Vali Sonel, Fındıkta Örnek Budama Çalışmalarını Yerinde İnceledi

BÖLGE GÜNDEMİ 15.11.2020 - 21:54, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 985+ kez okundu.
 

Vali Sonel, Fındıkta Örnek Budama Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Vali Tuncay Sonel, Valiliğimizin desteği ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odaları işbirliğinde ilimiz genelinde 670 mahallede 2 bin 10 adet örnek fındık bahçesi oluşturmak amacıyla hayata geçirilen "Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi" kapsamında yapılmakta olan örnek bahçe çalışmalarını yerinde inceledi.
Beraberinde, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça ile birlikte “Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi” kapsamında, Doğan Mahallesindeki Ahmet Ak isimli çiftçinin bahçesinde yapılmakta olan örnek budama çalışmalarını inceleyen Vali Tuncay Sonel, uygulamayı yapan ziraat mühendislerinden bilgi aldı. Fındık budama timinde görev yapan ziraat mühendislerinden bilgi aldıktan sonra bıçkıyı eline alan Vali Tuncay Sonel, fındık filizi temizledi. Motorlu testere ile fındık dalı keserek, örnek budama çalışmalarında bulundu. Ordu ili genelinde 35 budama timi tarafından yürütülen örnek bahçe oluşturma çalışmalarının üreticiler adına çok faydalı sonuçlar ortaya çıkardığını belirten Vali Tuncay Sonel, “Ordu denildiği zaman ilk akla gelen ürünlerden başında olmazsa olmazlarımızdan fındık gelmektedir. Dünyada üretilen dört fındığın birisi Ordu’muzda yetişmektedir. Yöre insanımız, çiftçilerimiz için fındık çok çok önemli. Valiliğimizin desteği ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz ve Ziraat Odalarının işbirliğiyle yürütülen ‘Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi’ kapsamında 35 tim kurulmuş vaziyette. Bu timler içerisinde hakikaten çok çalışkan ziraat mühendislerimiz var. 20 Bin dekar fındık bahçesinin temizliği, bakımı, budaması yapılıyor.  Şu an dekar başına ortalama 100 kilogram fındık alındığı, bu örnek budama ve gübreleme sonucunda dekar başına 300 kilogram ürün alınabileceği ifade ediliyor. Bu yöremiz için çok önemli. Bu yöntemlerle çiftçilerimiz daha fazla ürün alacaklar ve gelirleri artacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın fındık için iyi bir fiyat açıklamasıyla birlikte yöremizde vatandaşlarımızın bir memnuniyetleri vardı. İnşallah bu güz dönemini, fındık bahçelerinin bakımını yaparak geçirecekler. Valiliğimiz, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Odaları, el birliğiyle çiftçilerimize daha çok destek vereceğiz. Projede görev alan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Emeklerinden dolayı Allah razı olsun” dedi.  
Vali Tuncay Sonel, Valiliğimizin desteği ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odaları işbirliğinde ilimiz genelinde 670 mahallede 2 bin 10 adet örnek fındık bahçesi oluşturmak amacıyla hayata geçirilen "Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi" kapsamında yapılmakta olan örnek bahçe çalışmalarını yerinde inceledi.



Beraberinde, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça ile birlikte “Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi” kapsamında, Doğan Mahallesindeki Ahmet Ak isimli çiftçinin bahçesinde yapılmakta olan örnek budama çalışmalarını inceleyen Vali Tuncay Sonel, uygulamayı yapan ziraat mühendislerinden bilgi aldı.

Fındık budama timinde görev yapan ziraat mühendislerinden bilgi aldıktan sonra bıçkıyı eline alan Vali Tuncay Sonel, fındık filizi temizledi. Motorlu testere ile fındık dalı keserek, örnek budama çalışmalarında bulundu.

Ordu ili genelinde 35 budama timi tarafından yürütülen örnek bahçe oluşturma çalışmalarının üreticiler adına çok faydalı sonuçlar ortaya çıkardığını belirten Vali Tuncay Sonel, “Ordu denildiği zaman ilk akla gelen ürünlerden başında olmazsa olmazlarımızdan fındık gelmektedir. Dünyada üretilen dört fındığın birisi Ordu’muzda yetişmektedir. Yöre insanımız, çiftçilerimiz için fındık çok çok önemli. Valiliğimizin desteği ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz ve Ziraat Odalarının işbirliğiyle yürütülen ‘Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi’ kapsamında 35 tim kurulmuş vaziyette. Bu timler içerisinde hakikaten çok çalışkan ziraat mühendislerimiz var. 20 Bin dekar fındık bahçesinin temizliği, bakımı, budaması yapılıyor.  Şu an dekar başına ortalama 100 kilogram fındık alındığı, bu örnek budama ve gübreleme sonucunda dekar başına 300 kilogram ürün alınabileceği ifade ediliyor. Bu yöremiz için çok önemli. Bu yöntemlerle çiftçilerimiz daha fazla ürün alacaklar ve gelirleri artacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın fındık için iyi bir fiyat açıklamasıyla birlikte yöremizde vatandaşlarımızın bir memnuniyetleri vardı. İnşallah bu güz dönemini, fındık bahçelerinin bakımını yaparak geçirecekler. Valiliğimiz, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Odaları, el birliğiyle çiftçilerimize daha çok destek vereceğiz. Projede görev alan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Emeklerinden dolayı Allah razı olsun” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.