ÜNYE’DE 23 NİSAN COŞKUSU

BÖLGE GÜNDEMİ 23.04.2024 - 23:34, Güncelleme: 23.04.2024 - 23:34 1191 kez okundu.
 

ÜNYE’DE 23 NİSAN COŞKUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Ünye’de de coşku ile kutlandı.
    Sabah saat 10.30’da anıta çelengin sunulması ile başlayan program Ünye şehir stadyumunda devam etti. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Makamını Devretti 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Anafarta İlkokulu 4’ncü sınıf öğrencisi Ali Kıvanç Macit’i ve öğretmenlerini misafir etti. Ziyarette makamını temsili olarak Ali Kıvanç Macit’e bırakan Başkan Tavlı, minik Başkanın bir talimatı olup olmadığını sordu. Genç Başkan Macit ise Özel Kalem Müdürü Oktay Okuyucu’yu çağırarak köy okullarına kitaplık yapılması talimatını verdi. Burada bir açıklama yapan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı; “Bugün Milletimiz ve çocuklarımız için çok anlamlı bir gün. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gençlerimizin ve çocuklarımızın gelecek için ne kadar önemli olduğunu ve bu yüzden onların her faaliyetin içerisinde bulunmalarını önemseyerek geleceğe hazırlamamaları noktasında bizlere yol göstermiştir. Bizde o işaretler doğrultusunda bugün Ali Kıvanç evladımıza makamımızı teslim ettik. Çocuklarımızın daha güzel bir geleceğe sahip olmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz”. Dedi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı daha sonra Ünye İlçe Şehir Stadyumunda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program daha sonra Ünye Protokolün halkın ve öğrencilerin bayramlarını kutlamaları ile devam etti. Kutlama programı kapsamında Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. İlçe Milli eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda ki öğrencilerin hazırladıkları birbirinden renkli, gösteriler binlerce kişi tarafından beğeni ile izlendi. Kutlamaların ardından protokol 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çeşitli branşlarda düzenlenen yarışmalarda derece giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören sonrasında bir açıklama yapan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün TBMM’nin açılış günü münasebetiyle geleceğimizin en değerli kıymetleri olan çocuklarımıza bugünü bayram olarak hediye etmiş ve 104 yıldır aynı coşkuyla kutlamaktayız. Bugün bu heyecanı paylaşmak üzere aramızda olan Gürcistan’dan gelen parlamenterlerimiz ve kıymetli çocuklarımızı misafir etmekten ve aynı zamanda onların folklor gösterilerini izlemekten ziyadesi ile mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum “ dedi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Ünye’de de coşku ile kutlandı.

 

 

Sabah saat 10.30’da anıta çelengin sunulması ile başlayan program Ünye şehir stadyumunda devam etti.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Makamını Devretti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Anafarta İlkokulu 4’ncü sınıf öğrencisi Ali Kıvanç Macit’i ve öğretmenlerini misafir etti.

Ziyarette makamını temsili olarak Ali Kıvanç Macit’e bırakan Başkan Tavlı, minik Başkanın bir talimatı olup olmadığını sordu. Genç Başkan Macit ise Özel Kalem Müdürü Oktay Okuyucu’yu çağırarak köy okullarına kitaplık yapılması talimatını verdi.

Burada bir açıklama yapan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı;

“Bugün Milletimiz ve çocuklarımız için çok anlamlı bir gün. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gençlerimizin ve çocuklarımızın gelecek için ne kadar önemli olduğunu ve bu yüzden onların her faaliyetin içerisinde bulunmalarını önemseyerek geleceğe hazırlamamaları noktasında bizlere yol göstermiştir. Bizde o işaretler doğrultusunda bugün Ali Kıvanç evladımıza makamımızı teslim ettik. Çocuklarımızın daha güzel bir geleceğe sahip olmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz”. Dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı daha sonra Ünye İlçe Şehir Stadyumunda devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program daha sonra Ünye Protokolün halkın ve öğrencilerin bayramlarını kutlamaları ile devam etti.

Kutlama programı kapsamında Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

İlçe Milli eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda ki öğrencilerin hazırladıkları birbirinden renkli, gösteriler binlerce kişi tarafından beğeni ile izlendi.

Kutlamaların ardından protokol 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çeşitli branşlarda düzenlenen yarışmalarda derece giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tören sonrasında bir açıklama yapan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün TBMM’nin açılış günü münasebetiyle geleceğimizin en değerli kıymetleri olan çocuklarımıza bugünü bayram olarak hediye etmiş ve 104 yıldır aynı coşkuyla kutlamaktayız. Bugün bu heyecanı paylaşmak üzere aramızda olan Gürcistan’dan gelen parlamenterlerimiz ve kıymetli çocuklarımızı misafir etmekten ve aynı zamanda onların folklor gösterilerini izlemekten ziyadesi ile mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum “ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.