Yunus Sevdalıları 4. kez Ünye’de buluştu

BÖLGE GÜNDEMİ 06.05.2018 - 22:44, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1968+ kez okundu.
 

Yunus Sevdalıları 4. kez Ünye’de buluştu

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4.sü düzenlenen “Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu”, Ünye Yunus Emre Külliyesi’nde düzenlenen programla başladı.
Yunus sevdalılarını Yunus Emre Tepesi ve Külliye’sinde buluşturan programda “Yunus Emre” huşu içinde anıldı. Büyük Türk mutasavvıfı, Hak aşığı ve Türk dilinin usta yorumcusu Yunus Emre, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl “Her Dem Yeniden Doğarız” temasıyla düzenlenen 4. Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu ile anılmaya başlandı. Ünye Yunus Emre Külliye’sinde Tasavvuf Musikisi ile başlayan programda Kuran’ı Kerim tilaveti yapıldı.  Ünye Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan, Yunus Emre’nin Ünye’de sevildiğini ve sahip çıkıldığını vurguladığı konuşmasında, şunları söyledi:  “Yunus Emre Ünye’mizde o kadar sevildi, o kadar paylaşıldı ki Ünye’de adı Yunus, Emre ve Yunus Emre isimli 146 kardeşimiz var. Ünye’de Ünye halkı Yunus’u o kadar seviyor ki Yunus Emre Çaybahçesi, Yunus Emre Lokantası, Yunus Emre Eğitim Kurumları, Yunus Emre Dalış Merkezi, Yunus Emre Sitesi, Yunus Emre Of Road Kulübü, Ünye Yunus Emre Derneği var.  Ünye Belediyemizde de çok güzel Ünye sevgisi oluşmuş, Yunus Külliyesi’nin olduğu yere Yunus Emre Tepesi demiş ve Ünye’nin Yunus Emre Türbesi’ne ve camisine her dönem Belediyemiz büyük katkılar sağlıyor. Ünye Belediyesi bu yıl 3. Yunus Emre Kültür ve Edebiyat Günleri, 2. Türkiye Yunus Emre Tiriatlon Yarışması yapıyor.  Ordu Büyükşehir Belediyemiz ise Ünye’de Yunus Emre Kuruluş Kampı oluşturdu. Büyükşehir Belediye’miz Ünye’nin çevresinden geçen yolun adını Yunus Emre Yolu, Yunus Emre Külliyesi’nin içinde bulunduğu mahallenin ismini Yunus Emre Mahallesi, buraya gelen ana caddenin ismini Yunus Emre caddesi vermiştir. Büyükşehir Belediyemiz Veli Dede ve Menteş Bey türbelerini yeniden yaparak insanımızın ziyaretine açmıştır. Yine Büyükşehir Belediyemiz, Ünye Fen Lisemize Yunus Emre Konferans Salonu kazandırmıştır. Bütün bunları yaparken bugün 4. Uluslararası Yunus Emre Anma ve Sempozyumunu başlatmıştır. Bu hizmetlerinden dolayı Ordu Büyükşehir Belediyemize, Ünye Belediyemize, bugün buraya gelen dostlarıma teşekkür ediyorum.” Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Civelek ise, Ünye ve Ordu’da Yunus Emre ve kültürel alanda yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgi vererek, Yunus Emre Derneğine, emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti. Yunus’u anlatmanın, ona sahip çıkmanın ve ona emek harcamanın önemine vuru yapan Civelek, “Bunun da Ünye’de olması çok farklı bir olay. Yunus Emre’nin ölümünden sonra Anadolu’nun birçok yerinde makam mezarları oluşmuştur. Bunlardan biri de Ünye ilçemizdedir. Yunus Emre’yi anmak, onun dünyasını anlamaya çalışmak kültür dünyamıza mütevazı bir katkı sunmak adına bu sempozyumun önemli olduğunu düşünüyorum.” dedi. Ünye Yunus Emre Derneği, Ordu Büyükşehir Belediyesi’ni temsillen Bülent Civelek’e plaket takdim etti. Program cuma namazı sonrası yemek ikramıyla sona erdi.  
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4.sü düzenlenen “Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu”, Ünye Yunus Emre Külliyesi’nde düzenlenen programla başladı.

