Yason Büyükşehre geçiyor

TURİZM 16.01.2020 - 22:16, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1358+ kez okundu.
 

Yason Büyükşehre geçiyor

Perşembe ilçesindeki tarihi Yason Kilisesinin de bulunduğu Yason Burnu Yarımadası'nın Büyükşehir Belediyesi'ne geçeceği belirtildi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Taşbaşı Kilisesi ile birlikte Yason Burnu’nda da turizm adına çalışma yapması beklenirken, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, 14 dönüm alanın kamulaştırıldığını ve çevre düzenlemesinin yapılacağını aktararak, Yason Burnu'nda Büyükşehir'le birlikte keyif alınabilecek bir destinasyonun ortaya çıkacağını söyledi. "Keyifli bir destinasyon olacak" İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, Yason Burnu'nun da Büyükşehir Belediyesi'ne devredileceğini aktararak; "Önümüzdeki günlerde Yason Kilisesi'nin çevre düzenlemesi yapılacak, ihalesi de yapıldı. 14 dönüm alan kamulaştırılmıştı. Çevre düzenlemesiyle beraber orada yeni bir alan oluşacak. Sosyal donatı alanları, yürüyüş alanları, günübirlik ihtiyaçların giderilebildiği alanlar oluşacak. Bunların hepsi tamamlandıktan sonra insanların rahatça gidip dinlenebileceği, keyif yapabileceği bir destinasyon alanına dönüşecek. Büyükşehrin çalışmalarıyla inşallah Yason Kilisesi, ören yeri halini alır ve ücretli giriş olur. Hiç olmazsa hobi olmaktan çıkar, ilimize hem değer katmış olur hem de ekonomik anlamda gelir getirmiş olur." dedi. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise, yabancı turistler, özellikle de Hristiyanlar için görülmesi gereken önemli bir mabet olan Yason Kilisesi'nin yanında, papaz evi olarak kullanıldığı bilinen yapının da restore edileceği kaydedildi.
Perşembe ilçesindeki tarihi Yason Kilisesinin de bulunduğu Yason Burnu Yarımadası'nın Büyükşehir Belediyesi'ne geçeceği belirtildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Taşbaşı Kilisesi ile birlikte Yason Burnu’nda da turizm adına çalışma yapması beklenirken, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, 14 dönüm alanın kamulaştırıldığını ve çevre düzenlemesinin yapılacağını aktararak, Yason Burnu'nda Büyükşehir'le birlikte keyif alınabilecek bir destinasyonun ortaya çıkacağını söyledi.

"Keyifli bir destinasyon olacak"

İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, Yason Burnu'nun da Büyükşehir Belediyesi'ne devredileceğini aktararak; "Önümüzdeki günlerde Yason Kilisesi'nin çevre düzenlemesi yapılacak, ihalesi de yapıldı. 14 dönüm alan kamulaştırılmıştı. Çevre düzenlemesiyle beraber orada yeni bir alan oluşacak. Sosyal donatı alanları, yürüyüş alanları, günübirlik ihtiyaçların giderilebildiği alanlar oluşacak. Bunların hepsi tamamlandıktan sonra insanların rahatça gidip dinlenebileceği, keyif yapabileceği bir destinasyon alanına dönüşecek. Büyükşehrin çalışmalarıyla inşallah Yason Kilisesi, ören yeri halini alır ve ücretli giriş olur. Hiç olmazsa hobi olmaktan çıkar, ilimize hem değer katmış olur hem de ekonomik anlamda gelir getirmiş olur." dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise, yabancı turistler, özellikle de Hristiyanlar için görülmesi gereken önemli bir mabet olan Yason Kilisesi'nin yanında, papaz evi olarak kullanıldığı bilinen yapının da restore edileceği kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.