Vira Bismillah

BÖLGE GÜNDEMİ 01.09.2019 - 17:18, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2519+ kez okundu.
 

Vira Bismillah

Denizde balık popülasyonunu korumak için 15 Nisan tarihinde başlayan av yasağı bu gece sona erdi. Binlerce balıkçı av için denize açıldı
Perşembe ilçesi Medrese Önü Balıkçı Barınağında yeni av sezonu öncesi düzenlenen program düzenledi. Programa Ordu Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan ve çok sayıda vatandaş katıldı. “DENİZLERİMİZİ DAHA KULLANIŞLI HALE GETİRMELİYİZ” Programda konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’nun 6 bin kilometrekare toprak alanına sahip olduğunu, bunun haricinde 3 bin kilometrekare de denizlerde alanı olduğunun altını çizdi. Başkan Güler, Ordu’nun hem arazisini hem de denizini daha kullanışlı hale getireceklerini belirterek, açıklamalarına şöyle devam etti: “Ordu hem arazisi hem de denizleri konusunda çok zengin bir şehir. Ancak ne yazık ki denizlerimizi yeterince kullanamıyoruz. Ünye’den tutunda Gülyalı’ya kadar denizlerimiz adeta bomboş. Buraların, Balıkçı tekneleri, yatlar, yolcu tekneleri ve diğer teknelerle dolu olması gerekiyor. Bizim amacımız bundan sonra bu dediklerimizi yaparak, denizlerimize canlılık katmak olacaktır. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak bizler bu konuda üzerimize düşen görevi sonuna kadar yapıyoruz. Denizlerimizi daha aktif hale getirmek için sizlerden de destek istiyoruz” “HEDEFİMİZ GEMİ YAPIM MERKEZİ” Gemicilik sektörünün Ordu’da canlılık kazanması için de çalışmalar yaptıklarının altını çizen Başkan Güler, “Geçtiğimiz günlerde bu bölgede bulunan balıkçı dostlarımız bizim misafirimiz oldu. Onlarla yaptığımız istişareler neticesinde buraya tıpkı bir Organize Sanayi Bölgesi gibi, Gemi Yapım Merkezi düşünüyoruz. Bu konuda siz kıymetli hemşerilerimizden de destek ve fikir bekliyoruz. Amacımız bu bölgenin canlı kalması için çalışma yapmak onun için sizlerin de bu fikrimize ortak olmanızdır.” “FINDIĞA ALTERNATİF BALIKÇILIK” Ordu’nun kaderinin sadece fındığa bağlı kalmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Güler şöyle devam etti: “Fındık Ordu için sadece bir gelir kapısı olmamalı. Buna alternatif ürünü balıkçılık olmalıdır. Bunun için Ordu’da yeterince kaynak var. Denizlerimiz yeterince büyük ve yeterince kaynağımız var. Balık ve deniz ürünleri sayesinde Ordu’nun kırılmayan kabuğunu kırabiliriz.” “ORDU DENİZ ÜRÜNLERİNİN MERKEZİ OLACAK” Deniz ürünlerinin merkezinin Ordu olması gerektiğinin altını çizen Başkan Güler, “Sadece Balıkçılık değil, diğer deniz ürünlerimiz de çok değerli. Onun için biz sadece balık konusunda değil. Diğer deniz ürünleri konusunda da çalışma yapmalıyız. Balık ve deniz ürünleri denildiği zaman akla Ordu gelmelidir. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak bizler bu konuda gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Bizim üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” şeklinde konuştu. Yapılan duaların ardından törenin sona ermesi ile balıkçı tekneleri davul zurna eşliğinde denize açıldı. Ordu başta olmak üzere birçok ilde balıkçılar denizlere açılarak nasibini arayacaklar. Aileleri ile vedalaşan balıkçılar 2020 yılı Nisan ayına kadar denizlerde olacaklar. 
Denizde balık popülasyonunu korumak için 15 Nisan tarihinde başlayan av yasağı bu gece sona erdi. Binlerce balıkçı av için denize açıldı

Perşembe ilçesi Medrese Önü Balıkçı Barınağında yeni av sezonu öncesi düzenlenen program düzenledi. Programa Ordu Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“DENİZLERİMİZİ DAHA KULLANIŞLI HALE GETİRMELİYİZ”

Programda konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’nun 6 bin kilometrekare toprak alanına sahip olduğunu, bunun haricinde 3 bin kilometrekare de denizlerde alanı olduğunun altını çizdi. Başkan Güler, Ordu’nun hem arazisini hem de denizini daha kullanışlı hale getireceklerini belirterek, açıklamalarına şöyle devam etti: “Ordu hem arazisi hem de denizleri konusunda çok zengin bir şehir. Ancak ne yazık ki denizlerimizi yeterince kullanamıyoruz. Ünye’den tutunda Gülyalı’ya kadar denizlerimiz adeta bomboş. Buraların, Balıkçı tekneleri, yatlar, yolcu tekneleri ve diğer teknelerle dolu olması gerekiyor. Bizim amacımız bundan sonra bu dediklerimizi yaparak, denizlerimize canlılık katmak olacaktır. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak bizler bu konuda üzerimize düşen görevi sonuna kadar yapıyoruz. Denizlerimizi daha aktif hale getirmek için sizlerden de destek istiyoruz”

“HEDEFİMİZ GEMİ YAPIM MERKEZİ”

Gemicilik sektörünün Ordu’da canlılık kazanması için de çalışmalar yaptıklarının altını çizen Başkan Güler, “Geçtiğimiz günlerde bu bölgede bulunan balıkçı dostlarımız bizim misafirimiz oldu. Onlarla yaptığımız istişareler neticesinde buraya tıpkı bir Organize Sanayi Bölgesi gibi, Gemi Yapım Merkezi düşünüyoruz. Bu konuda siz kıymetli hemşerilerimizden de destek ve fikir bekliyoruz. Amacımız bu bölgenin canlı kalması için çalışma yapmak onun için sizlerin de bu fikrimize ortak olmanızdır.”

“FINDIĞA ALTERNATİF BALIKÇILIK”

Ordu’nun kaderinin sadece fındığa bağlı kalmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Güler şöyle devam etti: “Fındık Ordu için sadece bir gelir kapısı olmamalı. Buna alternatif ürünü balıkçılık olmalıdır. Bunun için Ordu’da yeterince kaynak var. Denizlerimiz yeterince büyük ve yeterince kaynağımız var. Balık ve deniz ürünleri sayesinde Ordu’nun kırılmayan kabuğunu kırabiliriz.”

“ORDU DENİZ ÜRÜNLERİNİN MERKEZİ OLACAK”

Deniz ürünlerinin merkezinin Ordu olması gerektiğinin altını çizen Başkan Güler, “Sadece Balıkçılık değil, diğer deniz ürünlerimiz de çok değerli. Onun için biz sadece balık konusunda değil. Diğer deniz ürünleri konusunda da çalışma yapmalıyız. Balık ve deniz ürünleri denildiği zaman akla Ordu gelmelidir. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak bizler bu konuda gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Bizim üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Yapılan duaların ardından törenin sona ermesi ile balıkçı tekneleri davul zurna eşliğinde denize açıldı. Ordu başta olmak üzere birçok ilde balıkçılar denizlere açılarak nasibini arayacaklar. Aileleri ile vedalaşan balıkçılar 2020 yılı Nisan ayına kadar denizlerde olacaklar. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.