Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Arazisi'nde Hasat Şenliği Gerçekleştirildi

BÖLGE GÜNDEMİ 01.10.2020 - 12:07, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 889+ kez okundu.
 

Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Arazisi'nde Hasat Şenliği Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Arazisi’nde yetiştirilen elma ve üzüm meyvelerinin hasadı yapıldı.
Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Arazisi’nde gerçekleştirilen hasat şenliğine Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Gazi Demir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Niyazi Taşçı ve Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Fakülte Dekanları, Genel Sekreter V. Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sami Güler, İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, akademisyenler ve davetliler katıldı. 12 dönümlük meyve bahçesinde yer alan üzüm, elma, kivi, erik ve çilek dahil olmak üzere 30 tür meyvenin bulunduğu bahçede hasat durumuna gelen elma ve üzüm meyvelerinin hasadı yapıldı.     Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Üniversiteler yürüttüğü bilimsel araştırmalarla bulunduğu şehre, bölgesine, ülkesine ve topluma rehberlik eden bilgi üretim merkezleridir. Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Arazisi’nde de bölgemizin ürünleriyle ilgili verim artırmaya ve yöreye uygun meyve sebze türlerine yönelik, ayrıca üreticilerimize yol göstermek adına önemli çalışmalar yürütülmektedir. Bununla birlikte bölgemizin en önemli tarım ürünlerinden olan fındık ile ilgili detaylı çalışmaların yapılması için Üniversitemiz bünyesinde kurduğumuz Fındık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde de nitelikli bilimsel araştırmalar yapılmaktadır. Üniversitemiz, bölgemizdeki tarımsal alanlardan elde edilen verimliliğinin yükseltilmesine yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. Bu vesile ile gerçekleştirdikleri gayretli çalışmalarından dolayı akademisyenlerimizi tebrik ediyor, gerçekleştirilen hasadın hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi. ODÜ Basın
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Arazisi’nde yetiştirilen elma ve üzüm meyvelerinin hasadı yapıldı.

Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Arazisi’nde gerçekleştirilen hasat şenliğine Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Gazi Demir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Niyazi Taşçı ve Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Fakülte Dekanları, Genel Sekreter V. Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sami Güler, İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, akademisyenler ve davetliler katıldı. 12 dönümlük meyve bahçesinde yer alan üzüm, elma, kivi, erik ve çilek dahil olmak üzere 30 tür meyvenin bulunduğu bahçede hasat durumuna gelen elma ve üzüm meyvelerinin hasadı yapıldı.

 

 

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Üniversiteler yürüttüğü bilimsel araştırmalarla bulunduğu şehre, bölgesine, ülkesine ve topluma rehberlik eden bilgi üretim merkezleridir. Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Arazisi’nde de bölgemizin ürünleriyle ilgili verim artırmaya ve yöreye uygun meyve sebze türlerine yönelik, ayrıca üreticilerimize yol göstermek adına önemli çalışmalar yürütülmektedir. Bununla birlikte bölgemizin en önemli tarım ürünlerinden olan fındık ile ilgili detaylı çalışmaların yapılması için Üniversitemiz bünyesinde kurduğumuz Fındık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde de nitelikli bilimsel araştırmalar yapılmaktadır. Üniversitemiz, bölgemizdeki tarımsal alanlardan elde edilen verimliliğinin yükseltilmesine yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. Bu vesile ile gerçekleştirdikleri gayretli çalışmalarından dolayı akademisyenlerimizi tebrik ediyor, gerçekleştirilen hasadın hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

ODÜ Basın

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.