Yeni doğan bebekler artık il dışına sevk edilmeyecek

SAĞLIK 14.11.2018 - 23:17, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1386+ kez okundu.
 

Yeni doğan bebekler artık il dışına sevk edilmeyecek

Ordu’da yeni doğan bebekler için artık 3. Derece yoğun bakım hizmeti verilmeye başlandı.
Sağlık Bakanlığı Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde daha önce 1. Ve2. Derece yoğun bakım hizmeti verilen yenidoğan ünitesinde doktor atanmasıyla birlikte 3. Derece yoğun bakım hizmeti veriliyor.Böylelikle aylık 50 bebeğin il dışına sevkinin önüne geçildiği belirtildi. Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz “Daha önce Eğitim ve Araştırma Hastanemizde 1. Seviye ve 2. Seviye yenidoğan yoğun bakım donanımında hizmet sunan ünitemiz, Yenidoğan branşında yan dal uzman hekimimizin atanarak hastanemizde başlamasının ardından tekrar revize edilerek 1. Seviye 5 küvöz, 2.Seviye 9 Küvöz, 3. Seviye 5 Küvöz donanım ve kapasiteli Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi olarak tescil edildi ve  hizmet sunmaya başladı. Aynı birimimizde yenidoğan bebeklerimizin rutin takibini yapmak amaçlı 11 yatağımız ile de ayrıca sağlık hizmeti sunulmaktadır. Yenidoğan yoğun bakım ünitemize, merkezi monitör destekli hasta başı monitörizasyon sistemi kurduk, şu an 80 üzerinde yatak doluluk oranı ile hizmet sunuyor. Yenilenen ünitemiz ve yenidoğan uzmanız sayesinde ilimiz dışına yapılan aylık ortalama 50 yenidoğan hasta sevkinin önüne geçtik.  Bunun yanında ünitemizde, il dışından sevk ile gelen acil hastalara da hizmet sunuyoruz. Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemizde; solunum desteği (ventilatör tedavisi), kan değişimi, kateter uygulamaları, tamamen damar yoluyla beslenme (TPN), invaziv kan basıncı monitörizasyonu, hasta başı Ekokardiyografi yani kalp ultrasonu, hasta başı ultrason (Beyin ve diğer iç organların ultrasonografi ile değerlendirilmesi), erken doğan bebeklerin göz muayeneleri olan retinopati incelemesi ve fototerapi gibi pek çok tedavi uzman hekimlerimiz ve işin uzmanı yardımcı personelimiz eşliğinde yapılmaktadır”dedi.
Ordu’da yeni doğan bebekler için artık 3. Derece yoğun bakım hizmeti verilmeye başlandı.

Sağlık Bakanlığı Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde daha önce 1. Ve2. Derece yoğun bakım hizmeti verilen yenidoğan ünitesinde doktor atanmasıyla birlikte 3. Derece yoğun bakım hizmeti veriliyor.Böylelikle aylık 50 bebeğin il dışına sevkinin önüne geçildiği belirtildi.

Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz “Daha önce Eğitim ve Araştırma Hastanemizde 1. Seviye ve 2. Seviye yenidoğan yoğun bakım donanımında hizmet sunan ünitemiz, Yenidoğan branşında yan dal uzman hekimimizin atanarak hastanemizde başlamasının ardından tekrar revize edilerek 1. Seviye 5 küvöz, 2.Seviye 9 Küvöz, 3. Seviye 5 Küvöz donanım ve kapasiteli Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi olarak tescil edildi ve  hizmet sunmaya başladı. Aynı birimimizde yenidoğan bebeklerimizin rutin takibini yapmak amaçlı 11 yatağımız ile de ayrıca sağlık hizmeti sunulmaktadır.

Yenidoğan yoğun bakım ünitemize, merkezi monitör destekli hasta başı monitörizasyon sistemi kurduk, şu an 80 üzerinde yatak doluluk oranı ile hizmet sunuyor. Yenilenen ünitemiz ve yenidoğan uzmanız sayesinde ilimiz dışına yapılan aylık ortalama 50 yenidoğan hasta sevkinin önüne geçtik.  Bunun yanında ünitemizde, il dışından sevk ile gelen acil hastalara da hizmet sunuyoruz.

Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemizde; solunum desteği (ventilatör tedavisi), kan değişimi, kateter uygulamaları, tamamen damar yoluyla beslenme (TPN), invaziv kan basıncı monitörizasyonu, hasta başı Ekokardiyografi yani kalp ultrasonu, hasta başı ultrason (Beyin ve diğer iç organların ultrasonografi ile değerlendirilmesi), erken doğan bebeklerin göz muayeneleri olan retinopati incelemesi ve fototerapi gibi pek çok tedavi uzman hekimlerimiz ve işin uzmanı yardımcı personelimiz eşliğinde yapılmaktadır”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.