Valilikten Don Uyarısı

BÖLGE GÜNDEMİ 09.02.2020 - 23:20, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1744+ kez okundu.
 

Valilikten Don Uyarısı

İlimize genelinde bu sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, etkisini artırarak bu gece boyunca da devam edecektir.
  Kar yağışından olumsuz etkilenen şehir içi, mahalle ve devlet karayollarını ulaşıma açık tutabilmek için, ekiplerimizce yoğun bir çalışma yürütülmektedir. Ancak, yaşanan olumsuz hava durumuna karşın tedbirsiz şekilde yola çıkan sürücüler, araçların yolda kalmasına ve kaymasına sebep olmaktadır. Bu durum, hem sürücülerin can ve mal emniyetini tehlikeye düşürmekte, hem de yürütülen çalışmaları aksatmaktadır. Hava ısısının eksi derecelere düşmesiyle birlikte yolarda buzlanma durumu başlamış olup, gece saatlerinde buzlanmanın daha da artması beklenmektedir. Bu sebeplerden dolayı, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması, ulaşımda toplu taşıma araçlarının kullanılması, trafiğe çıkılması halinde de mutlak süratle araçlara zincir takılması gerekmektedir. Trafik görevlilerimizce de gerekli kontrol ve denetimler yapılacaktır.
İlimize genelinde bu sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, etkisini artırarak bu gece boyunca da devam edecektir.

 

Kar yağışından olumsuz etkilenen şehir içi, mahalle ve devlet karayollarını ulaşıma açık tutabilmek için, ekiplerimizce yoğun bir çalışma yürütülmektedir.

Ancak, yaşanan olumsuz hava durumuna karşın tedbirsiz şekilde yola çıkan sürücüler, araçların yolda kalmasına ve kaymasına sebep olmaktadır. Bu durum, hem sürücülerin can ve mal emniyetini tehlikeye düşürmekte, hem de yürütülen çalışmaları aksatmaktadır.

Hava ısısının eksi derecelere düşmesiyle birlikte yolarda buzlanma durumu başlamış olup, gece saatlerinde buzlanmanın daha da artması beklenmektedir.

Bu sebeplerden dolayı, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması, ulaşımda toplu taşıma araçlarının kullanılması, trafiğe çıkılması halinde de mutlak süratle araçlara zincir takılması gerekmektedir. Trafik görevlilerimizce de gerekli kontrol ve denetimler yapılacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.