Zor, “O bir dava adamıydı”

SİYASET 26.03.2019 - 11:21, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1733+ kez okundu.
 

Zor, “O bir dava adamıydı”

Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcoğlu’nun ölümünün yıldönümünde sevenleri Yazıcıoğlu’nu unutmadı. BBP Ünye Belediye Başkan adayı Yunus Zor, “O bir dava adamıydı” diyerek andı.
BBP Ünye Belediye Başkan Adayı Yunus Zor, BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcoğlu’nun ölümünün yıldönümü olan 25 Mart tarihini içleri buruk olarak yaşadıklarını söyledi.  “25 Mart 2009 tarihinde elim bir kaza süsü verilmiş suikast sonucu hayatını kaybeden merhum Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ’nu, aradan geçen 10 yıla rağmen içimiz buruk bir şekilde rahmet ve minnetle anıyoruz.” diyen Zor, şu açıklamayı yaptı: “Muhsin Yazıcıoğlu, biz genç siyasetçilere örnek olmuş ender siyasetçilerden biriydi. Davasını her ne olursa olsun savunmaktan geri kalmayan, vatan millet sevdalısı bir dava adamıydı. 1980 askeri darbesinin ardından 7,5 yıl cezaevinde kalan Yazıcıoğlu, siyasi yaşamı boyunca darbelere her zaman karşı çıktı. 28 Şubat darbesine karşı duran liderlerden biri olan Muhsin Yazıcıoğlu ’nun söylediği ‘Ordu gözbebeğimizdir, ancak namlusunu millete çevirmiş tanka selam durmam.’ sözü, o dönem ve sonrasında darbelere karşı adeta simge haline geldi. 1980 askeri darbesinde 5,5 yılı hücrede olmak üzere toplam 7,5 yıl hapis yatan ve dava sonucunda hiçbir ceza almadan çıkan ve “Ne kaderime küstüm, ne devletime küstüm! Çünkü inanmak iman etmek varsa bir şeye bedel neyse katlanıp; Yarabbi kahrında hoş lütfunda dedik.” diyen bir liderdi. Daha 24 yaşındayken “Eller silah değil, kalem tutmalı” diyen bir gençlik lideriydi. Yürüdüğü dikenli yoldan bir kez bile şikâyetçi değildi ve olamazdı da. Bizler bugün ölümünün 10. yılında halan sonuçlanamamış bir davanın sonucunu beklerken, her 25 Mart’ı içimiz buruk bir şekilde yaşıyoruz. O, devletinin her çağırdığında koşarak giderken, devleti ihtiyacı olduğunda gidemedi. Temennimiz en kısa zamanda davanın sonuçlanması ve suikastın faillerinin belirlenerek cezalarını çekmesidir. Merhum liderimize Allahtan rahmet diliyor ve onun düsturu ve davası yolunda siyaset yapmanın gururunu yaşıyoruz”  
Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcoğlu’nun ölümünün yıldönümünde sevenleri Yazıcıoğlu’nu unutmadı. BBP Ünye Belediye Başkan adayı Yunus Zor, “O bir dava adamıydı” diyerek andı.

BBP Ünye Belediye Başkan Adayı Yunus Zor, BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcoğlu’nun ölümünün yıldönümü olan 25 Mart tarihini içleri buruk olarak yaşadıklarını söyledi.

 “25 Mart 2009 tarihinde elim bir kaza süsü verilmiş suikast sonucu hayatını kaybeden merhum Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ’nu, aradan geçen 10 yıla rağmen içimiz buruk bir şekilde rahmet ve minnetle anıyoruz.” diyen Zor, şu açıklamayı yaptı:

“Muhsin Yazıcıoğlu, biz genç siyasetçilere örnek olmuş ender siyasetçilerden biriydi. Davasını her ne olursa olsun savunmaktan geri kalmayan, vatan millet sevdalısı bir dava adamıydı. 1980 askeri darbesinin ardından 7,5 yıl cezaevinde kalan Yazıcıoğlu, siyasi yaşamı boyunca darbelere her zaman karşı çıktı. 28 Şubat darbesine karşı duran liderlerden biri olan Muhsin Yazıcıoğlu ’nun söylediği ‘Ordu gözbebeğimizdir, ancak namlusunu millete çevirmiş tanka selam durmam.’ sözü, o dönem ve sonrasında darbelere karşı adeta simge haline geldi. 1980 askeri darbesinde 5,5 yılı hücrede olmak üzere toplam 7,5 yıl hapis yatan ve dava sonucunda hiçbir ceza almadan çıkan ve “Ne kaderime küstüm, ne devletime küstüm! Çünkü inanmak iman etmek varsa bir şeye bedel neyse katlanıp; Yarabbi kahrında hoş lütfunda dedik.” diyen bir liderdi. Daha 24 yaşındayken “Eller silah değil, kalem tutmalı” diyen bir gençlik lideriydi. Yürüdüğü dikenli yoldan bir kez bile şikâyetçi değildi ve olamazdı da. Bizler bugün ölümünün 10. yılında halan sonuçlanamamış bir davanın sonucunu beklerken, her 25 Mart’ı içimiz buruk bir şekilde yaşıyoruz. O, devletinin her çağırdığında koşarak giderken, devleti ihtiyacı olduğunda gidemedi. Temennimiz en kısa zamanda davanın sonuçlanması ve suikastın faillerinin belirlenerek cezalarını çekmesidir. Merhum liderimize Allahtan rahmet diliyor ve onun düsturu ve davası yolunda siyaset yapmanın gururunu yaşıyoruz”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.