Yangını Kim Söndürecek!

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 27.05.2020 - 00:20, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1548+ kez okundu.
 

Yangını Kim Söndürecek!

Fatsa’da çevre felaketlerini ardı arkası kesilmiyor. Yukarıtepe’deki maden aramasıyla aynı bölgede bu kez orman yangını çıktı. Önceki günden beri devam ederken itfaiye dün akşam saatlerinde gelebildi. Geç gelen itfaiye tepkilere neden oldu.
100 YILDIR ÇIKMAYAN YANGIN ÇIKTI Günlerdir devam eden bir yangın olduğunu ifade eden Fatsa Doğa ve Çevre Derneği Başkanı Zeki Odabaş, “Siyanürle altın çıkarılan maden bölgesine 200 metre mesafede. Fatsa’ya bağlı Yukarıtepe ile Ünye’ye bağlı Sarıhalit mahalleleri sınırları içerisinde. Yanmaya devam ediyor. Neden çıktığını henüz bilemiyoruz. 100 yıllardan beri bu ormanlar da yangın çıkmıyor idi. Niye çıktı bu bizi kuşkulandırıyor tabii ki.” dedi.   YANGIN GÖRMEZDEN GELİNİYOR Bu yangına devletin de kayıtsız kaldığını söndürme çalışması yapmadığını aktaran Odabaş, “Uçak gelmesi, helikopter gelmesi lazım. Bunları bekliyoruz. Yunanistan’a, Romanya’ya Kıbrıs’a yangın uçağı gönderip Hindistan’a 1 kişi için uçak gönderen devletimiz buradaki ormanı niye görmezden gelir bilmek istiyorum. İnsan canı kadar ormanlar da değerli.” diye konuştu.   KESTANE BALI ORMANI PROJESİ BİTTİ Yanan alanda bal ormanı projesi olduğunu ifade eden Odabaş, “Oralardan zaten maden için 2018 yılında 6800 tane kestane ağacını kestiler. Çoğu kestaneydi. Bir proje vardı bal ormanı projesi.  Tarım ve Orman bakanlığının projesiydi. Şimdi o projeyi bekletiyorlar. O proje olmayacak. Altın madeni ile o projenin yürümesi hiç mümkün değil. Aynı sınırları kapsıyor zaten. Kestane bal ormanı projesi yattı.”  şeklinde konuştu.   MİLLETVEKİLİNDEN TEPKİ Bu arada yangın bölgesine giden CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, itfaiyenin az sayıda araç ile bölgede bulunduğunu belirterek yangının siyanürle altın arayan medenin alanını genişletmek için kasıtlı çıkarıldığı imasında bulundu.
Fatsa’da çevre felaketlerini ardı arkası kesilmiyor. Yukarıtepe’deki maden aramasıyla aynı bölgede bu kez orman yangını çıktı. Önceki günden beri devam ederken itfaiye dün akşam saatlerinde gelebildi. Geç gelen itfaiye tepkilere neden oldu.

100 YILDIR ÇIKMAYAN YANGIN ÇIKTI

Günlerdir devam eden bir yangın olduğunu ifade eden Fatsa Doğa ve Çevre Derneği Başkanı Zeki Odabaş, “Siyanürle altın çıkarılan maden bölgesine 200 metre mesafede. Fatsa’ya bağlı Yukarıtepe ile Ünye’ye bağlı Sarıhalit mahalleleri sınırları içerisinde. Yanmaya devam ediyor. Neden çıktığını henüz bilemiyoruz. 100 yıllardan beri bu ormanlar da yangın çıkmıyor idi. Niye çıktı bu bizi kuşkulandırıyor tabii ki.” dedi.

 

YANGIN GÖRMEZDEN GELİNİYOR

Bu yangına devletin de kayıtsız kaldığını söndürme çalışması yapmadığını aktaran Odabaş, “Uçak gelmesi, helikopter gelmesi lazım. Bunları bekliyoruz. Yunanistan’a, Romanya’ya Kıbrıs’a yangın uçağı gönderip Hindistan’a 1 kişi için uçak gönderen devletimiz buradaki ormanı niye görmezden gelir bilmek istiyorum. İnsan canı kadar ormanlar da değerli.” diye konuştu.

 

KESTANE BALI ORMANI PROJESİ BİTTİ

Yanan alanda bal ormanı projesi olduğunu ifade eden Odabaş, “Oralardan zaten maden için 2018 yılında 6800 tane kestane ağacını kestiler. Çoğu kestaneydi. Bir proje vardı bal ormanı projesi.  Tarım ve Orman bakanlığının projesiydi. Şimdi o projeyi bekletiyorlar. O proje olmayacak. Altın madeni ile o projenin yürümesi hiç mümkün değil. Aynı sınırları kapsıyor zaten. Kestane bal ormanı projesi yattı.”  şeklinde konuştu.

 

MİLLETVEKİLİNDEN TEPKİ

Bu arada yangın bölgesine giden CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, itfaiyenin az sayıda araç ile bölgede bulunduğunu belirterek yangının siyanürle altın arayan medenin alanını genişletmek için kasıtlı çıkarıldığı imasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.