Yasak boy balık bulunduran 1 kişiye bin 322 lira ceza

EKONOMİ 03.12.2018 - 10:37, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2352+ kez okundu.
 

Yasak boy balık bulunduran 1 kişiye bin 322 lira ceza

Tarım ve Orman Bakanlığı yasak boyda su ürünleri avlayanlara ve satanlara göz açtırmıyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı yasak boyda su ürünleri avlayanlara ve satanlara göz açtırmıyor. Samsun merkezli Ordu, Samsun Sinop ve Giresun illerinde eş zamanlı yapılan denetimlerde toplam 50 bin lira ceza yazılırken, Ünye’de 1 kişiye bin 322 lira idari para cezası uygulandı.   Ünye ilçe Tarım ve Ormancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Samsun merkezli olmak üzere Ordu, Sinop ve Giresun illerinde eş zamanlı toplu denetimler yapıldı. Denetimler Samsun Balık Hali başta olmak üzere karaya çıkış noktaları, balıkçı gemileri, nakil araçları, balık halleri, işleme tesisleri, depolar ve perakende satış yerleri dâhil olmak üzere 259 noktada yapıldı. Yapılan kontrol ve denetimlerde; 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu'na aykırı olarak avlanan ve boy yasağına uymayan 4 bin 632 kilo istavrit, 970 kilo lüfer, 156 kilo barbun ve 84 kg mezgit balığına ve standartlara uymayan 2 adet av aracına el konuldu. Denetim ekipleri tarafından el konulan su ürünlerinin satışı yapılmak üzere Milli Emlak Müdürlüğüne teslim edildi. Getirilen düzenlemelere uymayan 43 kişi ve işyerlerine 49 bin 938 TL idari para cezası uygulandı. Bu kapsamda Ünye 10 perakende satış yeri ve belirli noktalarda yol kontrolleri yapıldı. Yapılan yol kontrollerinde 1 kişiye bin 322 lira idari para cezası uygulandı.
Tarım ve Orman Bakanlığı yasak boyda su ürünleri avlayanlara ve satanlara göz açtırmıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı yasak boyda su ürünleri avlayanlara ve satanlara göz açtırmıyor. Samsun merkezli Ordu, Samsun Sinop ve Giresun illerinde eş zamanlı yapılan denetimlerde toplam 50 bin lira ceza yazılırken, Ünye’de 1 kişiye bin 322 lira idari para cezası uygulandı.

 

Ünye ilçe Tarım ve Ormancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Samsun merkezli olmak üzere Ordu, Sinop ve Giresun illerinde eş zamanlı toplu denetimler yapıldı. Denetimler Samsun Balık Hali başta olmak üzere karaya çıkış noktaları, balıkçı gemileri, nakil araçları, balık halleri, işleme tesisleri, depolar ve perakende satış yerleri dâhil olmak üzere 259 noktada yapıldı.

Yapılan kontrol ve denetimlerde; 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu'na aykırı olarak avlanan ve boy yasağına uymayan 4 bin 632 kilo istavrit, 970 kilo lüfer, 156 kilo barbun ve 84 kg mezgit balığına ve standartlara uymayan 2 adet av aracına el konuldu. Denetim ekipleri tarafından el konulan su ürünlerinin satışı yapılmak üzere Milli Emlak Müdürlüğüne teslim edildi. Getirilen düzenlemelere uymayan 43 kişi ve işyerlerine 49 bin 938 TL idari para cezası uygulandı.

Bu kapsamda Ünye 10 perakende satış yeri ve belirli noktalarda yol kontrolleri yapıldı. Yapılan yol kontrollerinde 1 kişiye bin 322 lira idari para cezası uygulandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.