Vatandaşlar iş makineleri ve havadan destekle kurtarıldı

BÖLGE GÜNDEMİ 09.08.2018 - 10:45, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1391+ kez okundu.
 

Vatandaşlar iş makineleri ve havadan destekle kurtarıldı

Ünye'de yaşanan sel felaketinde ilçe merkezi dışında birçok kişi evlerinde ve işyerlerinde mahsur kaldı.
Samsun ve Ordu’dan gelen Sahil Güvenlik ekipleri hava desteğiyle bölgede keşif uçuşları yaptı. AFAD, UMKE, Ünye Belediyesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri vatandaşları mahsur kaldıkları işyerlerinden ve evlerinden iş makineleri yardımıyla ve helikopterlerinin desteğiyle kurtarıldı.  -Yetkililer gün boyunca sahada- Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve beraberindekiler gün boyunca selin etkilediği bölgelerde incelemeler yaptı. Evlerinde ve işyerlerinde mahsur kalanların kurtarılması için ekiplerle birlikte sahada yer aldılar. Başkan Ahmet Çamyar, Ünye’nin çok ciddi bir afet yaşadığını, Cevizdere Havzası’nın bu afetten büyük oranda etkilendiğini söyledi. Çamyar, tüm hemşehrilerine geçmiş olsun dileklerini ileterek, “14 Temmuz'da metrekareye 151 kilogramlık yağış düştü. Bazı evlerimizi, iş yerlerimizi su bastı. Hızlıca 2 gün içerisinde bütün şehirden bunun yaralarını sarıp görüntüleri silmişken 2 Ağustos’ta aynı durumu yaşadık. Aradan geçen bir haftanın ardandan 9 Ağustos’ta yaşadığımız sel felaketi Cevizdere Havzası’nı etkiledi. Can kaybımızın olmaması bizim için teselli vesilesi diyebilirim. İlgili birimlerle çözüm üretiyoruz. Vatandaşların yarasının sarılmasıyla ilgili de adımlar attığımızı ifade edelim." dedi. -Ünye’de bir ayda 3. kez sel yaşandı- Ünye’de ilk kez 14 Temmuz’da yaşanan sağanak yağmurun ardından yaşanan sel sonrası bölgede arttırılan tedbirlerle 2 Ağustos tarihinde ikinci kez etkili olan sağanak yağmur küçük hasarlarla atlatılırken; Ünye, 9 Ağustos tarihinde 3. kez sağanak yağmura teslim oldu. -Tekstil işçileri mahsur kaldı - Sel olduğu sırada Cevizdere Havzası’nda bulunan Tera Tekstil’de çalışan 165 işçi mahsur kaldı. İşçiler tekstil fabrikasından tahliye edilerek önce aynı mahallede 100 metre ileride bulunan camiye alındı, daha sonra bölgeye hareket eden kurtarma ekipleriyle birlikte güvenli şekilde tahliye edildi. -Tekkiraz’da fındık bahçeleri, tarlalar hasar gördü - Tekkiraz Mahallesi’nde elektrik direkleri devrildi, enerji hatları zarar gördü, ağaçlar yıkıldı. Fındık hasadında olan bölgemiz selin etkisinde kalırken, fındık bahçeleri, seralar ve mısır tarlaları sular altında kalarak büyük hasar gördü. Tekkiraz Mahalle merkezinde binaların giriş ve zemin katlarında bulunan bazı ev ve iş yerlerini su bastı, cadde ve sokaklarda araçlar sular altında kaldı.   Ünye genelinde yaşanan fırtına ve kopan enerji hatları nedeniyle birçok yere elektrik verilemedi. Sel nedeniyle üreticilerin harmana serdiği fındık sel sularına kapıldı. Tekkiraz mahallesinde fındık toplamak için bölgeye gelen mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı alan su altında kalırken, çadırları yıkılan işçiler geçici olarak halı sahaya yerleştirildi.  
Ünye'de yaşanan sel felaketinde ilçe merkezi dışında birçok kişi evlerinde ve işyerlerinde mahsur kaldı.

Samsun ve Ordu’dan gelen Sahil Güvenlik ekipleri hava desteğiyle bölgede keşif uçuşları yaptı.

AFAD, UMKE, Ünye Belediyesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri vatandaşları mahsur kaldıkları işyerlerinden ve evlerinden iş makineleri yardımıyla ve helikopterlerinin desteğiyle kurtarıldı. 

-Yetkililer gün boyunca sahada-

Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve beraberindekiler gün boyunca selin etkilediği bölgelerde incelemeler yaptı. Evlerinde ve işyerlerinde mahsur kalanların kurtarılması için ekiplerle birlikte sahada yer aldılar.

Başkan Ahmet Çamyar, Ünye’nin çok ciddi bir afet yaşadığını, Cevizdere Havzası’nın bu afetten büyük oranda etkilendiğini söyledi.

Çamyar, tüm hemşehrilerine geçmiş olsun dileklerini ileterek, “14 Temmuz'da metrekareye 151 kilogramlık yağış düştü. Bazı evlerimizi, iş yerlerimizi su bastı. Hızlıca 2 gün içerisinde bütün şehirden bunun yaralarını sarıp görüntüleri silmişken 2 Ağustos’ta aynı durumu yaşadık. Aradan geçen bir haftanın ardandan 9 Ağustos’ta yaşadığımız sel felaketi Cevizdere Havzası’nı etkiledi. Can kaybımızın olmaması bizim için teselli vesilesi diyebilirim. İlgili birimlerle çözüm üretiyoruz. Vatandaşların yarasının sarılmasıyla ilgili de adımlar attığımızı ifade edelim." dedi.

-Ünye’de bir ayda 3. kez sel yaşandı-

Ünye’de ilk kez 14 Temmuz’da yaşanan sağanak yağmurun ardından yaşanan sel sonrası bölgede arttırılan tedbirlerle 2 Ağustos tarihinde ikinci kez etkili olan sağanak yağmur küçük hasarlarla atlatılırken; Ünye, 9 Ağustos tarihinde 3. kez sağanak yağmura teslim oldu.

-Tekstil işçileri mahsur kaldı -

Sel olduğu sırada Cevizdere Havzası’nda bulunan Tera Tekstil’de çalışan 165 işçi mahsur kaldı. İşçiler tekstil fabrikasından tahliye edilerek önce aynı mahallede 100 metre ileride bulunan camiye alındı, daha sonra bölgeye hareket eden kurtarma ekipleriyle birlikte güvenli şekilde tahliye edildi.

-Tekkiraz’da fındık bahçeleri, tarlalar hasar gördü -

Tekkiraz Mahallesi’nde elektrik direkleri devrildi, enerji hatları zarar gördü, ağaçlar yıkıldı.

Fındık hasadında olan bölgemiz selin etkisinde kalırken, fındık bahçeleri, seralar ve mısır tarlaları sular altında kalarak büyük hasar gördü. Tekkiraz Mahalle merkezinde binaların giriş ve zemin katlarında bulunan bazı ev ve iş yerlerini su bastı, cadde ve sokaklarda araçlar sular altında kaldı.

 

Ünye genelinde yaşanan fırtına ve kopan enerji hatları nedeniyle birçok yere elektrik verilemedi.

Sel nedeniyle üreticilerin harmana serdiği fındık sel sularına kapıldı.

Tekkiraz mahallesinde fındık toplamak için bölgeye gelen mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı alan su altında kalırken, çadırları yıkılan işçiler geçici olarak halı sahaya yerleştirildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.