girecektir.”dedi.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, yılın son gününde Oda’da düzenlenen basın toplantısında, 2018 yılının son çeyreğinin esnaflar açısından çok zor geçtiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı’na ve hükümete çağrıda bulunan Başkan Akar, yığılan yılsonu ödemelerinden dolayı esnafların sıkıntıda olduğunu ve ödeme takviminde esneklik beklediklerini söyledi.

Bugünün tarihi bir gün olduğunu belirten Akar, bugünü atlatamayan esnafların büyük sıkıntı yaşayacaklarını belirterek, “Bugün ticaret erbabı için sıkıntılı günlerin final günü. Esnaflar bugünü geçemese ciddi problem yaşayacak. Bu konuda hükümetimiz makul bir süre tanımalı.” dedi.

-“Ülkemiz genelinde konkordato sayısı 957 olmuştur.”-

2018’in son çeyreğinin dövizde yaşanan dalgalanmalar nedeniyle sıkıntılı geçtiğini belirten Akar, “2018 yılının son çeyreğinde dövizde oluşan dalgalanmalar, faizdeki artışlar, işadamlarımıza, sanayicimize ve esnafımıza dolayısıyla ülkemize ciddi maddi hasarlar vermiştir. Bunun neticesinde ülkemiz genelinde konkordato sayısı 957 olmuştur. Bu da ülkemizin ciddi bir sıkıntıda olduğunu gösteriyor. Bugün bu sıkıntılı günlerin final günüdür ve finans çevrelerinin beklediği gündür.” dedi.

-“Ödemelerde süre tanınmasını istiyoruz”-

Cumhurbaşkanına ve hükümete çağrıda bulunarak ödeme takviminde esneklik isteyen ÜTSO Başkanı İrfan Akar, şunları söyledi:

 

“Bütün yetkililere sesleniyorum. Bu soruna ciddi bir çözüm bulunsun istiyoruz. Bugünkü bu sıkıntıyı biraz zamana bırakırsak 3 şirket kaybedeceğimize 2 şirket kaybederiz. Şu ana kadar Ünye’de 5, Fatsa’da 2, Ordu’da 1 tane konkordato ilan eden şirket var. Başta ‘İmar Barışı’ olmak üzere esnafımızın yapacağı ödemelerin son günü olması nedeniyle ben Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza ve hükümetimize sesleniyorum. Esnaf kardeşlerimizin ödemelerine bir nebze de olsa makul bir süre tanımalarını istiyorum. Bugünü atlatan esnafımız da sicil açısından temiz bir sayfa açarak daha umutlu bir şekilde 2019 yılına girecektir.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.