Vali Seddar Yavuz’un Dünya Engelliler Günü Mesajı

YAŞAM 03.12.2018 - 10:31, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1183+ kez okundu.
 

Vali Seddar Yavuz’un Dünya Engelliler Günü Mesajı

Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak ve hayat standartlarını yükseltmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli kardeşlerimiz için farkındalık oluşturan özel bir gündür.
Bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli konulardan biri, tüm vatandaşlarına ve özelde engelli vatandaşlarına sağladığı imkânlar ve onlara sağladığı destek hizmetidir. Bu nedenle engelli bireyler ile onların ailelerine sağlanan hizmetlerin niteliği ve yaygınlığı, engelli vatandaşlarımızın üretken birey olmalarını da sağlayacaktır.   ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturuyla hareket eden Devletimiz; engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatın içerisinde etkin olarak yer almaları, günlük yaşama engelsizce katılmaları, toplumla bütünleşmeleri, fırsat eşitliğine sahip olmaları ve katma değer üretmeleri için önemli düzenlemeleri hayata geçirmeye devam etmektedir.   Devletimizin ekonomi, siyaset, yatırım ve kalkınma alanlarında attığı dev adımlar, engeli olan vatandaşlarımız adına da olumlu neticeler vermiş, hayata geçirilen sosyal politikalar neticesinde engeli olan bireylerin çok daha kapsamlı hizmetlerden yararlanmasına olanak sağlanmıştır.   Bu duygu ve düşüncelerle, engeli olan tüm vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde bir kez daha yanında olduğumuzu bildiriyor, devletimizin sunduğu bütün imkânlarla yaşam alanlarını düzenleyeceğimizi ifade ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak ve hayat standartlarını yükseltmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli kardeşlerimiz için farkındalık oluşturan özel bir gündür.
Bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli konulardan biri, tüm vatandaşlarına ve özelde engelli vatandaşlarına sağladığı imkânlar ve onlara sağladığı destek hizmetidir. Bu nedenle engelli bireyler ile onların ailelerine sağlanan hizmetlerin niteliği ve yaygınlığı, engelli vatandaşlarımızın üretken birey olmalarını da sağlayacaktır.
 
‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturuyla hareket eden Devletimiz; engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatın içerisinde etkin olarak yer almaları, günlük yaşama engelsizce katılmaları, toplumla bütünleşmeleri, fırsat eşitliğine sahip olmaları ve katma değer üretmeleri için önemli düzenlemeleri hayata geçirmeye devam etmektedir.
 
Devletimizin ekonomi, siyaset, yatırım ve kalkınma alanlarında attığı dev adımlar, engeli olan vatandaşlarımız adına da olumlu neticeler vermiş, hayata geçirilen sosyal politikalar neticesinde engeli olan bireylerin çok daha kapsamlı hizmetlerden yararlanmasına olanak sağlanmıştır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, engeli olan tüm vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde bir kez daha yanında olduğumuzu bildiriyor, devletimizin sunduğu bütün imkânlarla yaşam alanlarını düzenleyeceğimizi ifade ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.