Vali Sonel'den Gıda Denetimi Talimatı

BÖLGE GÜNDEMİ 07.02.2021 - 17:04, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1756+ kez okundu.
 

Vali Sonel'den Gıda Denetimi Talimatı

Ordu Valiliği, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini göstermeye devam eden Koronavirüs (Covid19) salgınına karşı, vatandaşlara arz edilen gıdaların, sağlıklı ve güvenli olup olmadığının denetlenmesi konusunda uyarıda bulundu.
Vali Tuncay Sonel imzasıyla başta kaymakamlıklar olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen yazıda; tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini göstermeye devam eden Koronavirüs (Covid19) salgınının, insanların bağışıklık sisteminin güçlenerek sağlıklı yaşayabilmesi için yeterli ve sağlıklı gıdaya erişiminin gerekliliğini bir kez daha gösterdiğinin altı çizilerek, içerisinde bulunduğumuz dönemde vatandaşlarımıza arz edilen gıdaların, sağlıklı ve güvenli olup olmadığının denetlenmesinin, daha fazla önem taşıdığı ifade edildi. Söz konusu yazıda, gıda sektöründe faaliyet gösteren tüm işyerlerinin, Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi Çalışma Rehberi'nde belirtilen kriterler de göz önünde bulundurularak düzenli olarak denetlenmesi ve konunun sorumlu amirlerce takip edilerek herhangi bir aksaklığa mahal verilmemesi de istenildi.  
Ordu Valiliği, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini göstermeye devam eden Koronavirüs (Covid19) salgınına karşı, vatandaşlara arz edilen gıdaların, sağlıklı ve güvenli olup olmadığının denetlenmesi konusunda uyarıda bulundu.



Vali Tuncay Sonel imzasıyla başta kaymakamlıklar olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen yazıda; tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini göstermeye devam eden Koronavirüs (Covid19) salgınının, insanların bağışıklık sisteminin güçlenerek sağlıklı yaşayabilmesi için yeterli ve sağlıklı gıdaya erişiminin gerekliliğini bir kez daha gösterdiğinin altı çizilerek, içerisinde bulunduğumuz dönemde vatandaşlarımıza arz edilen gıdaların, sağlıklı ve güvenli olup olmadığının denetlenmesinin, daha fazla önem taşıdığı ifade edildi.

Söz konusu yazıda, gıda sektöründe faaliyet gösteren tüm işyerlerinin, Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi Çalışma Rehberi'nde belirtilen kriterler de göz önünde bulundurularak düzenli olarak denetlenmesi ve konunun sorumlu amirlerce takip edilerek herhangi bir aksaklığa mahal verilmemesi de istenildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.