Validen patpat talimatı

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 05.08.2019 - 12:06, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2125+ kez okundu.
 

Validen patpat talimatı

Ordu Valisi Seddar Yavuz, “Patpat denilen tarım araçları konusunda da güvenlik birimlerimize talimat verdim. Patpatlarda kesinlikle insan taşınmayacak. Sadece yük taşımacılığında kullanılacak” dedi.
İlçelerin sorunlarını, ihtiyaçlarını, yatırımlarını ve projelerini değerlendirmek amacıyla her ay düzenli olarak yapılan Kaymakamlar Toplantısı, Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla ekonomik yoksunluk içinde bulunan vatandaşlara bayram öncesinde gerekli yardımların yapılarak, onlara bayram sevinci yaşatılmasını istedi.   “Patpatlar sadece yük taşımacılığında kullanılacak” Ağustos ayında hem Kurban Bayramı, hem de fındık hasadı olması sebebiyle yoğun bir araç trafiği yaşanacağını ve kazaların artabileceğini söyleyen Vali Seddar Yavuz, “Bu bağlamda trafik denetimlerinin artırılması gerekiyor. Dün, sık sık trafik kazalarının yaşandığı, Fatsa ilçe merkezini Kumru yoluna bağlayan Yunus Emre Köprüsü kavşağında incelemelerde bulundum. Buradaki kavşak düzenlemesi ve trafik ışıkları yapımı 1 Eylül’de başlayacak. Güneş enerjisiyle çalışacak ışıklar yapılacak. Ayrıca, Ünye Devlet Hastanesi kavşağında mutlaka trafik ekipleri bulundurulup, hız kontrolleri artırılacak. Patpat denilen tarım araçları konusunda da güvenlik birimlerimize talimat verdim. Patpatlarda kesinlikle insan taşınmayacak. Sadece yük taşımacılığında kullanılacak. Trafik kazalarına bağlı ölümlerin azaltılması noktasında sizlerden daha fazla inisiyatif almanızı, gayret göstermenizi istiyorum” dedi. “Boğulma vakalarına dikkat edelim” Konuşmasında boğulma vakalarına da değinen Vali Yavuz, 29 civarında boğulma vakası yaşandığını bunlardan 3 tanesinin ölümle sonuçlandığını belirtti ve Kaymakamlardan olumsuz hava koşullarında, kontrolsüz alanlarda denize girmemeleri konusunda vatandaşları uyarmalarını, ikazlarda bulunmalarını son derece önemli olduğunu kaydetti ve uyuşturucu konusunda da titiz bir çalışma yürütüldüğünü, ilçelerde de aynı hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Ordu Valisi Seddar Yavuz, “Patpat denilen tarım araçları konusunda da güvenlik birimlerimize talimat verdim. Patpatlarda kesinlikle insan taşınmayacak. Sadece yük taşımacılığında kullanılacak” dedi.

İlçelerin sorunlarını, ihtiyaçlarını, yatırımlarını ve projelerini değerlendirmek amacıyla her ay düzenli olarak yapılan Kaymakamlar Toplantısı, Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla ekonomik yoksunluk içinde bulunan vatandaşlara bayram öncesinde gerekli yardımların yapılarak, onlara bayram sevinci yaşatılmasını istedi.  

“Patpatlar sadece yük taşımacılığında kullanılacak”

Ağustos ayında hem Kurban Bayramı, hem de fındık hasadı olması sebebiyle yoğun bir araç trafiği yaşanacağını ve kazaların artabileceğini söyleyen Vali Seddar Yavuz, “Bu bağlamda trafik denetimlerinin artırılması gerekiyor. Dün, sık sık trafik kazalarının yaşandığı, Fatsa ilçe merkezini Kumru yoluna bağlayan Yunus Emre Köprüsü kavşağında incelemelerde bulundum. Buradaki kavşak düzenlemesi ve trafik ışıkları yapımı 1 Eylül’de başlayacak. Güneş enerjisiyle çalışacak ışıklar yapılacak. Ayrıca, Ünye Devlet Hastanesi kavşağında mutlaka trafik ekipleri bulundurulup, hız kontrolleri artırılacak. Patpat denilen tarım araçları konusunda da güvenlik birimlerimize talimat verdim. Patpatlarda kesinlikle insan taşınmayacak. Sadece yük taşımacılığında kullanılacak. Trafik kazalarına bağlı ölümlerin azaltılması noktasında sizlerden daha fazla inisiyatif almanızı, gayret göstermenizi istiyorum” dedi.
“Boğulma vakalarına dikkat edelim”

Konuşmasında boğulma vakalarına da değinen Vali Yavuz, 29 civarında boğulma vakası yaşandığını bunlardan 3 tanesinin ölümle sonuçlandığını belirtti ve Kaymakamlardan olumsuz hava koşullarında, kontrolsüz alanlarda denize girmemeleri konusunda vatandaşları uyarmalarını, ikazlarda bulunmalarını son derece önemli olduğunu kaydetti ve uyuşturucu konusunda da titiz bir çalışma yürütüldüğünü, ilçelerde de aynı hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.