Vali Sonel, Koronavirüs Denetimlerinde Bulundu

BÖLGE GÜNDEMİ 09.02.2021 - 09:00, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2505+ kez okundu.
 

Vali Sonel, Koronavirüs Denetimlerinde Bulundu

İçişleri Bakanlığınca 2021 yılının “Afet Eğitim Yılı” ilan edilmesi nedeniyle Altınordu ilçesinin Köprübaşı Ceren Özdemir Meydanı’nda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün kurduğu eğitim çadırı ve standını ziyaret eden Vali Tuncay Sonel, yapmış olduğu ziyaretin ardından Süleyman Felek ve Sırrıpaşa Caddelerinde Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirleri yerinde denetledi.
Beraberinde, Vali Yardımcısı Bayram Gale, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan ile birlikte Süleyman Felek ve Sırrıpaşa Caddelerini gezen Vali Tuncay Sonel, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaları konusunda vatandaşlarımızı ve esnaflarımıza uyarılarda bulundu.   Süleyman Felek ve Sırrıpaşa Caddelerine giriş noktalarında kontrol ve denetim görevi yapan polis ve bekçilere kolaylık dileğinde bulunan Vali Tuncay Sonel, bir simitçi esnafının simitlerini ve kavrulmuş fındık satan bir esnafın fındıklarını satın alarak, vatandaşlara dağıttı.   Vali Tuncay Sonel, Koronavirüs denetimi esnasında karşılaştığı bazı vatandaşların kendisiyle hatıra fotoğrafı çektirme isteğini geri çevirmeyerek, pandemi kurallarına uygun şekilde yerine getirdi.    Denetimlerle ilgili basın mensuplarına bir değerlendirmede bulunan Vali Tuncay Sonel, “Devletimizin ve vatandaşlarımızın işbirliği ile inşallah bu Covid-19 illetini aşacağız. Sizlerin aracılığıyla bizleri dinleyen vatandaşlarımıza birkaç kelime söylemek istiyorum. Lütfen cenazelere gitmesinler. Fatiha’yı uzaktan okusunlar, rabbim kabul eder. Nişan, düğün, ev gezmeleri yapmasınlar, akşamları özellikle toplu hallerde bulunmasınlar. Maskelerimizi düzgün takalım, mesafe kurallarına uyalım, temizliğe dikkat edelim. Çünkü, sağlık çalışanlarımız, emniyetimiz, jandarmamız, belediyelerimiz, kaymakamlarımız, devletimizin bütün birimleriyle Covid-19 illetine karşı Sağlık Bakanlığımızca alınan kararlara uymak için çaba sarf ediyoruz. Lütfen ama lütfen, bu Covid-19 illetine karşı dikkat edelim. İnşallah bu Covid-19 illetini devletimiz, milletimizin işbirliği ile yeneceğiz” diye konuştu.
İçişleri Bakanlığınca 2021 yılının “Afet Eğitim Yılı” ilan edilmesi nedeniyle Altınordu ilçesinin Köprübaşı Ceren Özdemir Meydanı’nda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün kurduğu eğitim çadırı ve standını ziyaret eden Vali Tuncay Sonel, yapmış olduğu ziyaretin ardından Süleyman Felek ve Sırrıpaşa Caddelerinde Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirleri yerinde denetledi.

Beraberinde, Vali Yardımcısı Bayram Gale, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan ile birlikte Süleyman Felek ve Sırrıpaşa Caddelerini gezen Vali Tuncay Sonel, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaları konusunda vatandaşlarımızı ve esnaflarımıza uyarılarda bulundu.

 

Süleyman Felek ve Sırrıpaşa Caddelerine giriş noktalarında kontrol ve denetim görevi yapan polis ve bekçilere kolaylık dileğinde bulunan Vali Tuncay Sonel, bir simitçi esnafının simitlerini ve kavrulmuş fındık satan bir esnafın fındıklarını satın alarak, vatandaşlara dağıttı.

 

Vali Tuncay Sonel, Koronavirüs denetimi esnasında karşılaştığı bazı vatandaşların kendisiyle hatıra fotoğrafı çektirme isteğini geri çevirmeyerek, pandemi kurallarına uygun şekilde yerine getirdi. 

 

Denetimlerle ilgili basın mensuplarına bir değerlendirmede bulunan Vali Tuncay Sonel, “Devletimizin ve vatandaşlarımızın işbirliği ile inşallah bu Covid-19 illetini aşacağız. Sizlerin aracılığıyla bizleri dinleyen vatandaşlarımıza birkaç kelime söylemek istiyorum. Lütfen cenazelere gitmesinler. Fatiha’yı uzaktan okusunlar, rabbim kabul eder. Nişan, düğün, ev gezmeleri yapmasınlar, akşamları özellikle toplu hallerde bulunmasınlar. Maskelerimizi düzgün takalım, mesafe kurallarına uyalım, temizliğe dikkat edelim. Çünkü, sağlık çalışanlarımız, emniyetimiz, jandarmamız, belediyelerimiz, kaymakamlarımız, devletimizin bütün birimleriyle Covid-19 illetine karşı Sağlık Bakanlığımızca alınan kararlara uymak için çaba sarf ediyoruz. Lütfen ama lütfen, bu Covid-19 illetine karşı dikkat edelim. İnşallah bu Covid-19 illetini devletimiz, milletimizin işbirliği ile yeneceğiz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.