Yunus sevdalılarını Yunus Emre Tepesi ve Külliye’sinde buluşturan programda “Yunus Emre” huşu içinde anıldı.

Büyük Türk mutasavvıfı, Hak aşığı ve Türk dilinin usta yorumcusu Yunus Emre, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl “Her Dem Yeniden Doğarız” temasıyla düzenlenen 4. Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu ile anılmaya başlandı.

Ünye Yunus Emre Külliye’sinde Tasavvuf Musikisi ile başlayan programda Kuran’ı Kerim tilaveti yapıldı. 

Ünye Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan, Yunus Emre’nin Ünye’de sevildiğini ve sahip çıkıldığını vurguladığı konuşmasında, şunları söyledi:

 “Yunus Emre Ünye’mizde o kadar sevildi, o kadar paylaşıldı ki Ünye’de adı Yunus, Emre ve Yunus Emre isimli 146 kardeşimiz var. Ünye’de Ünye halkı Yunus’u o kadar seviyor ki Yunus Emre Çaybahçesi, Yunus Emre Lokantası, Yunus Emre Eğitim Kurumları, Yunus Emre Dalış Merkezi, Yunus Emre Sitesi, Yunus Emre Of Road Kulübü, Ünye Yunus Emre Derneği var.  Ünye Belediyemizde de çok güzel Ünye sevgisi oluşmuş, Yunus Külliyesi’nin olduğu yere Yunus Emre Tepesi demiş ve Ünye’nin Yunus Emre Türbesi’ne ve camisine her dönem Belediyemiz büyük katkılar sağlıyor. Ünye Belediyesi bu yıl 3. Yunus Emre Kültür ve Edebiyat Günleri, 2. Türkiye Yunus Emre Tiriatlon Yarışması yapıyor. 

Ordu Büyükşehir Belediyemiz ise Ünye’de Yunus Emre Kuruluş Kampı oluşturdu. Büyükşehir Belediye’miz Ünye’nin çevresinden geçen yolun adını Yunus Emre Yolu, Yunus Emre Külliyesi’nin içinde bulunduğu mahallenin ismini Yunus Emre Mahallesi, buraya gelen ana caddenin ismini Yunus Emre caddesi vermiştir.

Büyükşehir Belediyemiz Veli Dede ve Menteş Bey türbelerini yeniden yaparak insanımızın ziyaretine açmıştır. Yine Büyükşehir Belediyemiz, Ünye Fen Lisemize Yunus Emre Konferans Salonu kazandırmıştır. Bütün bunları yaparken bugün 4. Uluslararası Yunus Emre Anma ve Sempozyumunu başlatmıştır. Bu hizmetlerinden dolayı Ordu Büyükşehir Belediyemize, Ünye Belediyemize, bugün buraya gelen dostlarıma teşekkür ediyorum.”

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Civelek ise, Ünye ve Ordu’da Yunus Emre ve kültürel alanda yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgi vererek, Yunus Emre Derneğine, emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Yunus’u anlatmanın, ona sahip çıkmanın ve ona emek harcamanın önemine vuru yapan Civelek, “Bunun da Ünye’de olması çok farklı bir olay. Yunus Emre’nin ölümünden sonra Anadolu’nun birçok yerinde makam mezarları oluşmuştur. Bunlardan biri de Ünye ilçemizdedir. Yunus Emre’yi anmak, onun dünyasını anlamaya çalışmak kültür dünyamıza mütevazı bir katkı sunmak adına bu sempozyumun önemli olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Ünye Yunus Emre Derneği, Ordu Büyükşehir Belediyesi’ni temsillen Bülent Civelek’e plaket takdim etti.

Program cuma namazı sonrası yemek ikramıyla sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.